kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Здравеите ,за пръв път ще пътувам до Турция с кемпер ще се разходим да видим за рокля на дъщерята за бала и ме интересува дали има някаде в Истамбул да се паркира че сам чул че е някакво мазало там.Ако някои има някакво полезно инфо моля да сподели.
Пуснато на: Съб Апр 13, 2019 1:58 am Заглавие:
Цитат:
Турция вече събира наложените в страната глоби и санкции на чуждестранни граждани. Това съобщават от МВнР. По информация на генералното консулство на България в Одрин от 11 април 2019 г. на граничните контролно-пропускателни пунктове на Турция е въведена система за събиране на наложените на чужди граждани глоби и други санкции по време на престоя им на територията на Турция, чието заплащане не е било извършено на друго място.
Става въпрос за глоби при нарушения на правилата за движение по пътищата и незаплатени тол такси при използване на автомагистралите в Турция.
Заплащането става на митническите пунктове на ГКПП при излизане от страната, като информацията за всички наложени парични глоби и други санкции на лицето излиза на служебния компютър на митническия служител. В случай че има неплатени такива, се издава предписание да бъде извършено незабавно плащане на гише на митницата, включително с кредитни и дебитни карти. В случай че в системата на МВР на Турция има постъпили данни за неплатени стари глоби, те също ще бъдат изискани.
При невъзможност за заплащане на място се предвижда задържане на превозното средство на паркинг на митницата на ГКПП до заплащане на паричната санкция. Във връзка с въведената нова система за незабавно плащане на наложените глоби е препоръчително българските граждани стриктно да спазват правилата за движение по пътищата и други разпоредби на територията на Турция.
Пуснато на: Съб Апр 13, 2019 6:59 am Заглавие:
Мда. Само нашите идиоти не искат да се справят с каквоо и да е. А това, което все пак се захващата да правят, са жалки опити за откриване на топлата вода. Неуспешни, разбира се.
Преди време нямах никаква идея как се плаща за турските пътища, защото маршрута ми не включваше такива. Една вечер обаче да взема да ползвам Гугъл мапс за навигация (няма такава шитня) и това чудо за вземе да ме навре на платена магистрала, въпреки сложеното изключение за платени пътища. Като видиш тола вече си е късно. Като видиш и, че няма жива душа там, вече си е страшно. И предвид комбинацията от неработни дни, невъзможността да открием работещо място за купуване на стикер и прочетеното в нета за системата, направо си се притеснихме, предвид горенаписаното от Дани. Защото все пак имаме желание отново да посещаваме Турция, а беше ясно, че те не си оставят магарето в калта и не беше много ясно какъв е тоя черен списък, в който влизаме след 15 дни... Е, сдобихме се със заветното стикерче де. Дори си имаме още 55 лири в сметката Ама сега се замислих, техните безплатни пътища (за ралика от нашите платени) доста увличат и ако имат камери може и вече да съм изгорял и да го разбера още на влизане следващия път
Пуснато на: Съб Апр 13, 2019 6:26 pm Заглавие:
....... сега се замислих, техните безплатни пътища (за ралика от нашите платени) доста увличат и ако имат камери може и вече да съм изгорял и да го разбера още на влизане следващия път ......
Имат и то във всяко село... просто до сега не им работеше системата за събиране на глобите... е сега вече бачка
Пуснато на: Съб Апр 13, 2019 6:50 pm Заглавие:
В населените места не съм превишавал. Е... Лекинко, много по-бавно, отколкото си карат местните. Ама на онези ограничения 70 при отбивките извън града... За 3000 километра сигурно имам поне 50 минати почти транзит... Сиреч със стотина...
Пуснато на: Сря Апр 17, 2019 8:48 pm Заглавие:
Абе и аз излизах чист, ама съм въвеждал номера на леката кола, която не е ходила в Туркието.
Абе, каква категория са ви кемперите? Нас са ни писали 1, пък трябва да сме 2 според междуосовото
Пуснато на: Пет Май 10, 2019 7:08 am Заглавие:
Като е тръгнала така тази тема да взема да довърша. Ако нямате достатъчно парички в сметката си разполагате с 15 дневния гратисен период, независимо, че в сайта излизате като длъжници. Явно на границата взимат само задълженията на хора, които са минавали по платени пътища без закупен стикер. Което ми създаде леко неудобство, защото сега трябва да се занимавам нещо омразно-банки!
Излезе ми такса по OGS, умножена по 5. Оказва се (доколкото мога да съм сигурен в превода от турски ), че нейде посред нощ съм минал през грешната дупка, OGS, вместо HGS, което се наказва с петкратна такса... Та и за това внимавайте, коллото и да е късно и да ви се спи
Имам една чуденка. Стикера ни го издадоха миналата година, като моята жена отиде с талона в пощата, не е казвала нищо, служителката там е писала категория 1. После се зачетох, че трябва да сме категория 2, така ни познават и толовете. Предполагам е най-добре да разкарам този стикер и на следващото влизане да си купим нов с правилната категория? Щото нали, не мога да скрия междуосие 4,50, при допустимо за категория 1 до 3,20 Странното е, че пише, че системата хваща несъответствията и вкарва МПСто в черния списък, а ние наказание до този момент нямаме...
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3Следваща
Страница 1 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети