| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vgmateev

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2017 1:44 am Заглавие: Въртящи се Седалки |
|
|
Здравейте отскоро нашето семейство си зе Бусче преработено на Кемпер.
Форд Транзит.Има си хладилник печка и голямо легло малки подобрения кът автопилот и печка webasto.Но е направено кът в час по трудово и се налага май да започнем от Нулата.Напърво искам да сменя предните седалки с въртящи.Въпроса е Какви ?Кът гледам трябва рамка да се прави на двойната пасажерска седалка за да се повдигне и да стане единична.Намерих от Рено еспейс но Май от Киа с Два Подлакатници е за предпочитане.Дайте мнение моля.Оригиналната шофъорска на форд ми харесва напред назад и във височина.Но не се въртилГледах в нета само за въртящ механизъм много скъпо излиза.Та Споделете опит в самоделките моля.
Незнам как да ви кача снимки на Бусчето Апропо... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
turbo1

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2017 9:25 am Заглавие: |
|
|
От автоморгите, търсиш въртящи седалки от ван ! Форд Галакси,Шаран,Алхамбра,Рено Еспейс и др.
Успех !  |
|
|
 |
chicken
|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2017 9:32 am Заглавие: |
|
|
| Не му ли трябват по-високи? По скоро от Транспортер, Вито, Виано... Сякаш ми се виждат по-ниски на гореизредените ванове... |
|
|
 |
turbo1

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2017 9:36 am Заглавие: |
|
|
Те самите са малко по високи заради механизма за въртенето ! Аз моите ги смених с такива от Еспейс ! А и седалките на бусовете са по високи заради основата на която са поставени иначе са си нормални седалки !
Последната промяна е направена от turbo1 на Сря Фев 08, 2017 8:16 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ichlkv
|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2017 12:18 am Заглавие: |
|
|
| chicken написа: | | Не му ли трябват по-високи? По скоро от Транспортер, Вито, Виано... Сякаш ми се виждат по-ниски на гореизредените ванове... | и тези не се въртят. |
|
|
 |
Димитър Желязков

Регистриран на: 18 Фев 2016 Мнения: 21 Местожителство: София/Бистрица
|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2017 12:21 am Заглавие: |
|
|
Гледайте регулирането на ъгъла на облегалките да бъде с бутон/лост, а не с врътка, за да е по-удобно и лесно при завъртането. Например на Еспейса са с лост, а на някои Форд Галакси са с врътка.
Монтирал съм на Фиат Кубо, който преправяхме в мини-кемпер, седалки от Форд Галакси, които бяха с врътка за регулиране на ъгъла на облегалката. При въртене на седалките трябваше доста да се променя ъгъла на облегалката, поради ограничения обем и по-големите седалки от оригиналните, а това от врътките става по-бавно и неудобно.
Относно височината - монтажа може да се съобрази спрямо ръста на ползвателя, за да му е удобно. |
|
|
 |
DA@KA

|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2017 8:31 am Заглавие: |
|
|
| ichlkv написа: | | chicken написа: | | Не му ли трябват по-високи? По скоро от Транспортер, Вито, Виано... Сякаш ми се виждат по-ниски на гореизредените ванове... | и тези не се въртят. |
Сигурен ли си колега?Към колегата с темичката,на Каравелето и Мултивана само фондамента за въртене е над 120лв. "Рекаро"е и е рядкост,търси от Шаран Еспейс и подобните му,жълти стотинки са по моргите е заринато с тях. |
|
|
 |
ichlkv
|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2017 10:33 am Заглавие: |
|
|
| DA@KA написа: | | ichlkv написа: | | chicken написа: | | Не му ли трябват по-високи? По скоро от Транспортер, Вито, Виано... Сякаш ми се виждат по-ниски на гореизредените ванове... | и тези не се въртят. |
Сигурен ли си колега?Към колегата с темичката,на Каравелето и Мултивана само фондамента за въртене е над 120лв. "Рекаро"е и е рядкост,търси от Шаран Еспейс и подобните му,жълти стотинки са по моргите е заринато с тях. | Да сигурен съм.Ако се въртяха нямаше на моят Транспортер Т5 да слагам от Галакси! В цитата никъде не пише Каравеле или Мултиван. На Каравеле и Мултиван има само две единички, на Транспортер има единичка и двойка. Има и вариант за вътяща се база за двойка от ебей, но цената е около 280 английски пари. |
|
|
 |
chicken
|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2017 10:47 am Заглавие: |
|
|
| Ееее, аз Транспортер го казах ей така! Трябваше да е ясно за какво става дума! Не мога да се занимавам с хилядата модели, дето ги наизвадиха с какви ли не имена, пък едни и същи. За мен Фолксвагена си е Транспортер, Мерцедеса Вито. И все си мисля, че опира до ниво на оборудване, не само до модел. Да не би на всички Галаксита да се въртят? |
|
|
 |
Лазар

|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2017 8:42 pm Заглавие: |
|
|
| На някои модели шофьорската седалка се регулира и на височина. За еврована говоря (Еспайс, Галакси, Алхамбра...) |
|
|
 |
стоян70
|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2017 8:54 pm Заглавие: |
|
|
Моята шофьорската е от Еспейс с вдигащ се подлакътник. Скоро ще я свалям защото е само една , а другата е от Марея - абе с една дума пълна цигания душия....
Ще сложа две еднакви и тази сегашната въртящата от Еспейса ще ми е излишна...
За пояснение е пасната на кемпера ми - Дукато... |
|
|
 |
okrob

Регистриран на: 18 Фев 2016 Мнения: 242 Местожителство: Русе - каравана Home Car Rally 442
|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2017 10:31 pm Заглавие: |
|
|
| Аз от емаг си поръчах въртящ, кожен стол. Много е удобен и целия струва 60 лв. Има подлакътници, висока облегалка, люлее се и се регулира във височина 😛 |
|
|
 |
chicken
|
Пуснато на: Сря Мар 01, 2017 12:48 am Заглавие: |
|
|
Изкуствена кожа, нали! Това е само за баровци!  |
|
|
 |
okrob

Регистриран на: 18 Фев 2016 Мнения: 242 Местожителство: Русе - каравана Home Car Rally 442
|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2017 5:39 pm Заглавие: |
|
|
Попаднах на една обява за седалки:
 |
|
|
 |
|