kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Соларен панел Topraysol TPS‐M165

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zdravko455

МнениеПуснато на: Пон Май 09, 2016 11:48 pm    Заглавие: Соларен панел Topraysol TPS‐M165 Отговорете с цитат

Здравейте,
Гледам че тези соларни панели ги дават с доста добра ефективност 19.3% :
http://www.enfsolar.com/pv/panel-datasheet/Monocrystalline/17579
Някой дали ги е тествал или да знае от къде може да се закупи ?
Поздрави.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 10, 2016 7:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е лош панела,добри показатели според табелата,но може да се купи в Китай Smile Съмнявам се някой да го е ползвал в БГ,не съм ги срещал да се предлагат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Eurodesign Energy

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Вто Май 10, 2016 7:52 am    Заглавие: Re: Соларен панел Topraysol TPS‐M165 Отговорете с цитат

zdravko455 написа:
Здравейте,
Гледам че тези соларни панели ги дават с доста добра ефективност 19.3% :
http://www.enfsolar.com/pv/panel-datasheet/Monocrystalline/17579
Някой дали ги е тествал или да знае от къде може да се закупи ?
Поздрави.

Има проблеми при вноса (легалния) на фотоволтаични панели от Китай.
От 2,3 години има мито и минимални цени, на които китайските фирми производителки могат да продават в Европа.
Това е с антидъмпингова цел.
Ако ви внесеш (легално) соларен панел от Китай, на митница трябва да декларираш соларния панел и да си платиш митото. А то е ... ако не се лъжа десетки проценти.
На митница аерогара София като чуят фотоволтаични панели и им се изправя косата.
Ние внасяхме едно кашонче фотоволтаични клетки за едно училище, не ме питай колко се разправя нашата митничарка докато докажем, че това нещо е предвидено за лабораторни цели, а не за огромни фотоволтаични паркове...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
zdravko455

МнениеПуснато на: Вто Май 10, 2016 7:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Коя е най-добрата алтернатива с подобни параметри ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tedi_i_rado

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Май 10, 2016 7:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://solarphotovoltaic.biz/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BB-160-wp

Аз си взех 150ватов късно видях 160ватовия.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2016 7:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък залагам и работя с Луксор 140,нищо че е по скъп с 5лв. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
pendovr

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2016 9:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mitko70 за да се запознаем ще ти платя една вечер риболов на един наш язовир , и то с големи риби, които ще върнеш обратно във водата , все пак са на 15-20 кила , няма друг начин да се запознаем , така се стичат обстоятелствата независими от нас . А и Тони Танков там е застопорил каранаваната си , ако няма риба поне добри спомени ще има Very Happy
Върнете се в началото
pendovr

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2016 9:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pendovr написа:
Mitko70 за да се запознаем ще ти платя една вечер риболов на един наш язовир , и то с големи риби, които ще върнеш обратно във водата , все пак са на 15-20 кила , няма друг начин да се запознаем , така се стичат обстоятелствата независими от нас . А и Тони Танков там е застопорил каранаваната си , ако няма риба поне добри спомени ще има Very Happy

Язовира е Агов дол ,провеждат се международни състезания по риболов ,хайде замисли се Wink
Върнете се в началото
sampo
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2016 9:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

MITKO70 написа:

Миналата година когато трябваше да си купя фотоволтаик забелязах че производителя LUXOR не предлага в сайта си панели с мощност 140 W, а само 150 и 160 ватови.
Тази година е същата работа, 140 W нанай.
Вероятно ги е срам да предлагат панели с такава ниска ефективност, на каквито залага, работи и препоръчва лицето MITKO70 Laughing

http://www.luxorsolar.com/root/img/pool/pdf/datenblatt/sololine36/lx_db_sololine36mono_poly_10-160w_en_160401.pdf
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2016 9:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pendovr написа:

Ти и по БТВ можеше да я пуснеш тази покана,вече съм ти отговорил на ЛС дето си ми пуснал.Мерси,гьола го знам,Тони ме е поканил още миналата година Wink ,но нямам време.
Върнете се в началото
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2016 10:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sampo написа:
MITKO70 написа:

Миналата година когато трябваше да си купя фотоволтаик забелязах че производителя LUXOR не предлага в сайта си панели с мощност 140 W, а само 150 и 160 ватови.
Вероятно ги е срам да предлагат панели с такава ниска ефективност, на каквито залага, работи и препоръчва лицето MITKO70 Laughing

http://www.luxorsolar.com/root/img/pool/pdf/datenblatt/sololine36/lx_db_sololine36mono_poly_10-160w_en_160401.pdf

Сампо,лицето Митко не го интересува какво предлагат в сайта на Луксор,защото от 4 г. работи с това което се предлага ТУК! Няма оплакване от хора който ги ползват до сега,качеството отговаря,показателите също,даже в плюс,защо трябва да си затормозявам главата и да излизам от утъпкания път Confused
За някакви левове по-малко спрямо ватове ли Confused
Тук хората питат,някой им отговарят за това е форума!Не съм завел или задължил никой да си купи Луксор,всеки сам си решава.Панели да искаш сега-OLX,Варна,Крейн,Китай и т.н Smile
http://ed-energy.eu/sites/default/files/lx_db_sololine36mono-poly_5-140w_en.pdf
Това ,че го няма в новия им каталог 140 вата,не означава ,че е лош панел и за това е спрян.Предполагам че е както и при други фирми/Крейн/,до скоро предлагаха само 140 вата,но после ги вдигнаха на 150-160 вата,явно е някаква политика.Като се появи тук и по-голям Луксор от 140 вата,ще почнем и с него да работим.
Върнете се в началото
Eurodesign Energy

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Пет Май 13, 2016 2:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sampo написа:
MITKO70 написа:

"Къде го чукаш, къде се пука"
Колегата пита за "Соларен панел Topraysol TPS‐M165"

Колега Сампо, Благодаря Ви за безплатната реклама - само забележете, че линка, който давате е за спецификация на панели 04.2016г. - Solo Line 36/10 – 160 W_04/16 - гледай долу ниско в дясно.
10 години продуктова гаранция и 25 години производствена.

Ще има 150Wp и 160Wp монокристал!!!

Аз не мога да разбера от къде се е събрала във Вас тази злоба към Luxor?
Искахте панел 160Wp, който още не се произвеждаше, а беше обявено че в този размер ще се произвежда 160Wp.

Опитах се в други постове да обясня, че не всичко е мощност, написана на етикет за 10 стотинки!!!

Старая се да давам компетентни съвети и мнения.
Вярвай ми, че през ръцете са ми минали поне 50 марки соларни панели и над 100 проектирани и изградени фотоволтаични електроцентрали.

И като обикаляш из София - забележи новите информационни табла на градския транспорт (монтирани 2015г) с какви панели се захранват?
Защо ли не сложиха панелите, които използваха първия път, а ги смениха с Luxor 100Wp?
Много просто - старите не издържаха на атмосферните условия и имаше счупени от градушката.

Бъдете здрави,
Красимир
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети