kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
"Баси маршрута"
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътеписи
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Данаил Делчев

Местожителство: Хасково / с. Узунджово

МнениеПуснато на: Вто Окт 16, 2018 9:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
PirinVania
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Пловдив 0899843109

МнениеПуснато на: Вто Окт 16, 2018 9:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много е красиво!
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2018 12:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много бързо ми мина таз Швейцария. Иска ми се да има още и още от тея красоти и като няма се връщам назад да им се насладя от начало.
Така зяпайки ... с един замечтано-реещ се поглед dreaming ме осени идея - ще взема тая Швейцария да я прекръстя на Норвегия (за която Жоро все мрънка). Ми то си е почти същото - красота и зеленина навсякъде, зъбери и пленяващо сини води, усещане за свобода и простор. Само с риболова положеноето май е зле, но ако не броим Лофотен си е същата работа.
Роси и Стоян

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Окт 18, 2018 3:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

loveforever написа:
Много бързо ми мина таз Швейцария. Иска ми се да има още и още от тея красоти и като няма се връщам назад да им се насладя от начало.
Така зяпайки ... с един замечтано-реещ се поглед dreaming ме осени идея - ще взема тая Швейцария да я прекръстя на Норвегия (за която Жоро все мрънка). Ми то си е почти същото - красота и зеленина навсякъде, зъбери и пленяващо сини води, усещане за свобода и простор. Само с риболова положеноето май е зле, но ако не броим Лофотен си е същата работа.

И на нас не ни се искаше изобщо да свършва Швейцария-та, обаче много бързо ни "обърна джобовете на вън" laughing

И в Швейцария и в Норвегия природата е уникална.Това са места които можем да ги повтаряме...потретваме и не знам дали биха ни омръзнали. Плюса на Швейцария може би е това ,че е по-близо и затова аз не спирам да се ровя и да търся нови интересни местенца и атракции за там.

За риболова..... Think ... така като се замисля ...май човек с въдица в Швейцария не сме видели , но мога да го отдам на това , че ние риба не ловим и най-вероятно не сме били на точните места.
Предполагам обаче ,че все ще се намери нещо което да го компенсира.
Върнете се в началото
Роси и Стоян

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2018 9:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сладкият ми сън е нарушен от тихичкото "стааавааааай....". Баси…. колко е часа …8 по наше 7 по френско. Нали уж щях до 9 да спя ... измушвам се от леглото и не спирам да мърморясвам , а Роси се подхилва и ми вика гледай от хубавата страна . Събуждаш се ,жив и здрав си, предстои ти страхотен ден из френската провинция , какво още искаш.
И продължава да "нарежда"...тия дето са зад оградата отзад вече нямат тази възможност ... и още куп разсъждения в тоя ред на мисли Smile
Така предоставени "фактите" е права ....ама ако бях се събудил след час пак щеше да съм "късметлия" какъвто тя се опитва да ме изкара .
Както и да е ....от мен да мине( то май все така се получава) и докато си мърморя Роси вече е направила кафе , пием и гледаме големия празен паркинг пред нас, на който има табела, че е забранен за кемпери. От време на време приижда някой германски или френски кемпер , влиза вътре .... завъртa се минута – две, след което излиза и отпрашва .Явно и на тях не им стиска Smile
Изпиваме кафето и сме готови да "атакуваме" селцето.

Хубавото е , че още е рано и уличките са пусти, спокойно можем да се наслаждаваме на разходката.
Еее през деня , огряно от слънцето е по-красиво

Поразходихме се по уличките с шарени къщички
В този „ранен“ час всеки се е заел да разходи каквото има. Някой разхождат кученца ,други ...велосипеди , а аз ...ще си разходя "птиченцето".
Мдааааааа.... тук ни хареса , селцето не е голямо ,но пък е хубаво. Отделяме му около час и половина и е време е да продължаваме към следващото Kaysersberg.
Вкарваме координати на платен кемпер- стоп С 48°08'10.0" И 7°15'43.0" и отлепяме Smile

Ееее...тук са се са се погрижили по-добре за кемперистите. Голям паркинг само за кемпери с машинка за билети, колкото часа искаш за толкова си пускаш . Има и зона за сервизиране.
Паркираме при "братчетчетата" , пускаме си билет за 2 часа - 4 евро и на разходка.

Отново ни посрещат шарени къщички , вече са отворили малките сладкарнички, от които се носи такъв аромаааааат ...
Специално нас с виното не могат да ни изкушат , но виж от сладкориите трудно се въздържаме big laugh

Разхождаме се ,а слънцето започва яко да напича , леле до вчера бяхме на 15-20 градуса , а днес 28-29 още от рано ,които май ни идват в повече.

Уличките започват да стават тесни , за растящият брой посетители и решаваме да продължим към следващата точка.
На паркинга колеги са извадили масички пред кемперите си …. препичат се на слънце. По моя часовник вече е време за обяд и докато Роси го приготви аз ще разходя птичката.
От горе също не изглежда зле.
Вече сме готови да тръгваме към Riquewihr, според Роси това било най- хубавото от всички. Вкарваме координати на паркинг за кемпери С 48°09'58.0" И 7°18'05.5" и потегляме.

Не след дълго сме там , паркинга е малък и смесен. На местата, които са определени за кемпери , са паркирали коли и точно в този момент за нас място нямаааа...
Имаме и друг набелязан паркинг , за който знаем че е от "скъпите" (3 часа - 10 евро) ,проверяваме и него ,тук също удряме греда.... пълно е. Въртим едно "кръгче", но и по улицата не става да се паркира и решаваме да продължим към следващото Ribeauville.
То е на 5 км, разглеждаме го и пак ще се върнем тук. Чувам Роси да разсъждава на глас: "Ако трябва после тук ще спим , но селцето трябва да го разгледаме". Интересна жена ....то няма къде да спрем ,тя искала тук да спи...
laughing
Задаваме координати на кемпер стопа С 48°11'31.5" И 7°19'45.5" и потегляме.

За нула бройки сме там , но и тук отново "удряме греда" , кемпер-стопа е затворен за ремооонт. Стига де тия сериозно ли ....
Днес нещо тръгваме на "криво" с паркирането ...
Табела указва някаква посока където можело да се паркира , ама отиди и я разбери...(300м. в посоката от която идваме , а по пътя не видяхме нищо подходящо)
Имаме записани още 3 варианта на големи паркинги. Да… големички и празни са , ама като сложили едни табели забранено за кемпери , ако ти стиска спирай.
Тия моменти с въвеждане на координати през 3-4 минути и в промеждутъка да се въртим по някакви тесни улички съпроводено с "десетки" маневри са ми "любимите"
Айдееее стига ,достатъчно се въртяхме тук ,Роси казва ,че всъщност това не било много хубаво ииии.... можело да го "отсвирим".
Ха.....ама казвай ги тия работи още в началото, що ме караш да ставам луда калинка по тия сокачета...
Край ...решено е връщаме се в Riquewihr.
Тъкмо въртя обратен в една улица и ... изненада , по пътя място за безплатно паркиране. Наредили са се колииии.... кемперииии....
Тръгваме бавно по редичката и хоп между два кемпера е останало едно празно местенце като за лека кола. Мажа кемпи с вазелин и с една - две маневри го мушкам там big laugh

Оглеждаме за забранителни табели... няма такива и спокойни се пускаме към центъра.

Баси и жегата , градусите вече са се вдигнали на към 30-32... и без да се бавим "тряскаме" по един френски сладолед да се разхладим . Абе да ви кажа ... не е като италианския Smile

Правим два тигела по уличките ..... нещо не ни допада тук и затова се връщаме , грабваме кемпи и газ обратно към Riquewihr.

Най-после късмет , освободило се е място и бързо го заемаме . Пускаме си билетче за 2 часа 3 евро и на разходка.

Ехаааа.... тук наистина е много красиво... от малките сладкарнички се разнася аромат на току-що изпечени "курабийки" на които тук им викат макарон.

Мнооого приятна разходка....прекъсната от направеното напомняне да не просрочим паркинга.
Връщаме се на него...развързваме коня и черта към Obernai. До като пътуваме Роси споменава , че минаваме съвсем близо да Montagne des Singes (планината на маймуните), където живеели без клетки и заграждения около 300 маймуни от вида "берберски макак". Входа е платен - 9 евро ,срещу които получаваш пуканки, с които да хараниш "шебеците" Умуваме в движение дали да се отбием и стигаме до заключението , че на нея една маймуна и стига и прескачаме макаците. Между нас да си остане ама мисля , че по скоро изпитва страх от тях.
Разстоянието е 45км и след около 40 мин. се озоваваме на огромен безплатен паркинг за кемпери С 48°27'35.64" И 7°29'10.36" (има и вода)

Ще нощуваме тук , а утре сутрин ще се разходим. Докато Роси приготвя вечерята аз решавам все пак да хвърля един поглед на градчето като разходя "птичката" над него.
Тук се сещам за оная "приказка" - "Момчетата не порастват никога, сменят си само играчките"....мдааааа....колко само е вярна... laughing
Вечеряме малко телевизия и по леглата.
Върнете се в началото
Роси и Стоян

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2018 9:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Елзас Франция cheers vine

Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2018 11:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Като огромен минус приех това че доста набързо минахме през Елзас, а след видяното по-горе направо затвърдих впечатлението си.
Пак ще се ходи по тия места ... дам ... dreaming
Роси и Стоян

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2018 10:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не сме обикаляли много из Франция, но селцата в областта Елзас ни харесаха, все едно попадаш в друга епоха, както и Колмар и Страсбург от минало пътуване. Единствен минус са местата за паркиране на кемпери, така че си подготвяйте повече варианти.
В сайта "park4night" има доста, но на място бяха с табели забранени за кемпери. Дори средата на септември се оказа силен сезон за там, не ми се мисли как ще е лятото.
Върнете се в началото
Asteri

Местожителство: UK

МнениеПуснато на: Нед Окт 28, 2018 1:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Роси и Стоян написа:
"баси маршрута" ...как да го опиша в заглавие...никак не върви Smile

Култово заглавие и особено притегателно, дори не си и помислих да грабна проловутите пуканки. Пълно съсредоточаване на вниманието. Пък си и беше особено подходящо за планинския бобслей и онези висящи мостчета от които ми се зави свят само от гледането на картинки!
ssuper

Роси и Стоян написа:

За риболова..... Think ... така като се замисля ...май човек с въдица в Швейцария не сме видели

Ми с тези строги правила дето ги имат, направо са го утепали като спорт. Риболова само в краен случай, ако си прегладнял да хванеш някое дребно рибе за супа Rolling Eyes

Що никъде няма снимки на швейцарска манджа, толкова ли са зле (немско влияние ще да е) ? Mim

Френските селца са направо триизмерна картичка. hearts
Върнете се в началото
Роси и Стоян

МнениеПуснато на: Пон Окт 29, 2018 8:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Asteri написа:

Що никъде няма снимки на швейцарска манджа, толкова ли са зле (немско влияние ще да е) ? Mim

Манджички със сигурност има, но ние сме в Швейцария с друга цел.

Уникалните гледки, които са храната за очите... за душата ни Blink
Върнете се в началото
PirinVania
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Пловдив 0899843109

МнениеПуснато на: Пон Окт 29, 2018 12:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

Зле са и при това скъпи. Става само шоколада и разни сладкории. В зоната с италианско влияние по-стават, но пък цената е х2,5 спрямо Италия.
За мен категорично Швейцария, както и Германия, не са кулинарни дестинации.
Върнете се в началото
Роси и Стоян

МнениеПуснато на: Съб Ное 03, 2018 12:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сутринта процедурите са както всяка сутрин.....кафе , мафе и на разходка.

Правим няколко тигела насам...натам ......

То май освен площадчето с фонтана и кладенеца с 6-те кофи друго интересно не видяхме....еее..може би и катедралата им де Smile
След около половин час време сме обратно при кемпи, задаваме координати на паркинг в Нанси и си бием камшика.
Набелязания паркинг обаче се оказва ограничен по височина , но не с желязна тръба над входа (както обикновено) ,а камера "вижда" превозното средство и изписва на дисплей ,че си по-висок от колкото трябва Smile брееееей ....напредват технологиите Smile
Такаааа..... вкарваме координати С 48°41'32.3" И 6°11'34.8" на следващия ни вариант за паркиране (кемпер-стоп 13,50 евро /24часа ) и след кратко връткане из града сме на входа му.
Служителя ни посреща и любезно пита колко дни ще останем Smile Казваме, че искаме само да разгледаме града в рамките на няколко часа и ще тръгваме при което той също толкова любезно както в началото ни казва , че "нашата работа" нямала да стане big laugh Всъщност поне не на тоя паркинг.
Обикалянето нещо ни поизнерви и теглим една дебела черта на Нанси. Ааааайде де.....друг път ще го разглеждаме тоя град ,днес не му е писано в движение набиваме координати С 50°16'01.6" И 4°54'24.8" на безплатен паркинг в Динант ( Белгия) и газ на там.

Минавайки през Люксенбург нахакваме резервоара с евтина нафта (1,13€) , която на фона на френската (1,59) направо ни се струва "подарък" и хооооп ето ни на границата с Белгия ииииии.....нека задръстванията да започнат сега... big laugh
Бяхме чели ,че в Белгия задръстванията са огромни ,но все си мислех ,че ще са поне около Брюксел примерно , а не още от самата граница.
Кротваме се в редичка и се почва едно баааавничко предвижване....първа.....тъкмо включиш втора и айде пак от начало.....пъъъърва.....втора.... Тегава работа ама.....
По едно време се "отпушваме" и като му стъпихме на врата на кемпи ....стой та гледай , трябва да наваксаме това 2-3 часово забавяне.
Вече се стъмни и установихме ,че белгийските магистрали наистина са осветени.
Гледай ти....сумати километри осветена магистрала....браво на тях. Е разбира се това не компенсира задръстването , но го отчитаме като "плюс".
Пристигаме на паркинга в Динан и се нареждаме до единствения кемпер на него.
Тъй като времето напредна вечеряме на бързо и се просваме на леглото.
Сутринта се оправяме на бързо и излизаме да разгледаме родния град на Адолф Сакс, който е "дал" на света саксофона.

Всъщност неговата история е доста интересна. Като малък преминава през куп премеждия от които се измъква по чудо жив (пада в реката... пада от височина приблизително равна на 3-ти етаж ...натравя се с изпарения от лак докато спи...) и дори майка му се е съмнявала ,че ще оживее , но той на пук на всичко доживява до дълбока старост (80години) , като дава на човечеството още няколко музикални инструмента (бас кларинет, сакстуба, саксхорна,сакстромба.... предполагам , че ако има и друг инструмент започващ със Сакс ще е негово дело .....)

Динан се оказва едно много приятно градче за кратка разходка....добро попадение Smile
Връщаме се на паркинга и развързваме коня към Брюксел.

Всъщност сега е момента да кажа ,че още от плануването на маршрута имамхме голяма дилема дали да се отбиваме ли в Брюксел или да му теглим едно околовръстно. Обаче някак си не става да минеш околовръст и да не влезеш. Затова решаваме,че ще спрем за малко да видим поне онова пикаещото "пишлеме"..... big laugh
Затова и нещата бяха така планирани ,че евнтуално (ако решим да спираме ) да сме в Брюксел през уикенда за да е уж по-спокойно движението из града.
Там има два малки кемпер-стопа за по 30 евро на ден ,но тъй като нащата "визита" ще е кратка няма да се възползваме от тях, а вкарваме координати на паркинг (парко места на улицата) до съдебната палата и не след дълго се "набиваме" в града. Гармиката навигира : дай У лево....дай У десно и само с една грешка от моя страна сме на указаните координати.
Наместваме се в редичката ...пускаме си билетче за 3 часа/4,50 евро (мислим ,че ще ни стигнат).
Трябва да кажа , че тук машинките не приемат пари в кеш, плаща се само с карта.
Слагаме нашето билетче на таблото и се отправяме към площад Grand Palace .

До самата съдебна палата е и панорамната тераса с гледка към града ( не е нещо особено ...поне според нас )

От нея има безплатен асансьор който може да се ползва на връщане за да не изкачва "баира"
На самия площад само нас ни няма дето се казва.

Площада наистина е много красив , но навалицата ни идва малко в повече ( то няма и как да не е с навалица де все пак е Брюксел , а не ....Бургас да речем Smile )
В непосредствена близост и онова пикаещото дето му отиваме на гости.

При пикльото навалицата не е по-малка, "маскирали" са го като Зоро или нещо подобно Smile

На всякъде се разнася аромата на току-що изпечени гофрети , ония дето са характерни за Белгия.

Тц...тц...отиде ни "жеУезната" диета дето спазваме така стриктно до момента laughing
Разхождаме се още малко да ни слегнат гофретите в корема и поемаме обратно отсвирвайки пикаещото моминченце иии ...кученце и който още там пикае по улиците Smile

Връщаме се до кемпи , развързваме го и потегляме към Атомиума , който е на 8км от тук.
Дали имахме късмет или наистина в събота и неделя движението в Брюксел се оказа далеч по-спокойно дори от примерно Софийското през уикенда Smile

Брееее .....все по-често започва да превалява....ще вземат да познаят с прогнозата за времето.От сутринта някак си успяваме да минем между капките и силно се надяваме тия 100% вероятност за валежи дето са ги дали за утре да не са баш 100 Smile
Паркираме се на самата улица пред атомиума ....

документираме ,че сме били тук с няколко снимки.....

вътре не мислим да влизаме (може и да е грешка) и решаваме ,че нашата "мисия Брюкесл" приключи.
Вкарваме координати С 51°02'44.0" И 3°42'09.0" На голям безплатен паркинг в Гент и се изнасяме от столицата.
След около час време сме на мястото, паркинга е доста голям. Нареждаме се при другите десетина кемпита и тъй като времето се развали тотално оставаме "да си поживеем" в кемпи. Нямаме намерение да разглеждаме нощен , дъждовен Гент с дъждобран.
Дано се извали и утре сутрин ни остави да разгледаме града на спокойствие.
Вечеряме ....дъжда си вали.....лягаме си .....дъжда си вали.....
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пон Ное 05, 2018 4:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чак днес сколасвам да прочета и ... кеф big-smylie

За площад Grand Palace обаче не сте прави че е тарапана. Според това дето видях на снимките хората са нещо като "тука има, тука няма". Направо сте се минали Laughing Тарапаната беше при нас - само с бутане и ръгане с лакти можеше да си проправиш път. Добре че са вашите снимки та да видя площада в по-нормален вид.

Освен това сте уцелили "пишлемето" да е докарано с готини одежди. Аз го зяпах гол-голеничък и допускам че поради това ми се видя още по-миниатюрен.
s_s1

Местожителство: с. Стража до Търговище

МнениеПуснато на: Пон Ное 05, 2018 4:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

С огромно увлечение чета пътеписа Ви. Снимките са прекрасни. Клиповете- също.
Очаквам продължението.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Роси и Стоян

МнениеПуснато на: Пон Ное 05, 2018 9:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

loveforever написа:

За площад Grand Palace обаче не сте прави че е тарапана. Според това дето видях на снимките хората са нещо като "тука има, тука няма". Направо сте се минали Laughing Тарапаната беше при нас - само с бутане и ръгане с лакти можеше да си проправиш път. Добре че са вашите снимки та да видя площада в по-нормален вид.

Може би защото до момента бяхме в по-малки градове и селца и тук ни се стори ...навалица, нооо..... явно все пак сме били късметлии Blink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътеписи Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 3 от 8

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети