kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Отзиви за MNG гелов акумулатор
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ibogdanov

Местожителство: Рельово, Самоковско/ Надежда 2, София

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2019 3:06 pm    Заглавие: Отзиви за MNG гелов акумулатор Отговорете с цитат

Привет и за много години!
Да ни остава повече време за пътешествия и преживявания от колкото висене по офисите.

Имам питанка някой дали с ее сблъсквал с китайските акумулатори MNG.
Мога да взевма геловия вариант 200 AH за UPC и подобни.

на български -
http://elmag.bg/product/351/mhb-mng230-12-12v-230ah.html

https://valbis.com/wp-content/uploads/2013/05/MNG200-12.pdf

руски
https://mobylplus.ru/akkumulyator-mng-200-12.html

Ще съм благодарен ако някой се включи със смислен коментар.

Поздрави и благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
YasenV

Местожителство: Банкя

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2019 6:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей,

Прилича на доста сносна батерия, макар и вече да не харесвам оловни, но като няма пари за LifePO4.

Според спецификацията ще работи в кемпер, при правилните настройки ще издържи доста години ако не я източваш до 100%

Всичките тези данни са доста условни - при 25 градуса, при 10А товар и тн тн.

Технологията е класическа.

Ако цената е 660лв, може би да додаеш и да вземеш LifePO4, което ще намали килограмите до около 8-10кг.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
ibogdanov

МнениеПуснато на: Вто Яну 08, 2019 9:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

YasenV написа:
.....

Ако цената е 660лв, може би да додаеш и да вземеш LifePO4, което ще намали килограмите до около 8-10кг.

Разликата в килата не е от значение.
Мога да взема батерията под 600 пари с ДДС и да си взема ДДС то после...
Въпроса е дали си заслужава, дали вършат работа.
Подобни батерии съм ползвал само на Монбат - едни зелени. Монтирали сме ги по базовите станции на мобилните оператори.
Тези на са ми минавали през ръцете.
На въпроса защо не съм си взел от станциите - защото не може и защото няма начин, освен ако не се откраднат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
YasenV

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2019 10:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм с два точно от станция, по 56кг единия не са на монбат а на Fiamm.
Доволен съм, единствено килограмите са ми много.

Технологията на тези е същата, би трябвало да са добри.
Върнете се в началото
ibogdanov

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2019 2:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

YasenV написа:
Аз съм с два точно от станция, по 56кг единия не са на монбат а на Fiamm.
Доволен съм, единствено килограмите са ми много.

Технологията на тези е същата, би трябвало да са добри.

Smile Говори ми...
Последните, дето ги катерихме до сайта бяха по 80 кила... добре че намерихме една УАЗка да удари рамо, че иначе едни родопски кози пътеки... Ако си в занаята ти е ясно за какво иде реч.

Smile
Върнете се в началото
YasenV

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2019 2:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Знам знам Smile и УАЗ-ката и се иска LifePO вече Smile))) с тези AGM кютуци.
Върнете се в началото
bambo

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет Яну 10, 2019 10:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Слаба ви е техниката колеги, щом се налага да мъкнете оборудването и акумулаторите на ръка по сайтовете. Very Happy

За MHB - от този производител от няколко години ползвам за UPS 5Ah, 7Ah и имат едни дето ги водят 9Ah... Във APC UPS-и 5000VA и нагоре - по 32 и повече батерии на UPS, т.е. все пак купувам някакви количесва, не 1-2 батерии. Наблюдения - преди слагахме Panasonic и CSB. Ако Panasonic и CSB караха средно 3 години в UPS-ите, сега MHB - то са средно 2 години. Разликата в цената оправдава разликата в живота, така че, продължаваме със MHB. Става въпрос за online UPS-и където знаете, батерията "работи" нонстоп.

Честно казано, цената от 600лв за MHB 200Ah ми се вижда малко висока за този клас батерия.
А батерии от БС се намират, без да са крадени. Аз също съм със монбат от зелените, нямам проблеми с тях, но едната е сменяна два пъти в гаранционния срок, поради теч от херметично залепения капак hammer
Върнете се в началото
YasenV

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2019 11:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

С тези драмата е зареждане през алтернатора лятото. Малко в повече им идва. Ако имаш DC2DC зареждачка, нещата се подобряват за живота на батерията.
Върнете се в началото
ibogdanov

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2019 3:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bambo написа:
Слаба ви е техниката колеги, щом се налага да мъкнете оборудването и акумулаторите на ръка по сайтовете. Very Happy

идеална си е техниката Smile
Не пазя снимки да ти покажа как се окопават тойоти, нисани, унимогове и т.н. и само виетнамката и УАЗа издрапват.
най-сериозната машина, която сме ползвали и не е умирала геройски, е виетнамката и един огромен военнен УРАЛ. Това не са машини а дзззззверове..
Стига да не им спипваме ние горивото. Не знам колко и какво консумира но това е техниката! Говоря за много тежък горски оффроуд не за разходка из нивите, с катерене на баири, преминаване на поточета и т.н.
Унимога така се заклещи, че едвам го издавихме от едно дере...
А най-идиотското изпълнение на което сме били свидетеи е едно тракторче, което е било транспортирано в разглобен вид с въжена линия - справка хижа Плевен под връх Ботев. Горе беше сглобено оново и си бачкаше като истинско....
абе, поне ни е весело...
Върнете се в началото
bambo

МнениеПуснато на: Пет Яну 11, 2019 11:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

YasenV написа:
С тези драмата е зареждане през алтернатора лятото. Малко в повече им идва. Ако имаш DC2DC зареждачка, нещата се подобряват за живота на батерията.

Съгласен. Каквато и батерия да натикаме, калпавото зареждане може да и разкаже играта бързо. Аз лично отдавна съм шунтирал всички зареждачки фабрично вградени в кемпера, просто това което италианците са натикали '96-та никак не е подходящо за VRLA/AGM и съм си със външен BMS в който вкарвам заряда от солара, от тристепенно 60А зарядно за 220 и от алтернатора, след като пуснах чисто нов 25мм2 кабел от алтернатора до батериите за къщичката. И за ужас на някой колеги, батериите ми са вързани паралелно 2х100Ah Cool
Ама ми се струва че правенето и преправянето май са ни по-интересни от ползването, егати hammer твърдо съм решил да обърна тази тенденция и упорито отказвам да оправям някои неща които ми вадят очите всеки път като вляза в кепера. Влизам, яхам и карам, съответо като спра си гледам кефа и се правя че не виждам кусурите.

Колега Богданов, прави пазарлъка, вземай батерията и я слагай да се труди. Техниките за офроуда сме ги ползвали/ползваме повечето от изброените. Офроуд по нивите за "кеф" (егати кефа) не ходя, само по работа по баирите. Ако се засечем на някой сайт по чукарите - може да почерпиш за новата батерия MHB Wink
Върнете се в началото
YasenV

МнениеПуснато на: Пон Яну 14, 2019 12:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bambo написа:
YasenV написа:

Съгласен. Каквато и батерия да натикаме, калпавото зареждане може да и разкаже играта бързо. Аз лично отдавна съм шунтирал всички зареждачки фабрично вградени в кемпера, просто това което италианците са натикали '96-та никак не е подходящо за VRLA/AGM и съм си със външен BMS в който вкарвам заряда от солара, от тристепенно 60А зарядно за 220 и от алтернатора, след като пуснах чисто нов 25мм2 кабел от алтернатора до батериите за къщичката. И за ужас на някой колеги, батериите ми са вързани паралелно 2х100Ah Cool
Ама ми се струва че правенето и преправянето май са ни по-интересни от ползването, егати hammer твърдо съм решил да обърна тази тенденция и упорито отказвам да оправям някои неща които ми вадят очите всеки път като вляза в кепера. Влизам, яхам и карам, съответо като спра си гледам кефа и се правя че не виждам кусурите.

Колега Богданов, прави пазарлъка, вземай батерията и я слагай да се труди. Техниките за офроуда сме ги ползвали/ползваме повечето от изброените. Офроуд по нивите за "кеф" (егати кефа) не ходя, само по работа по баирите. Ако се засечем на някой сайт по чукарите - може да почерпиш за новата батерия MHB Wink

Какъв е този БМС?
Върнете се в началото
bambo

МнениеПуснато на: Съб Яну 19, 2019 12:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

YasenV написа:

Какъв е този БМС?

От популярната в миналото марка ТНТМ Very Happy.
А иначе - steca за соларите, MeanWell за 220V и WhisperPower за алтернатора. Изходите на трите в едно не сложно ТНТМ с ардуино колкото да си зададеш приоритет кое кога да зарежда ако са налични едновременно повече от един входа.
Върнете се в началото
mulenceto

Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)

МнениеПуснато на: Пон Яну 21, 2019 8:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

https://www.simplysplitcharge.co.uk/store/index.php?route=product/product&product_id=677
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
mulenceto

Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)

МнениеПуснато на: Пон Яну 21, 2019 8:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mulenceto написа:
https://www.simplysplitcharge.co.uk/store/index.php?route=product/product&product_id=677

А ето го и гайда от производителя: https://www.ringautomotive.com/files/mydocs/RSCDC30%20Instructions.pdf
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
bambo

МнениеПуснато на: Пон Яну 21, 2019 10:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mulenceto написа:

Не е лошо, и на приятна цена. Липсва му само къде да се бодне AC чарджера, но със малко ТНТМ ще стане да се менкат алатернатор / АЦ чарджер на DC входа. Даже само с реле, щото алтернатор и AC сорс според мен няма шанс да са налични едновременно при нормални обстоятелства, така че си е направо оферта този "девайс".
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети