kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Има проблеми при вноса (легалния) на фотоволтаични панели от Китай.
От 2,3 години има мито и минимални цени, на които китайските фирми производителки могат да продават в Европа.
Това е с антидъмпингова цел.
Ако ви внесеш (легално) соларен панел от Китай, на митница трябва да декларираш соларния панел и да си платиш митото. А то е ... ако не се лъжа десетки проценти.
На митница аерогара София като чуят фотоволтаични панели и им се изправя косата.
Ние внасяхме едно кашонче фотоволтаични клетки за едно училище, не ме питай колко се разправя нашата митничарка докато докажем, че това нещо е предвидено за лабораторни цели, а не за огромни фотоволтаични паркове...
Mitko70 за да се запознаем ще ти платя една вечер риболов на един наш язовир , и то с големи риби, които ще върнеш обратно във водата , все пак са на 15-20 кила , няма друг начин да се запознаем , така се стичат обстоятелствата независими от нас . А и Тони Танков там е застопорил каранаваната си , ако няма риба поне добри спомени ще има
Mitko70 за да се запознаем ще ти платя една вечер риболов на един наш язовир , и то с големи риби, които ще върнеш обратно във водата , все пак са на 15-20 кила , няма друг начин да се запознаем , така се стичат обстоятелствата независими от нас . А и Тони Танков там е застопорил каранаваната си , ако няма риба поне добри спомени ще има
Язовира е Агов дол ,провеждат се международни състезания по риболов ,хайде замисли се
Пуснато на: Сря Май 11, 2016 9:27 pm Заглавие:
MITKO70 написа:
Аз пък залагам и работя с Луксор 140,нищо че е по скъп с 5лв.
Миналата година когато трябваше да си купя фотоволтаик забелязах че производителя LUXOR не предлага в сайта си панели с мощност 140 W, а само 150 и 160 ватови.
Тази година е същата работа, 140 W нанай.
Вероятно ги е срам да предлагат панели с такава ниска ефективност, на каквито залага, работи и препоръчва лицето MITKO70
Пуснато на: Сря Май 11, 2016 9:59 pm Заглавие:
pendovr написа:
Ти и по БТВ можеше да я пуснеш тази покана,вече съм ти отговорил на ЛС дето си ми пуснал.Мерси,гьола го знам,Тони ме е поканил още миналата година ,но нямам време.
Пуснато на: Сря Май 11, 2016 10:03 pm Заглавие:
sampo написа:
MITKO70 написа:
Миналата година когато трябваше да си купя фотоволтаик забелязах че производителя LUXOR не предлага в сайта си панели с мощност 140 W, а само 150 и 160 ватови.
Вероятно ги е срам да предлагат панели с такава ниска ефективност, на каквито залага, работи и препоръчва лицето MITKO70
Сампо,лицето Митко не го интересува какво предлагат в сайта на Луксор,защото от 4 г. работи с това което се предлага ТУК! Няма оплакване от хора който ги ползват до сега,качеството отговаря,показателите също,даже в плюс,защо трябва да си затормозявам главата и да излизам от утъпкания път
За някакви левове по-малко спрямо ватове ли
Тук хората питат,някой им отговарят за това е форума!Не съм завел или задължил никой да си купи Луксор,всеки сам си решава.Панели да искаш сега-OLX,Варна,Крейн,Китай и т.н http://ed-energy.eu/sites/default/files/lx_db_sololine36mono-poly_5-140w_en.pdf
Това ,че го няма в новия им каталог 140 вата,не означава ,че е лош панел и за това е спрян.Предполагам че е както и при други фирми/Крейн/,до скоро предлагаха само 140 вата,но после ги вдигнаха на 150-160 вата,явно е някаква политика.Като се появи тук и по-голям Луксор от 140 вата,ще почнем и с него да работим.
"Къде го чукаш, къде се пука"
Колегата пита за "Соларен панел Topraysol TPS‐M165"
Колега Сампо, Благодаря Ви за безплатната реклама - само забележете, че линка, който давате е за спецификация на панели 04.2016г. - Solo Line 36/10 – 160 W_04/16 - гледай долу ниско в дясно.
10 години продуктова гаранция и 25 години производствена.
Ще има 150Wp и 160Wp монокристал!!!
Аз не мога да разбера от къде се е събрала във Вас тази злоба към Luxor?
Искахте панел 160Wp, който още не се произвеждаше, а беше обявено че в този размер ще се произвежда 160Wp.
Опитах се в други постове да обясня, че не всичко е мощност, написана на етикет за 10 стотинки!!!
Старая се да давам компетентни съвети и мнения.
Вярвай ми, че през ръцете са ми минали поне 50 марки соларни панели и над 100 проектирани и изградени фотоволтаични електроцентрали.
И като обикаляш из София - забележи новите информационни табла на градския транспорт (монтирани 2015г) с какви панели се захранват?
Защо ли не сложиха панелите, които използваха първия път, а ги смениха с Luxor 100Wp?
Много просто - старите не издържаха на атмосферните условия и имаше счупени от градушката.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети