kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Сря Фев 24, 2016 4:36 pm Заглавие:
Евентуалния проблем при тази идея е евентуален недостиг на кислород за горенето, ако бойлера е от тези дето взимат въздух от комина. _________________ Магия в лилаво
Аз ще си монтирам бойлер в караваната, но смятам да го включа към кoмина на печката и още не съм наясно дали е възможно, но като се замисля не виждам проблем. С цел да не пробивам тавана.
Регистриран на: 22 Май 2012 Мнения: 2882 Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)
Пуснато на: Сря Фев 24, 2016 10:32 pm Заглавие:
Tedka&Milen написа:
Tedka&Milen написа:
Аз ще си монтирам бойлер в караваната, но смятам да го включа към кoмина на печката и още не съм наясно дали е възможно, но като се замисля не виждам проблем. С цел да не пробивам тавана.
Пуснато на: Чет Фев 25, 2016 7:40 pm Заглавие:
Тва няма и къде да го сложа...61 см дължина,27 ширина...Тоя дето съм показал по горе е 44 дължина,24 ширина и 14 дебелина...2 пъти по евтин..днеска мерих вътре в гардероба,даже няма и да го забелязвам че е там...пък и чисто нов...тва бош,мош...много важно,чистачки бош нали не си купувате За мойта кола чистачки на Бош оригинални за модела са 145 лева...
Пуснато на: Чет Фев 25, 2016 8:48 pm Заглавие:
По горе се говореше за източване на водата. След като се източи сипвам малко алкохол в резервоара и помпата "дръпва" малко и праща до възвратни клапани и хоризонтални тръбички. Също така сипвам и в сифоните на мивките. Ако на някой му се свиди за рИкията, да чака на изхода при обезвъздушаването...
Едната от обявите е моя. Тази с караваната на снимката. На старата каравана бях с проточен газов бойлер и с него топлех водата в резервоара. Така не сменях батерии и ВиК инсталация. За няколко минути пълнех резервоара с топла вода около 40 градуса и като свърши пак. Резервоара бе хладилна чанта, побираща се на мястото на стария резервоар и държеше водата топла поне 12 ч и то при температури от 2-3 градуса навън. По-бюджетен вариант е тенджерето на котлона...
Регистриран на: 28 Авг 2013 Мнения: 112 Местожителство: софия-нови хан
Пуснато на: Чет Фев 25, 2016 8:56 pm Заглавие:
Това с гардероба не е ли опасно или няма да го ползваш за друго.Аз мисля да го монтирам под мивката и да изкарам изгорелите газове през гардероба с втори комин.Директно го вързвам към помпата и използвам съществуващата инсталация за да не сменям батериите на мивките.Студена вода надали ще ми трябва за измиване .
Пуснато на: Чет Фев 25, 2016 9:37 pm Заглавие:
tushan написа:
Това с гардероба не е ли опасно или няма да го ползваш за друго.Аз мисля да го монтирам под мивката и да изкарам изгорелите газове през гардероба с втори комин.Директно го вързвам към помпата и използвам съществуващата инсталация за да не сменям батериите на мивките.Студена вода надали ще ми трябва за измиване .
Е,няма да го затрупам с дрехи Ще го направя безопасно...като се замисля,може да го събера и под мивката,но определено ще пусна топла инсталация отделно
Едната от обявите е моя. Тази с караваната на снимката. На старата каравана бях с проточен газов бойлер и с него топлех водата в резервоара. Така не сменях батерии и ВиК инсталация. За няколко минути пълнех резервоара с топла вода около 40 градуса и като свърши пак. Резервоара бе хладилна чанта, побираща се на мястото на стария резервоар и държеше водата топла поне 12 ч и то при температури от 2-3 градуса навън. По-бюджетен вариант е тенджерето на котлона...
Гледах ти бойлера (и не само твоя ) , но при мен водната инсталация минава в противоположния край на гардероба, а и него си го ползвам активно. Хареса ми варианта ти със затопляне на резервоара с всичката вода , но аз искам да го монтирам отпред в багажното и с малката битовата бутилка ще го захранвам когато искам. Но не мога да реша дали да взема такъв и дали няма да нагрява много горната част на багажника ако го оставя да работи без комин и с отворен багажник. Затова сега умувам по тизи вариант :
http://prikachi.com/images.php?images/199/8656199O.jpg http://prikachi.com/images.php?images/212/8656212n.jpg
Сега се замислих - до колко градуса топла вода може да кара помпата без да има последствия за нея?
Регистриран на: 22 Май 2012 Мнения: 2882 Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)
Пуснато на: Пет Фев 26, 2016 7:53 am Заглавие:
Дават ги до 60 градуса, но има и едни центробежни външни, предназначени за соларни инсталации, които са до 100.
Наскоро разглобих един стар хладилник и се замислих дали изпарителя няма да върши работа като топлообменник за самоделен бойлер. защото конструкцията си е същата като на проточен бойлер.
Тръбичките са малко тънки, но под налягане всичко минава
Гледах ти бойлера (и не само твоя ) , но при мен водната инсталация минава в противоположния край на гардероба, а и него си го ползвам активно. Хареса ми варианта ти със затопляне на резервоара с всичката вода , но аз искам да го монтирам отпред в багажното и с малката битовата бутилка ще го захранвам когато искам. Но не мога да реша дали да взема такъв и дали няма да нагрява много горната част на багажника ако го оставя да работи без комин и с отворен багажник. Затова сега умувам по тизи вариант :
http://prikachi.com/images.php?images/199/8656199O.jpg http://prikachi.com/images.php?images/212/8656212n.jpg
Сега се замислих - до колко градуса топла вода може да
кара помпата без да има последствия за нея?
Моя бойлер става за багажното, но трябва да се види размера на място. И комин с алуминиев въздуховод да се изведе, може и с розетка настрани. Няма проблем за помпата. Водата, която вкарваш в резервоара топла не може да е повече от 40 градуса или малко отгоре, че ще те попари, мани помпата. Ако ми е много топла- пускам студена за разреждане. Има и друго предимство- пълниш резервоар и топлиш едновременно, а може и да се направи помпата да превърта водата, може и с две помпи- една за подаване в бойлера и превъртане на водата, втора за подаване в караваната. Така винаги имаш резервна помпа, ако основната се скапе. По 25 лв са
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Следваща
Страница 4 от 7
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети