kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Ако някой те насочва към друга търговска марка панел с по ниска мощност и ефективност ама "много маркова" , знай че такова мнение е зависимо от някаква търговска отстъпка , демек продадено за жълти стотинки
Не за жълти стотинки, за без пари им ги даваме, но лек срещу човешката злоба не продаваме.
И аз се оглеждам да сложа панел на моята караванка.
Понеже сега нямам и акомулатор как мислите дали ако си сложа сега някакъв после ще има проблем към него да се закачи и соларен панел.
Пуснато на: Чет Апр 21, 2016 10:14 pm Заглавие:
A40 написа:
И аз се оглеждам да сложа панел на моята караванка.
Понеже сега нямам и акомулатор как мислите дали ако си сложа сега някакъв после ще има проблем към него да се закачи и соларен панел.
По закона за соларните паркове, като дойдеш на Рупите, съседите със солари са длъжни да ти прехвърлят излишния си ток!
Споко, има няма за една дамаджана ракия ще си поминеш и без акумулатор, даже, та и както върви, може си отнесеш и едно агнешко бутче!
Пуснато на: Нед Юни 05, 2016 1:10 pm Заглавие:
Панелчето ми птистигна. Всичко е прекрасно , но като се качих на покрива установявам, че ламарината няма връзка със стереопора. Хубаво ще залепя панела за ламарината но не рискувам ли да я изскубне . трябва ли да слагам допълнителни винтове?
Регистриран на: 22 Май 2012 Мнения: 2882 Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)
Пуснато на: Нед Юни 05, 2016 1:14 pm Заглавие:
NIKANDTAN написа:
Панелчето ми птистигна. Всичко е прекрасно , но като се качих на покрива установявам, че ламарината няма връзка със стереопора. Хубаво ще залепя панела за ламарината но не рискувам ли да я изскубне . трябва ли да слагам допълнителни винтове?
Те повечето каравана и кемпери до края на 90-те са си произведени по тази технология.
Никъде няма да ходи, лепи смело.
Пуснато на: Нед Юни 05, 2016 10:52 pm Заглавие:
mulenceto написа:
Споко, това е нормално и няма да ти напомпа акумулатора особено
Условията за работа на панела през повечето време не са толкова добри.
Абсолютно вярно,през повечето време не са толкова добри,особено като са залепени на покрива,но това е пълно щастие няма
Нормално е дал панела,има пикове при силно слънце,като са хубави клетките.
А за покривите на каравани,кемпери ,има го този момент с ламарината-плаваща е,незалепена.Но,това се среща по-често при италианските каравани части.Не е толкова определяща годината,има и след 90г.
При такъв покрив е по-добре да се ползват 4 ъглови стойки
Монтирал съм и два профила ,алуминиеви ,напречни и панела върху тях,по-сигурно е
Регистриран на: 22 Май 2012 Мнения: 2882 Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)
Пуснато на: Пон Юни 06, 2016 12:00 am Заглавие:
Е то беше малко след като го сложих панела, а за контролера съм се подсигурил да е 20 Амперов.
А панелите си стареят, това е нормално и показателите се променят, така, че нормално е давал твоят.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети