kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Пет Мар 20, 2015 1:49 pm Заглавие: о. Лефкада за Великден++
Здравейте, с колегата didi78 замисляме една Лефкада за празниците. Идеята е да тръгнем от Пловдив през Маказа. Дата на тръгване 09.04.2015 четвъртък следобед. Връщане на 19.04.2015 неделя. Общо 10-11 дни. Снабдихме се с АКСИ-карти, с които къмпинга на Лефкада ще ни струва 16 евро на ден. Дали ще се нощува на къмпинг или на диво, ще го мислим на място. Ако има достатъчно време, може да отскочим и до красивия о. Закинтос. Вероятно още 1-2 кемпера ще тръгнат с нас. Ако има и други желаещи колеги от форума, са добре дошли с нас.
А който може да ни помогне с информация за пътя, магистрални такси през Гърция за кемпери, цена на ферибот до о.Закинтос с кемпер/или с велосипеди и всякаква друга информация за забавления, посещения на готини места в този район (чета в нета за корабни екскурзии "7 острова", посещения на най-голямата водна пещера с лодка и т.н......) , ще сме много благодарни. Никога не сме слизали в тази част на Гърция и всичко ще ни е от полза.
Благодаря приятели, че ми изпращате на лични и на имейла информации. Но не се притеснявайте, че ще пълните темата, няма проблем и тук да се пише, поне ще остане полезна информация за други като нас, които в бъдеще ще хванат този маршрут.
Пуснато на: Пет Мар 20, 2015 11:39 pm Заглавие:
Синята пещера може да я гледате преди 1 май само ако си носите лодка. Местните се пускат след тази дата и преди това не возят при никакви кандърми. _________________ Магия в лилаво
Значи около 50 евро магистрали в двете посоки от/до Комотини. Това добре. Но не е добре, че и лодка с двигател трябва да се носи, само тя ми липсваше! А се бях нахъсил да посетим пещерата............
От Лефкада до Закинтос в този сезон едва ли ще имате вариант за директен и "удобен" ферибот.По вероятно е да прескочите до Кефалония или Итака.За пътуване до Кефалония ви препоръчвам да проверите линията от пристанището Астакос,което ви е достъпно по суша от Лефкада с рейс до порт Сами.....есента беше най-удачния вариант за кемпер / моя е 7 м/ ...и като цена и като време,а от там е по-лесна връзката за Закинтос.На Итака не ви съветвам да ходите с кемпер....няма места за спиране и придвижване.Аз си возя и скутера и лодката и импровизирам,но в тоя сезон не е все още много комфортно.
По дестинацията към Игуменица,може да прескочите магистрални каси в удобна алтернатива от околовръстното на Солун,в посока Александрия,по стария път към Верия и след това да вземете магистралата....спестявате малко пари,но не за сметка на комфорта,скоростта и разхода - все пак и принципа е важен.Аз съм обиколил всички Йонийски острови,под и над вода и ако нещо конкретно ви интересува - питайте......ако искате пещера с лодка - посетете Мелизани лейк в Кефалония,надявам се ще ви хареса.
Пуснато на: Пон Мар 23, 2015 8:45 am Заглавие:
Преди 2 години бяхме на Кефалония за 1 седмица и мога да потвърдя, че пещерата Melissani определено си заслужава да се види. Има разходка с лодка тип гондола и е много красиво. Също така градчетата Assos и Fiscardo. Моного красиви градчета във венециански стил, а плажа Myrtos е просто уникален. До Кефалония имаш ферибот и от Vasiliki до Fiscardo или Sami и от Nidri до Fiscardo.
От Кефалония до Закинтос също имаш директен ферибот от Pessada do Agios Nikolaos (Zante).
Само трябва да провериш какво е разписанието и да имаш предвид, че това са малки фериботи, които при много бурно море не пътуват. Ако искаш със сигурност да стигнеш до Закинтос и/или Кефалония е най-добре да се качиш от Killini до Poros или Agrostoli,Cefalonia или до Zante, Zakintos. Там пътуват големи фериботи и няма проблем.
Ферибота от Василики пристигащ във Фискардо не е вариант ,поне за момента или е рискован.....пътя от пристанището към Асос и плажа Миртос беше пропаднал и е затворен/целия скат се беше свлякъл/,като алтернативата е един черен,прашен път през планината - с кемпера е просто кошмар.В посока към Закинтос,от пристанището Песада до Агиос Николаос,ферибота е само сезонен.Аз затова предложих Астакос - Сами....лодките са големи и не се съобразяват толкова с времето.
А Килини - Занте е съвсем друга дестинация,има толкова много километри,мост и т.н......едва ли ще имат време за такава обиколка.
p.s. плажа Миртос на Кефалония е забранен за нощуване на кемпери и каравани !!
Аз минавах с доста по-нисък кемпер, който беше категоризаран като Микробуси и леки коли с каравани. 20 евро .Тази категория е от 1,90 м нагоре....
За рейсове и камиони има още по-високи цени.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3Следваща
Страница 1 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети