kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Ришки проход отпада. Трябва да стигна Варна от юг. Навигацията ме праща през Каблешково, както казва Марти - на ляво, после Дюлино и преди Старо оряхово се включвам в класическия път. Втория вариант е Бургас - Дюлино - Варна. Аз обаче съм си наумил Бургас - Поморие-Слънчев бряг-Бяла - Старо Оряхово - Варна.
Не съм стъпвал по тези ширини над двадесет години. Морските колеги и всички пътували скоро , помагайте да избера маршрута, че няма много време. За пътуване с караваната са ми проблем дупките и неравностите. А и ще се пътува през нощта, а на джипа фаровете са ми като на Голф 2
Благодаря предварително!
п.п. сори за спама, ако се счита за такъв _________________ M&M - Мими и Милчо
Минахме да го видим Крапец, че не бяхме ходили. Мястото е приятно, но хората са толкова много че не останахме. Аз обичам да ходя на диво заради спокойствието, а там това просто няма как да стане. Все едно си на Хърманите.
Минахме и през останалите биваци. Дуранкулашкия е една горичка за десетина палатки дето е почти недостъпна за кемпер или каравана. То стигнахме едвам , рязахме един клон за целта, но въпреки това технически няма как да влезеш с кемпера между дърветата. На Езерец пак е горичка и пак е пълна. Имаше много румънци, имаше и нудисти, но пак хората бяха твърде много за моя вкус. На Тюленово е по-спокойно, но плаж все едно няма. Основно са камъни, мидени черупки и водорасли. При малки деца си е направо предизвикателство да ги овардиш да не се наранят.
По всички тея места вода няма и хората по селата не дават независимо че искаш да си платиш. Примерно оферта да си налееш 100л за 10лв е неприемлива. Искат едва ли не лев на литър. На Крапец къмпинга дори да искаш да си платиш една нощувка за да си напълниш вода не те пускат. Само ако останеш да нощуваш, а това не е никак приемливо, защото той е навътре от морето и е доста задушно..
Ами това е моя поглед. Беше ми много драго че се видяхме с много хора от форума, направихме си приятна обиколка, но намеренията ми за почивка по тия места се оказаха неуспешни.
Неделя навсякъде има хора, дори и на най дивите места. Днес(понеделник) е съвсем различно.
Пуснато на: Пон Авг 07, 2017 8:34 pm Заглавие:
Идеалка е. Само вятъра... И следващите два дни поне ще е така...
На кладенчето дали стават опашки? Да знам на какви дажби да ми е водата. Че имам само стотина литра и две малячета...
Пуснато на: Пон Авг 07, 2017 8:37 pm Заглавие:
Дайте инфо и за магазини, кръчми... За втори път на това пътуване ми се отваря хлафилника в движение и като се усетя съм се върнал в първи клас. Сега с пристигането бърсах десет яйца от пода Да не говорим, че в хладилника станало 30 градуса!
Единственият магазин който продава лед е до платеният къмпинг /там където завиваш на дясно за плажа/ - събота и неделя нямаше но вече може и да има. 43.639556, 28.571382
Според мен в селото по-добре зареден е магазин "Журнал" не този до сергиите на пазара а след пазара в ляво посока църквата. 43.625253, 28.566599. Другият е на 43.624966, 28.565871. За месо в Шабла има магазинче на един свинекомплекс. 43.535018, 28.531770 пред него на главната има като супермаркет, пазарчето на Шабла и то е наблизо.
В Дуранкулак на главният път посока Румънско има супермаркет за там не знам как е положението.
За заведенията не мога да кажа, има до комплекс Яница /в посока Езерец по черният път/ точно преди комплекса едно завдение на кото не успях да се натраова или да остана гладен но чак да го препоръчам не смея...
За пазарене и пълнен на вода познати ходят до Каварна но те стоят доста дълго време...
Пуснато на: Вто Авг 08, 2017 10:38 am Заглавие:
А, за заведения имах предвид капаните около плажа. За пиене, не за ядене Мерси за инфото! Магазини ще ни потрябват. А на кладенчето какво му има?
Хладилника заключен, ама се отваря и още не мога да разбера от какво. Като взех караваната се отваряше, но вратичката беше по-надолу. След това я оправих...
Боже, ще ми обърне караваната! Снощи ставах да проверя тентата, че напъна брутално по едно време... Явно съм се научил Дават го днес да стигне до над 40 км/ч... Кайтисите летят. Буквално А аз не мога да вляза да се подмия под мишниците! Добре, че нямам косми Направих си и първото в живота плажно бягане
Капчето което е точно на слизане на плажа става на него бирата май беше към 3 лв. но не съм сигурен сутрин преди 9-10 не разчитай да са отворили за да пиеш кафе до магазина има кафемашина. А за кладенеца не съм чувал да има проблеми просто не съм го ползвал ползвало се туба или случайно ако си носиш помпа
Ако в събота сте там може да се засечем, ако не ми мине трактор път се надявам да отида пак там...
Пуснато на: Сря Авг 09, 2017 10:31 am Заглавие:
На бар Крапец, колко внушително, сиреч бараката до биваците, Старопрамена е 2 лева. Кенче. Има и Отингер. Ама не е вайса, който бива, като за цената си, а безалкохолен! wtf!
Това ще да е за Дани
Междувпрочем, пак за Дани, направо си е празно и тихо. Е, при купчината каравани на юг не е съвсем празно А вечер светят все едно имат общо мегават панели Вода колкото искаш. Вчера си напълних 25 литра, щото такава съдинка имах изпразнена. Отне три минути и иска само някаква марличка, тензухче, потна тениска или ненужния бански, че да не влизат механични примеси някакви... Човек може и под мишниците да се избръсне, че да не е космат чичак
Само да спре да духа...!!!
Между другото и в гората има места, там е и завет някак.
Пуснато на: Сря Авг 09, 2017 12:44 pm Заглавие:
Щото минаваме транзит. В събота бяхме там няма и час. Оставихме котката и взехме децата. В понеделник един Кауфланд. Като си тръгваме ще минем пак за час. Взимаме котката и едни килими, че друго си е на барата и оставяме децата... Да останем да нощуваме, че да се обадя
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4Следваща
Страница 2 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети