kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Пон Окт 17, 2016 10:03 am Заглавие: За клубните срещи - принципно
Уважаеми съфорумци,
В началото, когато създадохме този форум бяхме само шепа ентусиасти запаленени от идеята на кемперизма. Имахме огромно желание за пътешестване и мероприятия със себеподобни. Така с мерак и позитивна нагласа започнахме да правим и клубните срещи, като едни приятни и забавни сбирки на които хората идваха с желание, радваха се на срещите с нови съмишленици, намираха приятели, трупаха незабравими спомени. За голямо наше съжаление с течение на времето доста неща се промениха. Все повече хора се сдобиват с къщички на колела, все повече хора идват във форума. По-голямото количество води със себе си и до много по-голямо разнообразие от характери, вкусове и предпочитания. Вече не е възможно да се правят общи неща, които да бъдат угодни на всички. Има твърде много фактори превръщащи се в проблеми, противопоставящи едни на други. За някои хора доминиращо става сметкаджийството, мрънкането и недоволството. При така създалото се положение, като администратори на форума с Жоро доста мислихме и решихме че е нужна промяна. Твърде много негативизъм натрупахме, твърде много компромиси изтърпяхме.
Съгласно нашия мироглед и разбирания ние не искаме да правим неща, които под една или друга форма предизвикват негативизъм. Затова и доколкото всичко това е било някаква наша инициатива, решихме че е дошло време да сложим точка на сегашната организационна концепция. От тук нататък всичко преминава в напълно свободен и самоорганизиран режим. Дефакто нещата не се променят. Както и до сега всеки ще прави каквото му харесва. Сбирките, тяхното количество, място и време ще се определят само от участващите в тях. Просто вече няма да има допитвания, гласувания и опити да се удовлетворяват предпочитанията на някакво случайно мнозинство. Няма да даваме възможност на единици мрънкащи да намират поле за изява, възоснова на несъществуващи основания за претенции. Всички следващи срещи и мероприятия ще са само на база нечия свободна инициатива и изцяло във вашите ръце. Не че до сега сме се месили в това, просто искаме да е пределно ясно на всички че администрацията на форума повече няма организационни ангажименти.
В заключение ще перефразирам концепцията на нашето малко общество и форум – Не сме обществена организация или нещо подобно. Това е място създадено за хора запалени по един или друг начин от страстта наречена кемпер, хора които си допадат и искат да бъдат заедно. Ако не сте в състояние хармонично да се впишете в тази среда то вместо да мрънкате и досаждате на околните, просто потърсете мястото което максимално ще ви подхожда.
Желаем на всички много здраве, късмет, забавления и на добър път!
п.п. Горенаписаното е информативно и не подлежи на промяна. За сега оставям темата отворена, но ако евентуалните коментари придобият лош вид ще я затворя. _________________ Магия в лилаво
Дани, честно казано очаквах някаква промяна. Напоследък се усещаше, че нещата (и хората) не са такива, каквито бяха. Спомням си как се подреждахме преди години и виждам как се подреждаме сега - разделени на затворени групи. След първото голямо "отлюспване" сега се наблюдава и вътрешно такова. Разделяме се на много "люспички". Няма начин да не е така при 2216 регистрирани потребители. Свят шарен - хора всякакви ! А угодия нЕма !
Решението Ви е абсолютно правилно и Ви разбирам.
Не, че нещо страшно се е случило... Просто прочитайки поста се почувствах така, сякаш съм загубил нещо и ми стана малко криво, и малко тъжно...
Но... живота продължава ! И срещите - също ! _________________ Memento mori...
Прочетох го и не се почуствах като вас. Напълно подкрепям семейство Рибарски. Все пак не са нито председател ,нито почетен председател на "организацията" ни. Има интернет платформа, има кой да я поддържа безплатно, има кой да следи за простотии, какво повече ни трябва ?
Сега съм по-доволен ,щото навремето след няколко общи семейни излизания ,бях обвинен че се мазня на шефа и шефа като ме кани на разни ходенета с караваните ,ми се отплащал за това . Сега вече ШЕФ няма !!!!
Ше си пиша тука ,ще си чета пътеписите на Роси и Стоян, некой като обяви ходене ,може и да се включа. Повече не ми трябва.
Присъствал съм на 3 от най-приятните ми срещи с тоя форум и едната беше организирана от Мариян от Шумен , другата от Наско Трифонов,а третата от Другаря на Араповския манастир . Тия три срещи ще оставят траен спомен у мен и моето семейство.
Не виждам проблем някой да организира клубна среща без да е подпечатана с "Обявявам официалната ......." от Дани, даже и аз го мога. Смятам още тия дни да отворя тема за пролетната клубна среща ,та да се изпипат нещата както трябва......
Аз пък не съм нито доволен, нито съгласен с това решение на сем. Рибарски. Напълно ги разбирам и знам с каква неблагодарна работа са се нагърбили, може би са и уморени, но се опасявам, че нещо хубаво, нещо създавано дълго време, с много усилия и желание,... ще се разпадне бързо, бързо. Даже виждам вече "наточените ножове", готови да разпарчетят общността ни.
Знам също, че във всяка една дейност има периоди на застои и спадове, но точно в такива моменти водачите трябва да се намесят адекватно. След всеки спад идва възход.
Вярвам на Дани и Жоро и съм убеден, че ако почувстват нашата подкрепа, могат да се справят със ситуацията, като вземате адекватни мерки и нанесат необходимите промени.
Искрено ги моля да се вслушат в думите ми и да преразгледат решението си!
Пуснато на: Пон Окт 17, 2016 11:16 pm Заглавие:
Мисля, че този вид срещи трябва да продължат, намирам ги за приятни и полезни. В тях се предават житейски опит и мъдрос от по-опитни към по-неопитни, от по-възрастни към по-млади, учат ни на уважение един към друг. Разучаваме, копираме, умуваме и създаваме идей за развитие, получаваме съвети от "патило". Кефя се когато има засмяни хора около мен, откъснали се от сивото ежедневие, наслаждавайки се на чашка огнена вода около масата или до огъня.
Пуснато на: Вто Окт 18, 2016 6:29 am Заглавие:
Не сме от 8 години, но на срещи ходим всякакви .
Не видях някъде да пише - срещи няма да има. Просто тяхното организиране ще бъде по друг начин. Няма да има гласуване и обсъждане на дати в този му вид, гласуване и тн.
Казва Пенчо от Горно Нанадолнище - какво ще кажете за оназ поляна , след две седмици и толкУз! На който му се ходи - отива. Останалите са свободни да правят каквото си искат и където си искат.
Нашето семейство с удоволствие ще присъства на следващите срещи, независимо кога и къде са
Влади, сега се загледАх и забелЕзах - регистриран си на 19.10.2008
До днес - 18.10.2016 са... точно 8 години !!! ( И за 8 години имаш 3247 поста или... по 1,11 на ден ! )
P.S. Колко много години минаха, а приятелю ???
P.P.S. Ба мааму заедно остаряхме (като кучета без история)
Калояне, спомням си първата ми среща на Къпиновския манастир, когато се запознах с тебе. Аз бях с Каптивата ,спах в багажнка ,умрях от студ и имах само блясък в очине, ни кемпер ,ни каравана. Ти беше донесъл някакви охлювени черупки с нещо си вътре ,така и не успях да ги опитам щото се напих . Не ми е ден ,ако нямам влизане в тоя форум. 1,11 мнения на ден не е много, ще взема да се активизирам.....
Регистриран на: 21 Юли 2015 Мнения: 1312 Местожителство: Хасково / с. Узунджово
Пуснато на: Вто Окт 18, 2016 10:48 am Заглавие:
Гого написа:
В тях се предават житейски опит и мъдрост от по-опитни към по-неопитни, от по-възрастни към по-млади, ..........., наслаждавайки се на чашка огнена вода около масата или до огъня.
Никога на обяд не съм пил.....с тази общност.....води до пристрастяване
Много се чудих дали да взема отношение по въпроса и след дълги размисли реших и аз да споделя (с надеждата да ми олекне). Очакван, дори закъснял развой на събитията според мен. С носталгия си спомням първата моя клубна среща на Копринка. Бях приет радушно от всички, което запали голям интерес към това общество в моята тъща. Всички се държаха приятелски и за пръв и последен път видях скъп кемпер до клошарски като моя и на една маса бяхме седнали на раздумка и бедни и богати. Въодушавени започнахме да разправяме на приятели за преживяното. Дойде времето за следващата клубна среща и нещата се поосложниха. В началото с дребни припирни за място, дата и програма и неочаквано за мен опъната лента забраняваща паркирането във "ВИП сепарето". Помислих си, че това е само за момента и явно моите "приятели" не са успели да ми "резервират" място до тях. Да ама не! С всяка следваща сбирка проблемите се задълбочаваха, започнаха обидите и сръдните и не на последно място "ВИП сератето" се превърна в "Ориндж Каунти - кварталът на богатите". Всички го подмятат "уж на шега" но явно си личи класовото разделение. Кемперите на стойност ХХХХХ лева и нагоре вече не са само заградени с ленти и варели а са отделени и в другият край на поляната. И отново се опитах да ги разбера и реших да отида да се видим, но странното беше че някои от колегите дори не ме отразиха. Мереха се кой е по-по-най и за някои аз дори не съществувах. Децата ми минаваха покрай техните кемпери и станаха за бъзик на техните ВИП малчугани поощрявани от някои от възрастните. Преглътнах и това и си казах - абе нека всяка жаба да си знае гьола и смирено си се забавалявах със себеподобни. И отново изненада - защо в игрите съм прескочил едно от децата? И тук проблем! Както знаете децата са ми слабост и се стремя винаги да има нещо за тях - то игри, кини, огън ... каквото мога. След многобройните призиви, които правя преди всяка среща за благото на тези най-малки наши членове сме се погрижили хора, които могат да се преброят на пръстите на едната ми ръка. Събираме се 25-35 деца и всяко очаква да получи по нещо, родителите им ги тикат да вземат подаръци и награди, а задават ли си въпроса от къде идват те? Хора без деца дават, а тези с децата си правят "пас". Ето го извода, който аз си направих: КОНСУМАТОРСКИЯТ НИ ДУХ ВОДИ ДО РАЗДЕЛЕНИЕ!!! Консумираме емоции със себеподобни, консумираме труда на другия, консумираме дори пиенето и яденето на колегата, консумираме, консумираме ... а не даваме. И в края на краищата как да получаваме, като човала е празен?
С болка на сърцето прочетох съобщението/обръщението на Дани! Интересното е, че не виждам ключа към палатката - т.е. решение на проблема. И за да не съм просто един драскач ще кажа: Дани, ако смяташ, че помощ от моя страна - било то организационна или някаква друга, както и желание от мен да протегна ръка към "различните" и да седна на една маса с тях биха променили твоето решение - знай, че съм насреща! Наистина чувствам всички вас като едно голямо мое семейство и не ми е комфортно да има дразги и разделение помежду ни. Бих направил всичко по силите си, за да има отново организирани клубни срещи за откриване и закриване на сезона! В другите също бих участвал с голямо желание при възможност от моя страна.
Дано не съм ви натоварил с писанията си, но наистина го преживях и случилото се ме вълнува. Лека и спокойна вечер, с пожелание да преосмислим поведението си!
Пуснато на: Вто Окт 18, 2016 9:00 pm Заглавие: Та да си кажа и аз ,че много си траете и не смеете .
Аз не знам защо не ги казвате поименно тия с огражденията , белким са сетят ,че всяват разделение в това общество . Е обидно е да ти го кажат , ама както каза един от Варна когато бяхме на една сбирка , и те седят на дъжда и те газят калта като нас , само дето спят на лукс , е то голяма работа било .Та с една дума за такива като тия с огражденията не си заслужава да се ядосва човек , и те серат лайна " с извинение ", а не пари
Егати и проблема стана с такива сноби дето ги има , и те са били бедни ама са забравили , или са бедни още по душа и сърце май .Парите са временно нещо , приятелството е за цял живот.
Седна дума да го кажа по нашенски , хванала ме е венергическа болест и ма боли ............за тях, да са живи и здрави .
И аз спрях да ходя по тия сбирки заради такива сноби, но се радвам , че има няма и се срещна някъде с хора от форума и ми е страшно много приятно да се видим , макар и в малък състав и да си изкараме добре в приказки и раздумки , кой на чаша ракия кой на безалкохолно , абе с една дума приятна среща.
Приятно ми е да ми се обади някой от форума и да ми иска да му помогна с нещо и аз да откликна , има такива и те си знаят кои са , е те това ме кефи най много , приятел в нужда се познава .
За това я си правете срещи , обявявате ги , пък който иска и има желание ще дойде .
Да ме извините за термините дето са изразих , ама ко да правя от душа и сърце ми дойдоха .
Бъдете живи и здрави !!!!
То е ясно, че регионалните срещи и срещите на групички по интереси ще си продължат както бяха и до сега, но за национални срещи без централна организация няма да е лесно.
И в най-демократичните общества е необходимо да има един лидер, вожд или както щете го наречете, който да води хората си в правилната посока.
Аз лично вярвам във възможностите и способностите на сем. Рибарски, съжалявам ги за всичко, което са изтърпяли заради общото ни благо, но въпреки това категорично отказвам да приема абдикацията им
Традициите са това, което са ни съхранили като нация през годините и според мен национални срещи трябва да има и за напред за да се съхраним и като общество
Аз лично вярвам във възможностите и способностите на сем. Рибарски, съжалявам ги за всичко, което са изтърпяли заради общото ни благо, но въпреки това категорично отказвам да приема абдикацията им
Традициите са това, което са ни съхранили като нация през годините и според мен национални срещи трябва да има и за напред за да се съхраним и като общество
Ние също подкрепяме сем. Рибарски друг е въпроса ако са се изморили прекалено много от претенциите на нашето общество.
Но не забравяйте че едно общество без водач е обречено на гибел.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4Следваща
Страница 1 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети