kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Сря Апр 03, 2019 8:53 pm Заглавие:
Чикън, таман се зарадвах, че очовечи тона на разговора и пак тръгна с рогите напреде . Как реши и как просто ей така се изпъчи да заявиш, че грешно смятам? Много ми става хубаво, някой така сигурен като се изока... Ама нейсе, няма да търча да ти се обяснявам за всичко.
Та сега като си толкова вещ в сметките, как не разбра за какво служи това чудо дето го пробвам, колко панела ще накичиш, че да получиш зимата 2-3 ампера ток, че и без грам място за багаж да останеш на покрива, ами лятото вместо да дириш сенките, ходиш на припек, че да туриш някой друг ампер в акумулаторчето. Нали за автономност говорим, не за теб конкретно, как или си на мрежа или ще тръгваш на някъде?
И как се казваш ако не е тайна? Не за друго ама гледам по снимнките , сериозен мъж си, с брада, пък аз на жена ми викам пиле, някак си ми е некомфортно така. Така де, надявам се да не разбереш погрешно.
Поздрави.
Пуснато на: Сря Апр 03, 2019 9:43 pm Заглавие:
Ой, че си докачлив!
Аз имам инсталирани 8,2 ампера. В добавака два лаптопа, които лапат по 4 докато се зареждат, телефони... Мога да го докарам до 20. Без инцидентните неща през инвертора. Нямам спомен да се е случило да видя над 7 консумация в даден момент. Основно се движи между 2 и 4, когато и хладилник и печка работят... Но и много време е под 1... До 20 са си доста... Както и да е, това не беше насочено към теб, а принципно положение, за да илюстрирам защо точно това зарядно ми стига.
А теб продължавам да не мога да те разбета на тема автономност. Източниците на енергия за кемпера са четири. Мрежа, генератор, солари, двигател. Не казваш за кое от всичкото говориш. От тях само последните два дават истинска автономност. Тоест да си наистина незавсим от нещо, което е извън кемпера, включително местоположение и да можеш да си в движение във всеки едим момент С условия разбира се. Никой не го отрича.... Мрежата си е закотвяне нейде с достъп, генератора е също доста ангажиращ, но и не го коментирам, той е друга бира, която не разбирам, не ме вълнува, дори не одобрявам, щото не само аз съм се местил заради такива неща. А и искам да видя автомомност с генератор при една зимна разходка из Европата примерно
Каква е твоята концепцията за автономност? .
А акумулаторите са за съхраняване на енергия. Нещо, което позволява да имаш ток ако нито едно от горните четири неща го няма. Сиреч пълниш вкъщи, носиш си го и колкото успее. Ако имаш акумулатор, с който можеш да изкараш три дни без никакъв заряд, тези никакви 2-3 ампера ( толкова са само в наистина лошо време) могат да ти осигурят още два примерно. Накрая пак ще имаш изтощен акумулатор, но... Това е само при максимално продължителни максимално лоши условия. Което си е каръщина.
А за багажа на покрива... Ми не знам... Ние сме четирима с кастен и покрива ми е планиран за три панела и четири люка. Не съм си помислял и не съм и имал нужда от качване на багаж горе! А и какво остава от идеята за малка височина, аеродинамика... При 120 тоя багаж отгоре...Замислял съм се само за колелетата на покрива и то само понякога, в спряло положение, за по-трудна кражба. Което не пречи да има и панел. А ако бях дообмислил нещата и колелетата щяха да са вътре. Сега смо детските събирам.
Ама да, някои си ползваме шкафовете за багаж, не за електроники
Пуснато на: Сря Апр 03, 2019 9:50 pm Заглавие:
За гаранцията... Там, откъдето го взимам, предполагам и на други места гаранция получавам, ако по спецификация е за за някоя кола и се монтира на нея. Предполагам, че този може да пасне в буса, ако въобще за тези видове дават такъв вариант. Гледам линка, който съм пуснал. И там не дават гаранция. За разлика от автомобилните, какъвто и да в тип, които са с по две години.
Оффффф!!!! Какво се зобите всички, току що приключих и с проблема на трети инвертор...............и отново няма части, когато ви загинат и зареждачките и напълвачките и натъпкачките и директните захранвания и инверторите, ще ви питам тогава!!! Няма нищо тука (части) за западните ви "оригинални" такива
Месец или два и то сезона свърши
Пуснато на: Вто Апр 09, 2019 6:57 am Заглавие:
Принципно има такива ситуации, ама сега пък да се откажем от всичко електронно ли? Според мен просто, човек трябва да е подсигурен за случай на авария. Много по-лесно е ако имаш джаджа която обединява всички източници. Тогава и всички жици са на едно място и лесно можеш да преминеш на ръчно превключване или временна замяна с нещо под ръка.
А частите пристигат за един ден, кеф ти Фарнел, кеф ти ТМЕ, а и комет имат добри наличности. Важното е да има кой да ги поправя. Че специалисти малко има вече.
Оууу нееее, аз от глад ли да умра (недей така пу,пу,пу)
Но винаги съм бил коректен
Убединетите неща съсипват всичко
По отделно, поне само ще е едно или две
Казвал съм го много пъти (е може да не съм го писал)
Разговор или лице в лице
Регистриран на: 22 Май 2012 Мнения: 2882 Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)
Пуснато на: Вто Апр 09, 2019 7:57 am Заглавие:
ico__78 написа:
Имам го в предвид......
Нямам части
И от Комет те могат да ти доставят
Ами казвай какво нямаш.
Едни интеграли, даже не едни, ама два вида интеграли, вече летяха откъм дръпнаните.
Ще поръчам каквото трябва пак от там, щом тук няма.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети