kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Чет Апр 25, 2019 10:54 am Заглавие: Поредния новобранец си търси каравана
Здравейте,
Със семейството ми сме палаткаджии от много години и сме ви кандидат-колеги, които се опитват да си изберат каравана. С две деца на 5 и 8 години сме. Идеята да се ходи по къмпинги, но и да може се пътува с каравана. При хората от Пепи 2000 в момента има една ТЕС 490, 1995 година:
Дали някой знае в какво състояние е и дали е достатъчно надеждна за нашите мераци? Даваме си сметка, че е старичка, но възможностите ни не позволяват нещо от 2000-та година и по-ново.
Също така дали ще може да се тегли нормално с комби Ford Focus 2.0 TDCI, 136 к.с., без да скапаме колата (съединител с демпфер, спирачки и т.н.) от ден първи.
Ще сме изключително благодарни да дадете съвети и препоръки.
Току-що разбрах, че тази карава всъщност е "офисът" им в автокъщата на Горубляне. И е там от Х години... с разпънат фортселт. Не мога да определя дали това е плюс, че най-вероятно няма течове или точно обратното...
Ако е плюс, че постоянно, всеки ден дузина хора са пърцунили в нея. Отделно колко са влезли и излели... Носили са се акумулатори, части и т.н. И какво ли още не... Мръсни дрехи, микроби...
Честно казано предпочитам да си взема каравана от хора, които са ходили с нея на почивка, отколкото работно бунгало. _________________ "Където се мерят --- не си подавай...."
...
Честно казано предпочитам да си взема каравана от хора, които са ходили с нея на почивка, отколкото работно бунгало.
С абсолютно същите чувства съм, макар да става дума за офис с един компютър и 2-ма души. Но в случая имах предвид как се е отразило дългото "застояване" в стационарно положение при нашия климат на ходова част и т.н.
Пуснато на: Чет Апр 25, 2019 1:44 pm Заглавие:
Колко пък дълго да се е заседяла... “офисите” им се въртят. И си седят подпрени. Аз за малко да купя предния, един КИП Ако не сте сигурни, че е вашата може да изчакате малко с паричките в джоба. Очевидно в момента няма избор. До колкото съм запознат холандките сега излизат от зимните хангари. Ако пък е вашата си я прибирайте. Микроби... Като не е била офис свкаш знаете кой е спал в нея от ‘95 насам Основно почистване.
Малко в повече ми идват неотваряемите прозорци. Няма снимки от другата страна, , ама ако същата, която си мисля, се отварят само предния, задния и на кухнята.
Видяхме я, добре изглежда. Само, че е 900 кила празна и възниква въпросът дали не е твърде голяма и тежка за мен(като първа каравана в живота) и возилото ми?
Моето лично виждане е, че не харесвам и английските каравани. Също тежки каравани, повечето внесени с много конструктивни повреди... Иначе си имат печки, грилове .... всякакви екстри. Тежки дивани, тежки мебели.... все тежки неща.
За какво ще я ползваш караваната, най- вече? Ако е да отидеш 2 месеца и да не тръгнеш от къмпинга, а и случайни 3-4 ходения по сбирки или сред природата за по 2-3 дни... не е проблем толкова с тежестта и.
Моята е лека 680кг. е празна, но понякога предпочитам палатката пред това да я влача с мен. Старата любов ръжда не хващала и плата не изтънява . _________________ "Където се мерят --- не си подавай...."
Да, по принцип идеята е да стои по-дълго на някой къмпинг през лятото, но и да може да се пътува с нея на спонтанни мисии за по няколко дни. Това, което ме притеснява е дали Форда ще може да я издърпа. Особено на онзи баир на коларския път към Силистар, ако се сещате?
Двигателят на тоя Форд е на Пежо. Не виждам някакви притеснения, относно дърпане и мощност. Ще се справи с дори двуосна каравана. _________________ Frankia I 700 2.8JTD
Пуснато на: Сря Май 01, 2019 12:57 pm Заглавие:
Моя съвет е да вземете каравана с двуетажно легло за децата. По малко разправии с оправяне и прибиране на легла, а са и по компактни. Успех в начинанието
Моя съвет е да вземете каравана с двуетажно легло за децата. По малко разправии с оправяне и прибиране на легла, а са и по компактни. Успех в начинанието
...и то разположени напречно,въобще ако се търси компактност,леглата трябва да се разположени напречно
Пуснато на: Чет Май 09, 2019 1:22 pm Заглавие:
С двете деца и след като няма да правите нашите изпълнения-пътуванията ни бяха чисто кемперски, за година и половина 13000 километра, от които само 3000 в чужбина, няма причина да се мъчите с малката. Нашата беше абсолютно същия модел, чувствахме се комфортно в нея, но едва след като направих двуетажното легло за децата. Което точно на тази каравана не е от най-лесните изпълнения. Да се бяхте наканили миналата година, щяхте да получите готова като за вас каравана със всичко необходимо
Пуснато на: Чет Май 09, 2019 1:45 pm Заглавие:
Хората из чужбина пътуват и с бая големи и тежки каравани ,но ... пътищата им са доста по-добри от нашите. Нашата каравана навремето беше 5 метра без теглича и определено мисля, че за у нас за извън къмпинги е по-добре да е по-малка и компактна. Тъй като и двете показани според мен са такива - малка и по-малка вече е въпрос на вкус, коя ще ви хареса повече и на здравина разбира се. Аз бих посъветвала съобразно нашите пътища да изберете нещо, което е максимално здраво, защото ние веднъж минахме по стария път от Китен до Царево и после караваната ходи на ремонт. _________________ Магия в лилаво
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3Следваща
Страница 1 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети