kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Пет Апр 14, 2017 1:46 am Заглавие: Регистрация на бус
Здравейте Колеги,
Имам няколко въпроса на които не намирам отговор и ще се радвам ако ми дадете съвет.
Та..., купих си един бус дълга база от Англия, ама сега като му разгледах документите , гледам пише 4500кг - категория N1 . Също така пише 3 места за сядане по талон, но общо са монтирани 5 места. Има и допълнителен сертификат, че е пригоден за линейка в последствие.
Самият той е ползван за превоз на инвалиди и отзад му е монтирана платформа за товарене на инвалидни колички...
Питането ми е , имате ли идея като какъв ще ми го регистрират в КАТ, и евентуално ако го преправя за кемпер , дали ще мога и дали трябва да го преригистрирам в друга категория?
Пуснато на: Пет Апр 14, 2017 5:38 am Заглавие:
Привет, отиваш в "Декра" или "Технотест" с автомобила и споделяш какво искаш да правиш.Те най добре ще ти кажат какво трябва да направиш за да ти се случат нещата.В крайна сметка те узаконяват преустройствата по МПС.
Хубави празници! _________________ http://www.gasmagazin.com/
0879038055
Пуснато на: Нед Апр 16, 2017 2:46 pm Заглавие:
С тези документи би трябвало да ти го регистрират като специален автомобил. Това теб те устройва напълно. Но за да си сигурен отиди при началника на КАТ и запитай, но без да обясняваш, че ще го преоборудваш в кемпер. _________________ Краси и Наско с 3 ремаркета
Пуснато на: Нед Май 14, 2017 11:47 am Заглавие:
няма проблем с регистрацията като специален автомобил N1, обаче си има една допълнителна спецификация - жилищен, линейка, и др. Това ми го обясни точно шефа на регистрацията в СОфия, .....понеже кемпера ми е специален N1, и минава на преглед на 6 месеца, се опитах да го променя. Човека се съгласи, човърка нещо по компютърната система , обади се даже в Габрово, където е била първоначалната регистрация. С две думи - първо в Кат, в кабинета в дясно от каналите. След това ако трябва в Технотест....но не мисля.
Относно промяната от линейка в жилищен - просто питайте в КАТ
Пуснато на: Нед Май 14, 2017 1:53 pm Заглавие:
Ще си трябва Технотест или Декра,но хубаво е първо в КАТ. Общо тегло 4500кг. си е кат.N2,това трябва да се види как ще го пишат тук,нищо че го пише в английските документи N1
Ако го направиш на кемпер и мине Технотест и т.н. до 8+1 пътници и до 5 тона е категория М1. Малка винетка, "С" категория. _________________ 0888851346, trifonavatanas@gmail.com
Ако го направиш на кемпер и мине Технотест и т.н. до 8+1 пътници и до 5 тона е категория М1. Малка винетка, "С" категория.
Един въпрос. Яко е регистриран 8+1 (м1) и изхвърля 4 седалки и останат реално 3+1, отзад си монтирам легло и си заградя тоалетна, дали ще има грижа?
Давам само лично мнение, без да съм го проверил със закона. Закона забранява да са повече пътниците от регистрацията, а по-малко да забранява не съм срещал. Карал съм ван 7 местен само с 4 седалки и не съм имал проблеми. _________________ 0888851346, trifonavatanas@gmail.com
Пуснато на: Сря Май 17, 2017 10:54 am Заглавие:
При положение, че седалките са демонтирани и липсват в превозното средство ще имаш проблеми с полицаите. Личен опит!
Регистрирай го толкова местен колкото ще се използва. _________________ Краси и Наско с 3 ремаркета
Пуснато на: Сря Май 17, 2017 6:57 pm Заглавие:
Ще има проблем ако им покажеш големия талон (който не се носи) в малкия не пише колко местен е.На мен ми искаха всички седалки (7бр.) само когато регистрирах колата
Пуснато на: Сря Май 17, 2017 7:33 pm Заглавие:
ilkomuhata написа:
Ще има проблем ако им покажеш големия талон (който не се носи) в малкия не пише колко местен е.На мен ми искаха всички седалки (7бр.) само когато регистрирах колата
Пуснато на: Сря Май 17, 2017 8:49 pm Заглавие:
марци написа:
ilkomuhata написа:
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети