kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Разходка Турция
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътувания в чужбина
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
axerlfouly75

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2019 8:16 pm    Заглавие: Разходка Турция Отговорете с цитат

Здравеите ,за пръв път ще пътувам до Турция с кемпер ще се разходим да видим за рокля на дъщерята за бала и ме интересува дали има някаде в Истамбул да се паркира че сам чул че е някакво мазало там.Ако някои има някакво полезно инфо моля да сподели. hammer
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
vladostanimirov

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2019 8:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

41° 0'6.15"N
28°58'38.66"E

Септември струваше 30 TL на вечер. Това е мястото ,което е известно на всички кемперисти в Европа. Много удобно до Центъра. Няма тоалетна и вода.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
axerlfouly75

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Фев 03, 2019 7:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОТО.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 13, 2019 1:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Турция вече събира наложените в страната глоби и санкции на чуждестранни граждани. Това съобщават от МВнР. По информация на генералното консулство на България в Одрин от 11 април 2019 г. на граничните контролно-пропускателни пунктове на Турция е въведена система за събиране на наложените на чужди граждани глоби и други санкции по време на престоя им на територията на Турция, чието заплащане не е било извършено на друго място.

Става въпрос за глоби при нарушения на правилата за движение по пътищата и незаплатени тол такси при използване на автомагистралите в Турция.

Заплащането става на митническите пунктове на ГКПП при излизане от страната, като информацията за всички наложени парични глоби и други санкции на лицето излиза на служебния компютър на митническия служител. В случай че има неплатени такива, се издава предписание да бъде извършено незабавно плащане на гише на митницата, включително с кредитни и дебитни карти. В случай че в системата на МВР на Турция има постъпили данни за неплатени стари глоби, те също ще бъдат изискани.

При невъзможност за заплащане на място се предвижда задържане на превозното средство на паркинг на митницата на ГКПП до заплащане на паричната санкция. Във връзка с въведената нова система за незабавно плащане на наложените глоби е препоръчително българските граждани стриктно да спазват правилата за движение по пътищата и други разпоредби на територията на Турция.

https://www.vesti.bg/bulgaria/turciia-veche-nalaga-globi-na-chuzhdenci-6094274
chicken

МнениеПуснато на: Съб Апр 13, 2019 6:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда. Само нашите идиоти не искат да се справят с каквоо и да е. А това, което все пак се захващата да правят, са жалки опити за откриване на топлата вода. Неуспешни, разбира се.
Преди време нямах никаква идея как се плаща за турските пътища, защото маршрута ми не включваше такива. Една вечер обаче да взема да ползвам Гугъл мапс за навигация (няма такава шитня) и това чудо за вземе да ме навре на платена магистрала, въпреки сложеното изключение за платени пътища. Като видиш тола вече си е късно. Като видиш и, че няма жива душа там, вече си е страшно. И предвид комбинацията от неработни дни, невъзможността да открием работещо място за купуване на стикер и прочетеното в нета за системата, направо си се притеснихме, предвид горенаписаното от Дани. Защото все пак имаме желание отново да посещаваме Турция, а беше ясно, че те не си оставят магарето в калта и не беше много ясно какъв е тоя черен списък, в който влизаме след 15 дни... Е, сдобихме се със заветното стикерче де. Дори си имаме още 55 лири в сметката Smile Ама сега се замислих, техните безплатни пътища (за ралика от нашите платени) доста увличат и ако имат камери може и вече да съм изгорял и да го разбера още на влизане следващия път Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
xfact

МнениеПуснато на: Съб Апр 13, 2019 6:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

....... сега се замислих, техните безплатни пътища (за ралика от нашите платени) доста увличат и ако имат камери може и вече да съм изгорял и да го разбера още на влизане следващия път Smile......

Имат и то във всяко село... просто до сега не им работеше системата за събиране на глобите... е сега вече бачка Wink
Върнете се в началото
chicken

МнениеПуснато на: Съб Апр 13, 2019 6:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В населените места не съм превишавал. Е... Лекинко, много по-бавно, отколкото си карат местните. Ама на онези ограничения 70 при отбивките извън града... За 3000 километра сигурно имам поне 50 минати почти транзит... Сиреч със стотина...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Данаил Делчев

Местожителство: Хасково / с. Узунджово

МнениеПуснато на: Вто Апр 16, 2019 7:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук е описано как всеки може да си провери "изненадите" :

https://avtotravel-bg.blogspot.com/2019/04/blog-post_13.html?m=1&fbclid=IwAR1yKZFckKIftOayKl3102UteSA372Mk2zF_3BJnp2VwXB_qH-T69Bc4t7Q
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Апр 16, 2019 8:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Давам направо и линка към турския сайт, ако препратката в статията не сработи

https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/main.jsp?token=d1078f5e3dc646b78d5d4e5842f21e97feb48d366bc7617458b6679dec12675154a01fccc42292bb04d926bc259dbc75e39dd8e202535fd70a7098396c74a6f7
chicken

МнениеПуснато на: Сря Апр 17, 2019 7:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Чета мнения, като цяло са положителни Smile Друг е въпроса, че е крайно наложително и тук да се случи...
Върнете се в началото
gabroveca 2604
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: БГ- ВЕЛИНГРАД

МнениеПуснато на: Сря Апр 17, 2019 7:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за линка!
Аз съм чист. Wink
chicken

МнениеПуснато на: Сря Апр 17, 2019 8:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе и аз излизах чист, ама съм въвеждал номера на леката кола, която не е ходила в Туркието.
Абе, каква категория са ви кемперите? Нас са ни писали 1, пък трябва да сме 2 според междуосовото
Върнете се в началото
chicken

МнениеПуснато на: Пет Май 10, 2019 7:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Като е тръгнала така тази тема да взема да довърша. Ако нямате достатъчно парички в сметката си разполагате с 15 дневния гратисен период, независимо, че в сайта излизате като длъжници. Явно на границата взимат само задълженията на хора, които са минавали по платени пътища без закупен стикер. Което ми създаде леко неудобство, защото сега трябва да се занимавам нещо омразно-банки! Smile
Излезе ми такса по OGS, умножена по 5. Оказва се (доколкото мога да съм сигурен в превода от турски Smile ), че нейде посред нощ съм минал през грешната дупка, OGS, вместо HGS, което се наказва с петкратна такса... Та и за това внимавайте, коллото и да е късно и да ви се спи Smile
Имам една чуденка. Стикера ни го издадоха миналата година, като моята жена отиде с талона в пощата, не е казвала нищо, служителката там е писала категория 1. После се зачетох, че трябва да сме категория 2, така ни познават и толовете. Предполагам е най-добре да разкарам този стикер и на следващото влизане да си купим нов с правилната категория? Щото нали, не мога да скрия междуосие 4,50, при допустимо за категория 1 до 3,20 Smile Странното е, че пише, че системата хваща несъответствията и вкарва МПСто в черния списък, а ние наказание до този момент нямаме...
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пет Май 10, 2019 10:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А ако не е тайна какво е OGS и HGS ?
chicken

МнениеПуснато на: Пет Май 10, 2019 10:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ой! Ми за платените пътища и мостове говоря. Едното, за което може да ти поискат пари на границата. И което се проверява в онези сайтове по-горе.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътувания в чужбина Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети