kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2017 5:30 pm Заглавие: Проблем с банята
Здравейте колеги
Съвсем нов съм във форума,от скоро съм притежател на кемпер Dethleffs на базата на Фиат Дукато,1990 г.,стара,но много здрава машина.Имам проблем с душ коритото в банята.Беше напукано,там където е сифона беше надигнато нагоре,влизаше вода отстрани...и всякакви такива чудесии.След разглеждане на ОЛХ попаднах на тази обява https://www.olx.bg/i2/ad/korito-za-banya-kemper-karavana-ID3PZpv.html .Коритото е абсолютно същото като моето.Свързах се с човека и той каза,че ще го направи...просто отнемало около месец(което не ми е проблем).Аз пробвах да извадя старото здраво,но то се начупи цялото.Имаше вода отдолу и не съжелявам,че го махнах,няма други поражения от водата просто защото старите собственици(австрийци) не са ползвали банята.Проблема обаче дойде седмица по късно,когато господина от обявата ми се обади и каза,че няма вече как да направи такова корито(кое,как и защо..даже не е интересно).И сега аз съм без корито и се чудя какво да правя.Приемам всякакви идеи и съвети.Благодаря предварително и се извинявам,ако темата не е за този раздел.
Обръщаш коритото и заливаш с полиестерна смола и стъкломат. Отпред боядисваш с акрил. Всеки авто бояджия може да се справи с цялата процедура. Все едно, че прави броня на кола. Изпробвано е . После подложи под коритото подложка за ламиниран паркет или го залепи да не скърца. Ако се налага да се китосва някъде, залепи го задължително с ПУ. Но там си и остава завинаги. _________________ 0888851346, trifonavatanas@gmail.com
Обръщаш коритото и заливаш с полиестерна смола и стъкломат. Отпред боядисваш с акрил. Всеки авто бояджия може да се справи с цялата процедура. Все едно, че прави броня на кола. Изпробвано е . После подложи под коритото подложка за ламиниран паркет или го залепи да не скърца. Ако се налага да се китосва някъде, залепи го задължително с ПУ. Но там си и остава завинаги.
Благодаря колега...ама като го вадих се натроши цялото(на парчета е).Мисля,че варианта с ремонт на старото отпада.Трябва да си изградя по някакъв начин ново.Четох за някакви полипропиленови плоскости,мисля че с нещо такова ще си реша проблема.Не знам само как се лепят(заваряват).Ако някой знае ...бирата е от мен
Макар и на парчета старото би могло да се ползва за основа или поне за макет по който да се изгради новото.
Здравей
Пазя ги повечето парчета от старото,ама въобще не ми е ясно как точно да го направя тоя макет...и най вече от какво да изградя новото.В друга област съм силен
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2017 8:14 pm Заглавие:
Колега, вземи полиетилен 4 мм разкрой го после се огъва на апкант на студено. Завършващия етап е да залепиш ъглите. Това става с пистолет за горещ въздух, като използваш същия материал. Така получаваш корито за цена 50 -60лв. _________________ Краси и Наско с 3 ремаркета
Колега, вземи полиетилен 4 мм разкрой го после се огъва на апкант на студено. Завършващия етап е да залепиш ъглите. Това става с пистолет за горещ въздух, като използваш същия материал. Така получаваш корито за цена 50 -60лв.
Здравей колега
Предполагам полиетилена е почти същото,като полипропилена,но малко по меко.Трудно ще го огъвам,защото коритото е петоъгълно.Имаш ли престава ако нарежа парчета за борда,дали ще мога да ги залепя с пистолет за горещ въздух...или няма да стане достатъчно здраво?
Какъв е размера мисля че моето беше 70/70см и близо в едно село до Асеновград правят от стъклопласт подушови корита 70/70. Звънни ми ще питам. нула888три5две5нула1. _________________ Твои са само парите, които си успял да похарчиш.
Какъв е размера мисля че моето беше 70/70см и близо в едно село до Асеновград правят от стъклопласт подушови корита 70/70. Звънни ми ще питам. нула888три5две5нула1.
Ще се чуем утре колега.В първия пост има обява в олх...на последната снимка има размери.Малко е странно това корито...не е просто 70/70 Благодаря все пак
Макар и на парчета старото би могло да се ползва за основа или поне за макет по който да се изгради новото.
Здравей
Пазя ги повечето парчета от старото,ама въобще не ми е ясно как точно да го направя тоя макет...и най вече от какво да изградя новото.В друга област съм силен
Пуснато на: Нед Сеп 24, 2017 9:14 pm Заглавие:
Ще можеш да го залепиш, но ще имаш много повече работа. На апкант ще стане по-добре. На скосяването апканта ще захване по едно малко триъгълниче от двете страници, които после ги връщаш на ръка. В крайна сметка остава визуален дефект, който е трудно доловим. Може да се обработи и да е отстранен. Моят тел. е 089843532 нула ако имаш въпроси насреща съм. _________________ Краси и Наско с 3 ремаркета
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети