kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Инсталиране на бойлер в караваната
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 31, 2015 4:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

При Трюма също е на стената комина,горелката е по на вътре и е малко по-защитена от атмосферни влияния.Но ,това не е проблем и при Карвер,зимно време ако не се ползва се изолира с найлон комина ,примерно.Карвер е по -достъпен като цена ,предлагат се втора употреба,ако не му е изгнила горелката няма ядове.Трюма втора употреба почти не се среща и цената е .... Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
backstage

МнениеПуснато на: Чет Дек 31, 2015 5:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси Митак,ше мина непременно че да видя схемата и за панелите как е.
Весело посрещане на празниците на всички! (аз май ше спя с жената и детето в караваната че много народ станахме) Напълних си газчица и...винце...хеви метъл...ммм всичко е чудесно Mim Mim Mim
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
backstage

МнениеПуснато на: Сря Фев 10, 2016 9:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе пичове,я да повдигна малко темата че се сетих нещо...Тия карвъри и така нататъка други бойлери зимата се точат да не замръзнат,и сега,аз ако фана света с караваната някъде през зимата и примерно цял ден ме няма (решил съм да катеря чукари) тогава какво става с водата? Айде бойлера да речем го оставям да работи за да не замръзне (въпреки че четох тема на колега дето му замръзнала газта и край) ...ама ако е -18...вътре в караваната спреш ли печката и трябва 30 мин и става кучи студ,а маркучите пълни с вода?Изобщо зимата как става номера с вода в караваната
Върнете се в началото
vvn52
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Сря Фев 10, 2016 9:57 pm    Заглавие: печка Отговорете с цитат

Не гасиш печката. Аз и сега като е у нас кемпера печката работи непрекъснато на 1 или 2 и при -18 поддържа +6 градуса вътре. Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
backstage

МнениеПуснато на: Сря Фев 10, 2016 10:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Малииии така си и мислех Венци,ама чак пък у вас да е кемпера и да не я гасиш печката...не идва ли нанагорно бре...аз я паля като имам работа в гаража и за почивка да пийна една биричка влизам в караваната,единственото което не гася е хладилника
Върнете се в началото
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Сря Фев 10, 2016 10:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е няма как Вальо,трябва да си бачка печката."Кеф цена няма"както казват,това е положението,не гори чак толкова Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
backstage

МнениеПуснато на: Сря Фев 10, 2016 10:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Както казваш Митак така си е...за кефа който осиггурява - цената е нищожна...оставям я да работи и тва е,не че съм тръгнал,(тая зима още не съм готов откъм off grid-a,но другата)... Mim Аз съм я пробвал на -18 и на 4-ри печката си поддържаше вътре 25 градуса
Върнете се в началото
Данаил Делчев

Местожителство: Хасково / с. Узунджово

МнениеПуснато на: Чет Фев 11, 2016 6:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз не я гасих в студеното ама не заради водата а заради щерката, Като се върне от школото и все иска да пишем домашните в караваната hammer
Върнете се в началото
vvn52
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Фев 11, 2016 9:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е чак толкова дебело за последните студове за около 20 дена е изгорила около 30 литра . Преди пълних системс с течност за чистачки , но не излиза много по тънко.Колкото и да се източва водата винаги остава там където не трябва.Това се случи на колега , на който му се спука пласмасов разклонител осем пътен. Разнодите бяха многократно по големи. Think
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
babkata

Местожителство: Курило

МнениеПуснато на: Чет Фев 11, 2016 11:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

при ползване зимата като сме на вън печката работи на 1, то и без това на 2.5 вътре става над 25* и не се диша от жега. духалката задължително работи, на мин. пак върши работа. всички въздуховоди минават паралелно с тръбите за водата и ги греят. (без обдухването някои колеги замръзваха)
като се приберем в къщи водата се източва и с компресора се издухват всякакви остатъци от вода по инсталацията. отнема не повече от 15мин. зазимяването, барбар с почистването на джибрето от WC-то.
газта се спира когато не се ползва кемпера.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Чет Фев 11, 2016 11:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

backstage написа:
Абе пичове,я да повдигна малко темата че се сетих нещо...Тия карвъри и така нататъка други бойлери зимата се точат да не замръзнат,и сега,аз ако фана света с караваната някъде през зимата и примерно цял ден ме няма (решил съм да катеря чукари) тогава какво става с водата? Айде бойлера да речем го оставям да работи за да не замръзне (въпреки че четох тема на колега дето му замръзнала газта и край) ...ама ако е -18...вътре в караваната спреш ли печката и трябва 30 мин и става кучи студ,а маркучите пълни с вода?Изобщо зимата как става номера с вода в караваната

Значи зимата когато се ползва кемпер/каравана или се поддържа отоплението на минимум поне или се източва водата. Ние ходим с кемпера на ски. Температурите са падали до -20градуса, а може и повече. Е в такъв момент на практика се разбира дали кемпера ти е зимно изпълнение или не. Не че и на нас миналата година не ни замръзна водата(топлата) точно преди бойлера, ама то беше от друго. Значи при кемперите и караваните, които са мислени да се ползват и през зимата така са разположени резервоарите, тръбите и останалите неща, че да няма проблем. Примерно при нас газовите бутилки са на гърба на отоплителната печка и така не замръзват. Маркучите за вода вървят непосредствено до въздуховодите на печката и освен това минават през средата на кемпера, което ги пази да не мръзнат (стига да се отоплява кемпера). Случвало се е на Банско да имаме по 1см лед от вътрешната страна на прозорците на кабината, а в караванната част да е над 20 градуса и да не ни мръзне водата.

Миналата година ни замръзна топлата вода преди бойлера, защото бях махнала едно желязо да не ми пречи. Значи между кабината и задната част в преградата има изрез(като миша порта от анимационен филм) през който минават кабели към задния акумулатор и други джаджи. Та желязото дето махнах някак запушваше и тоя отвор. Махайки желязото през отвора става такова студено течение откъм кабината, че духа на захранващата тръба и тя замръзва. Като видяхме от къде идва проблема, запуших отвора с един парцал, подържахме малко едно шише с топла вода до тръбата и нещата се оправиха.

Когато има индикация кемпера да не се ползва при външни температури под нулата задължително източваме всчката вода и обезводняваме системата. След това при ползване пълним и обезвъздушаваме. Както е писал Калоян по-горе процедурата е едни 15 минути и не трябва да се пропуска, че поразиите после са големи.
backstage

МнениеПуснато на: Чет Фев 11, 2016 2:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абсолютно същата процедура правя и аз,компресора с един накрайник на пистолета и всичко излиза,а иначе верно че маркучите вървят с тези на печката,та може като ме няма в караваната да пускам духалката на минимум колкото да ги топли,не се сетих за това (принципно никога не я пускам когато сме вътре щото веднага изстива печката и не топли толкова добре)
Върнете се в началото
Tedka&Milen

МнениеПуснато на: Сря Фев 24, 2016 2:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ще си монтирам бойлер в караваната, но смятам да го включа към кумина на печката още не съм на ясно дали е възможно, но като се замисля не виждам проблем. С цел да не пробивам тавана.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
backstage

МнениеПуснато на: Сря Фев 24, 2016 3:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Па не виждам проблем...едно коляно Т на гофрето на печката и си ти...и аз го мисля така щото не ми се реже и стената на караваната за да вграждам Карвър...та мисля да взема това http://occ.bg/index.php?route=product/product&product_id=54
Върнете се в началото
mulenceto

Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)

МнениеПуснато на: Сря Фев 24, 2016 3:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Tedka&Milen написа:
Аз ще си монтирам бойлер в караваната, но смятам да го включа към кумина на печката още не съм на ясно дали е възможно, но като се замисля не виждам проблем. С цел да не пробивам тавана.

Зависи от бойлера!
Ако е проточен е най-лесно, но може и със стандартната Трума.
Трума има фабричен морски вариант, при който монтажа си е някъде вътре в корпуса на плавателния съд, а изгорелите газове се извеждат с гъвкава тръба, като на печките. Разликата в конструкцията е само една приставка, която се монтира вместо коминчето и е просто преход към тръбата.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Страница 3 от 7

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети