kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Съб Яну 30, 2016 11:15 pm Заглавие: Споделете мнение за кемпер
Здравейте!
Привет на всички! Поздравявам ви с добре заварил като нов член на форума!
Със съпругата ми след доста оглеждане, ровене из сайтове и каталози харесахме кемпер за семейството. Имаме 4 деца. До сега ползвахме каравани, но решихме да минем на кемпер. Последната ни беше Hobby De luxe 650 kmfe.Преди това един толкова голям Кнаус. Свикнали сме да ни е широко, и всички деца да си имат собствено легло. Освен това мразя да сгъвам масата. Иска ме се да има легла за всички без да разгъвам трапезарията. Също така държим за всички да има заводски триточкови колани и по талон да е със 6 места. И размера на караванната част да е поне колкото на досегашната ни каравана. Също искаме много багажници, защото пътуваме с много багаж и правим дълги екскурзии от по 15-20 дни.
Та съобразено с тези изисквания със съпругата ми избрахме Burstner Argos 747-2.
Много ми се иска да прочета поне няколко мнения относно този избор. Наши познати са против кемпери над 3,5 тона, други смятат алковена за морално остарял, трети са против триосен...
Регистриран на: 08 Юни 2011 Мнения: 1119 Местожителство: Сливен, Стара Река/Сливенско
Пуснато на: Пон Фев 01, 2016 6:52 am Заглавие:
Красавец, като модел. Като гледам обаче- пак ще разпъваш дивани.
Проблем на автомобилите над 3.5 тона е по скъпата винетка. Вероятно и пътните такси след нова година, както и тия в чужбина. Фериботите също няма да са ви на сметка.
При Вас обаче нещата са други- имате 4 съкровища! Да са ви живи и здрави.
Най- добре отидете и огледайте. Само така ще решите, дали това е вашата къщичка.
Регистриран на: 21 Юли 2015 Мнения: 1312 Местожителство: Хасково / с. Узунджово
Пуснато на: Пон Фев 01, 2016 9:02 am Заглавие:
Аз като баща с 3 деца смело мога да твърдя че не може да се гледа в случая кое е на сметка и кое не. Някаой затварял ли е 3 деца в кемпер или каравана по какъвто и да е повод? Трябва си обем и въздух и места. А и толкова деца при всички положения харчат повече от винетки и пътни такси. Така че към основателя на темата - ако си харесаш някой екземпляр го взимай. Още повече имал си каравана и знаеш какво да гледаш. Останалото е направи си сам. По важния въпрос е колко време ще ви издържа тоалетната. (шегичка)
Благодаря, че ме окуражавате. Гледахме го на живо Германия. Като място ни е ок. Колкото до размера и таксите - свикнахме вече. Последните ни две екскурзии в Европа бяха композиция от бус и каравана с дължина 14,20 метра и височина над 2,60. Таксуването е кат 3, почти като тировете. Същото и при паркиране и маневриране. Малко ме смущава бъдещото пътуване в Словения и Австрия по националната пътна мрежа. Изчетох каквото намерих във форума и все пак... До сега сме пътували само по магистралите.
Inj.p.petrov, какво имаш впредвид под пътни такси? И у нас ли ще става като в Австрия и Словения?
Марката е добра, а разпределението ще прецените сами. Над 3,5 т. се плащат по-скъпи винетки в чужбина. За Словения и Австрия няма никакъв проблем да се пътува извън магистралите, независимо колко тежи кемпера. _________________ Твърде стари, за да работим; твърде млади, за да умираме - време ни е да пътуваме!
Кемпера е кукла, но щом ще се харчат толкова пари и съобразно габарита и теглото, аз лично бих се замислил за кемпер със задно предаване (като снимката на аватара). Примерно Laika Kreos 5001 или Detleffs Globetrotter XXL, "зимни" кемпери с водно парно, повече вода (200 л. отопляема) и много високо ниво на оборудване. Естествено съм пристрастен към Laika, пожелавам ви УСПЕХ
Пуснато на: Пон Фев 01, 2016 4:41 pm Заглавие:
Здрасти и от мен.
Добър избор за кемпер, но ми се струва, че все пак ще се наложи сгъване и разгъване на седящата група и за този модел.
4 (четири) деца, , човече, искам да ви видя...
Успех с търсенето!
Кемпера е кукла, но щом ще се харчат толкова пари и съобразно габарита и теглото, аз лично бих се замислил за кемпер със задно предаване (като снимката на аватара). Примерно Laika Kreos 5001 или Detleffs Globetrotter XXL, "зимни" кемпери с водно парно, повече вода (200 л. отопляема) и много високо ниво на оборудване. Естествено съм пристрастен към Laika, пожелавам ви УСПЕХ
На нас също ни харесват посочените от теб, но отиваме в един ценови клас по нагоре - около 110 х. ? са нови. Малко употребявани около 90-100 х. ?. Бюрстнера нов е 91 х. ?, а употребявани са 70-80 х. ? за двугодишни екземпляри. Просто кемперите на базата на Ивеко са по скъпи явно заради по скъпа база. Освен това са и по тежки - отиват в клас 5,5 тона празен, 7 тона пълна маса.
Бюрстнера е 4 тона празен, 5 тона пълна маса. Като екстри заводски е с водно парно Alde, двоен под/зимно изпълнение/, 150 литра вода отопляема от парното.
Намерих в Германия такъв произведен края на 2014 г., модел 2015, след фейслифта. Регистриран 2015 и даван под наем миналото лято от фирма, която с това се занимава. Пътувал е веднъж до Италия, веднъж до Франция и веднъж до Англия - общо 12 600 км. Има пътна книжка и извадка от GPS проследяващо устройство. Вдигали са максимум 121 км/ч с него/GPS/,за което има и фиш със снимка от Англия. Германците са си педантични,нали знаете.
При последното пътуване алковена е закачен леко отгоре в нисък мост. Щетите са минимални, ще кача снимка. И стигаме до цената. Нов е бил 102 322 ? с ектрите. Кожен салон, трилитров дизел, автоматик,климатроник, тента и някои други дреболии. Сега му искат 66 700 ? окончателна цена след преговори. Като му добавят теглич и става 67 200 ?.
Забележки освен ожуления алковен - драскотина на предна броня в ляво, една дълбока бразда одрано в дясно от начало до край и спукана много леко задна броня със спукано стъкло на единия габарит. Вътре има откъртена една дръжка на шкафче и една вратичка не се затваря добре - крива панта. Иначе седалките и матраците са като нови, дори са завити с найлон.
Колкото до сгъването на масата - няма да се налага да я сгъвам. Срещу нея до вратата има диван, дълъг 190 см. Облегалката му пада и става супер легло. Там ще спи най големия калпазанин - син на 17 години. В алковена двете момичета на 5 и 7 год., а бебето на 1,5 г. още спи при нас - отзад на спалнята. След година-две големия ще отлети-разбирай няма вече да му е интересно с нас и момичетата отиват всички в предната част. Макар че ако искат и момента трите момичета могат да спят в алковена - огромен е.
Здрасти и от мен.
Добър избор за кемпер, но ми се струва, че все пак ще се наложи сгъване и разгъване на седящата група и за този модел.
4 (четири) деца, , човече, искам да ви видя...
Успех с търсенето!
Ще взема да организирам една бургаска среща, че доста земляци се събраха с желание да се запознаем. Какво ще кажете?
Пишете и за кемпера, че ми е голяма мъка. Направо сън не ме хваща. Ужасно е да нямаш мобилна къщичка и да си вързан на едно място.
Здравей колега и добре дошъл ! Успех с намирането на кемпер!
Миналата година се събрахме в началото на април , може и тази така да направим : Тук има тема за нашия регион - http://kemper-club.com/forum/viewtopic.php?t=5887
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3Следваща
Страница 1 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети