kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Сря Фев 22, 2017 11:02 pm Заглавие:
Ние сме за и за двете дати. Само да попитам, вярно ли е това че за тази среща се иска разрешение от кмета на Казанлък, защото доколкото знам, много хора ходят на Копринка и къмпингуват свободно?
Да отговоря на колегата Владимир, а и не само. Понеже малко съм учил за Горските фондове и законите за нарушенията им, така да се каже и спя с Общината, без да съм проверил в чичо Гугъл, ще кажа това, което знам. Ако има някакви неточности - коригирайте ме.
Всички помним протеста на жълтите павета. Бяхме там да искаме права за къмпингуване и закони. Колеги свършиха много работа в Министерски съвет. Е то хубаво - има правила и закони , ама не ги спазваме. Когато спреш на дадена поляна, дали покрай пътя или в близост до гората/язовира за да си разпънеш палатката/кемпера/караваната, ти спираш на нечия собственост. Било то поземлен или друг частен имот, Общинска публична или частна собственост, горски фонд към дадената Община, землище на ГДС или ГЛС. В такъв случай се уведомява собственика на земята. Описват се лицата по ЛК и ЕГН, и МПС - и това не е нова наредба. Аз съм описван веднъж, но в полицейски участък, понеже се познаваме, и така по приятелски. Така един път не съм бил в нарушение.
На всички язовири има много къмпингуващи, по различно време, на различни места, т.е. няма масовост. В случая без уведомление виждаме, че става (за сега). Но нашето мероприятие е масово, на малка площ, което поражда необходимост да се направи нужното. Ползвах жокер. Имам в предвид какво трябва да се направи, и ще го направя след като се уточни датата на мероприятието. За това дадох крайна дата 31.03.2017г., за да имам време да свърша необходимото. _________________ M&M - Мими и Милчо
Пуснато на: Пет Фев 24, 2017 7:14 pm Заглавие:
gabroveca 2604 написа:
Да отговоря на колегата Владимир, а и не само. Понеже малко съм учил за Горските фондове и законите за нарушенията им, така да се каже и спя с Общината, без да съм проверил в чичо Гугъл, ще кажа това, което знам. Ако има някакви неточности - коригирайте ме.
Всички помним протеста на жълтите павета. Бяхме там да искаме права за къмпингуване и закони. Колеги свършиха много работа в Министерски съвет. Е то хубаво - има правила и закони , ама не ги спазваме. Когато спреш на дадена поляна, дали покрай пътя или в близост до гората/язовира за да си разпънеш палатката/кемпера/караваната, ти спираш на нечия собственост. Било то поземлен или друг частен имот, Общинска публична или частна собственост, горски фонд към дадената Община, землище на ГДС или ГЛС. В такъв случай се уведомява собственика на земята. Описват се лицата по ЛК и ЕГН, и МПС - и това не е нова наредба. Аз съм описван веднъж, но в полицейски участък, понеже се познаваме, и така по приятелски. Така един път не съм бил в нарушение.
На всички язовири има много къмпингуващи, по различно време, на различни места, т.е. няма масовост. В случая без уведомление виждаме, че става (за сега). Но нашето мероприятие е масово, на малка площ, което поражда необходимост да се направи нужното. Ползвах жокер. Имам в предвид какво трябва да се направи, и ще го направя след като се уточни датата на мероприятието. За това дадох крайна дата 31.03.2017г., за да имам време да свърша необходимото.
Благодаря за изчерпателния отговор Ние също бяхме на всички протести относно къмпингуването.
Милчо , аз не съм рибар ,ама риболова няма ли да е забранен по това време ? Да не загубим част от “електората“/визирам рибарите/ за пролетната среща ???
Не съм запознат със закона за риболова за 2017г. Мисля, повечето видове риба е забранена, а някоя е разрешена - щуката ли, бялата ли - не знам. Да помагат риболовците . _________________ M&M - Мими и Милчо
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети