| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ice
Регистриран на: 26 Мар 2013 Мнения: 94 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Апр 01, 2019 9:30 am Заглавие: Пробелм с парното TRUMA |
|
|
Привет,
имам следния проблем: Като включа парното на 4 или 5 , тръгва и след 2-3 мин спиара да духа. Чува се нещо да прецъква неколкократно и спира да духа и светва на копчетоп освен зелен и червен светодиод.
Интересното е че ако го пусна на 2 всичко е ОК, след което като поработи , увеличавам на 3 и пайк всичко е Ок, и след това мога да увелича така и на 4 или 5,
но ако директно го дам на 4 или 5 се полуава това. Някой да иам идея нормално ли е това?! Ако не, къде бих могъл да търся проблема. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Pol
Регистриран на: 28 Яну 2015 Мнения: 340 Местожителство: с. Световрачене
|
Пуснато на: Пон Апр 01, 2019 10:29 am Заглавие: |
|
|
Щракни копчето като го включиш.
Ако е същото като при мен има 4 позиции - /бойлер 40 / бойлер 60 /печка / бойлер с печка 60/.
При мен светна червено само веднъж - когато го бях включил на печка, а вода в бойлер имаше. Тогава може да се прегрее водата в бойлера според мен и затова дава грешка. |
|
|
 |
Pol
|
Пуснато на: Пон Апр 01, 2019 10:29 am Заглавие: |
|
|
| Pol написа: | Щракни копчето като го включиш.
Ако е същото като при мен има 4 позиции - /бойлер 40 / бойлер 60 /печка / бойлер с печка 60/.
При мен светна червено само веднъж - когато го бях включил на печка, а вода в бойлер имаше. Тогава може да се прегрее водата в бойлера според мен и затова дава грешка. |
Под щракни с телефона имах предвид |
|
|
 |
ice
|
|
|
 |
ico__78
|
Пуснато на: Пон Апр 01, 2019 8:56 pm Заглавие: |
|
|
| А само на бойлер прави ли го този номер? |
|
|
 |
Pol
|
Пуснато на: Вто Апр 02, 2019 8:01 am Заглавие: |
|
|
Тази позиция е за празен бойлер - дава грешка ако има вода - поне така стана и при мен и в ръководството пише, че е за ползване на парното без вода в бойлера. При вода в бойлера се минава на долното, където се следи и водата в бойлера да не мине 60 градуса.
Така пише и в ръководството. |
|
|
 |
mitko_ol

Регистриран на: 14 Сеп 2018 Мнения: 81 Местожителство: София/Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Апр 02, 2019 8:54 am Заглавие: |
|
|
При тази позиция се следи само температурата зададена в помещението, ако има вода в бойлера и парното работи водата се загравя - няма изискване за пълен или празен бойлер. При долната позиция се следи и температурата на водата в бойлера - т.е. може да включи само подгряването на водата ако няма нужда от отопление.
Аз цяла зима съм на тази позиция с празен бойлер на 1-ва степен когато не се ползва кемпера и с пълен бойлер когато се ползва. |
|
|
 |
Pol
|
Пуснато на: Вто Апр 02, 2019 9:29 am Заглавие: |
|
|
| mitko_ol написа: | При тази позиция се следи само температурата зададена в помещението, ако има вода в бойлера и парното работи водата се загравя - няма изискване за пълен или празен бойлер. При долната позиция се следи и температурата на водата в бойлера - т.е. може да включи само подгряването на водата ако няма нужда от отопление.
Аз цяла зима съм на тази позиция с празен бойлер на 1-ва степен когато не се ползва кемпера и с пълен бойлер когато се ползва. |
И при някой по голям студ ще има БУУМ - прочетете си ръководствата - колко и да съм зле с английския поне това го разбрах добре. |
|
|
 |
mitko_ol

Регистриран на: 14 Сеп 2018 Мнения: 81 Местожителство: София/Стара Загора
|
|
|
 |
ice
|
Пуснато на: Вто Апр 02, 2019 10:10 am Заглавие: Пробелм с парното TRUMA |
|
|
За голямо мое съжаление, ходих сега и не може да запали в никакво положение.
Включвам го, чува се как тръгва и след малко превключва като на следваща степен и след това започва като че ли да се дави, все едно не му достига газ да запали.Чува се пиезото да цъка да цъка и прихулцва после и спира вентилатора да духа и светва червено.......
Ако имате идея сега какво мога да направя..... къде да търся проблема.... |
|
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Вто Апр 02, 2019 10:30 am Заглавие: |
|
|
Пусни си някой котлон да поработи 2-3 минути и след това пробвай пак да запалиш Трумата. При нас когато дълго не е имало газ в инсталатацията отоплителната печка или бойлера не палят, но като поработи котлона, се пълнят добре тръбите на цялата инсталация и след това си тръгват. Ако не ви свърши работа тази проба поне няма да навреди. _________________ Магия в лилаво |
|
|
 |
vladostanimirov
|
Пуснато на: Вто Апр 02, 2019 11:44 am Заглавие: |
|
|
| Тестът е задължителен преди всяко палене на каквото и да е. Никога не съм пробвал някакъв уред преди да се уверя ,че котлонът гори. |
|
|
 |
ice
|
Пуснато на: Вто Апр 02, 2019 4:11 pm Заглавие: Пробелм с парното TRUMA |
|
|
Искам да изкажа най-сурдечна благодарност на всички колеги и колежки в форума , че се отзоваха толкова бързо с идеи и предложения. Много много ви благодаря на всички и специални благодарност на Ицо от Варна, който днес изтормозих много. Мисля си , че хванах къде е проблема !!! - в мен естественно. Оказа се че като сложих една друга бутилка с газ тръгнаха нещата. В настящата газ-та беше много малко - работигха хладилник и котлони, но ..... имаше проблем с Truma-та.
Надявам се да е било това. Утре отивам да тествам отново и искренно се надявам това да е било.
Още ведниж БЛАГДОАРЯ ВИ мили хора! |
|
|
 |
ice
|
Пуснато на: Вто Апр 02, 2019 4:12 pm Заглавие: Re: Пробелм с парното TRUMA |
|
|
| ice написа: | Искам да изкажа най-сурдечна благодарност на всички колеги и колежки в форума , че се отзоваха толкова бързо с идеи и предложения. Много много ви благодаря на всички и специални благодарност на Ицо от Варна, който днес изтормозих много. Мисля си , че хванах къде е проблема !!! - в мен естественно. Оказа се че като сложих една друга бутилка с газ тръгнаха нещата. В настящата газ-та беше много малко - работигха хладилник и котлони, но ..... имаше проблем с Truma-та.
Надявам се да е било това. Утре отивам да тествам отново и искренно се надявам това да е било.
Още ведниж БЛАГДОАРЯ ВИ мили хора! |
Много е ценна и инструкцията на бълграски, която пусна колегата!! Който има Truma, е добре да я свали и прочете, а не като мен! |
|
|
 |
ico__78
|
Пуснато на: Вто Апр 02, 2019 4:45 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за благодарностите "Винаги готов, по всяко време" , затова е форума
Няма начин, да няма начин |
|