Среща 24-26 април 2009г - Къпиновски манастир

 

Измина доста време от последната клубна сбирка и ето отново сме на път, пълни с ентусиазъм, жадни за нови срещи, запознанства и приключения. Вече е пролет, големите студове са дали път на по-топло време, от което ние се възползваме наслаждавайки се на развиващата се природа.

Срещата е насрочена за уикенда, но групата започва да се събира още от петъка. Мерака е голям и всеки според възможностите си се старае да стигне максимално бързо до уреченото място. Началния пункт за събиране е гр. Дебелец от където Румен, като домакин и познавач на района води групата към хубавата поляна край Къпиновския манастир. Ние не сме от бързите поради което следва да стигнем до мястото сами. Отдавна се е мръкнало, пътната маркировка почти я няма поради което следиме усърдно картата и показанията на GPS-a. В крайна сметка след лека обиколка заради изтървн разклон и след като въвеждаме координатите от мястото където се е установила групата най-после към 23 часа успяваме и ние да се пръсъединим. Кемперите са десетина, внушително завзели цялата поляна, а в средата групата се е събрала край масите на раздумка.

Въпреки хладното време и догарящите барбекюта има ентусиазъм и топли дрехи и компанията за забавлява чудесно.На другата сутрин времето се оказва не особено благосклонно към мероприятия на открито. Облачно и хладно е, но това не може да помрачи хубавото мероприятие. По-голямата част от групата тръгва на разходка в околността. Едни към близкия манастир, други към язовир Йовковци и интересните забележителности на околността, за които Румен е гид.

Останалите оставаме край кемперите, наслаждавайки се на околната зеленина и прекрасния въздух. Започва да вали, но това не пречи, а напротив внася романтика в иначе чудесната атмосфера. Продължават да пристигат и други членове на клуба и групата ни почти се удвоява. Чудесно е когато следобеда пеква слънце.А и нали трябва да се поизсушат нещата които дъждеца е понамокрил. Добре че всеки има резервни дрехи и обувки. Така неусетоно денят се изнизва и започваме да се стягаме вечерното събиране.


Собствениците на мястото се радват на нашата компания и разказват как подготвят мястото за къмпинг. Дават ни ток и дърва за да бъде светло и да напалим огън.

Пали се барбекю, пече се скара, а огъня става направо огромен

След като всички хапват и пийват хубаво, а и понеже доста започва да захладнява компанията малко по малко се премества край огъня .Атмосферата е супер - готина компания, романтика, хубава обстановка и всичко това се допълва от чудесната музика, която пуска Светльо. Времето минава неусетно, а най-бодрите издържа почти до съмване.

На сутринта всички малко по малко започват да се стягат за отпътуване. Облачно е и препръсква дъждец. Иска ни се мероприятието да продължи още , но трябва да се прибираме по домовете си и по обед един по един кемперите започват да се разотиват.

Така отмина и тази среща. Снимките са малко, защото все имаше нещо по-интересно, но въпреки това се надявам да успяват да предадат прекрасната атмосфера и дух на мероприятието.

 

 

 

 

 

Всички снимки и материали на сайта са със запазени авторски права.
Използването им без писменото съгласие на автора им е в нарушение на закона за авторското и сродните му права
.
 
Untitled Document