kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Здравейте!Помощ за тягов акумулатор.Ще си взимам акумулатор за кемпера ходих на два магазина и ми предлагат за най-добрър и надежден тягов Банер 100 А.Имам приятели които ползват стартови такива и казват че са кофти.За тяговите Банери някой ако има наблюдение да каже мнение как са?
Аз купих Vrla Mhb MM100-12 - 12V/100Ah
За две седмици употреба-без забележки,никога не падна под 99%.Консумацията ми е минимала-осветление,зареждане на тел,компютър и ползване на ледогенератор.....Панела,с който го ползвам е 160Wp на Crane,контролер Steca 30
Здравейте за нов акумулатор съм и дилемата е тези два акумулатора със почти сходни параметри и сходна цена едният е ENNEXY DEEP CYCLE 105AH със цена около 260лв а другият е MONBAT MONOLIT POWER 105 Ah със цена около 230лв.Аз къмпингувам обикновенно от петък до неделя и ще се ползва за гледане на телевизия,осветлението което е диодно и помпата за вода.Ако може някой който ги е ползвал да даде отзив за да си наклоня везната към единия от двата.
Здравейте! Изчетох всичко, но нищо не схванах. Цяла седмица и повече, чичо Гугъл ми показва тягови акумулатори , но не се ориентирам какъв ми трябва. Със 150 вата панел съм, а тяговият акумулатор/мъртвец е 180 Ач. С какъв капацитет акумулатор трябва да купя спрямо панела ? Трябва ми правилното решение. Моля за предложения за марка, вид и т.н. . За сега клоня за 150Ач. Консумацията ми е малка - две лед ленти, които почти не работят заедно, хидрофорна помпа, две зарядни за телефон и ТВ+приемник (2А). Това е максимума на веднъж за няколко часа. Телевизора с приемника са даденост - не се ползват въобще, но все пак ги има.
Не знам, не мога да се ориентирам какъв/кой акумулатор да си купя. Знам какво не искам - Монбат, Банер и Елхим Искра
Благодаря Ви предварително. _________________ M&M - Мими и Милчо
Пуснато на: Пон Юни 10, 2019 5:29 pm Заглавие:
На твое място при такава незначителна денонощна консумация бих си взел стартерна батерия като тази за двигателя. Ще получиш гаранция 2г. и винаги може да отиде отпред.
Симо, Благодаря за съвета, но си искам тягов акумулатор. Пропуснах да посоча инвертор 1500 Вата чиста синосуида - все пак съм с две жени с дълги коси и им трябва сушоар - 1200 Вата. Това може би променя ситуацията?! _________________ M&M - Мими и Милчо
Пуснато на: Пон Юни 17, 2019 6:52 pm Заглавие:
gabroveca 2604 написа:
Пропуснах да посоча инвертор 1500 Вата чиста синосуида - все пак съм с две жени с дълги коси и им трябва сушоар - 1200 Вата. Това може би променя ситуацията?!
Колега тази консумация е временна за предпологам около 30мин. Добре е по време на ползването на такъв мощен уред, да запалиш двигателя, ако разбира се имаш хубава връзка от стартовия към тяговия. Така ще компенсираш сериозните загуби, особенно ако имаш як алтернатор, е възможно и да не понесш никакви загуби на ток от батерията.
Пропуснах да посоча инвертор 1500 Вата чиста синосуида - все пак съм с две жени с дълги коси и им трябва сушоар - 1200 Вата. Това може би променя ситуацията?!
Колега тази консумация е временна за предпологам около 30мин. Добре е по време на ползването на такъв мощен уред, да запалиш двигателя, ако разбира се имаш хубава връзка от стартовия към тяговия. Така ще компенсираш сериозните загуби, особенно ако имаш як алтернатор, е възможно и да не понесш никакви загуби на ток от батерията.
Точно така - със запален двигател ползвах сешоара с умреливт акумулатор. Сега вече не би трябвало да има ядове. Предстои пробата този уикенд. За сега водна помпа за прехвърляне на вода в резервоара 45 -50 минути вечер, АК е на 13.5 волта. Чистене и с прахосмукачка през инвертор (умишлено) пак вечер, без слънце - 13,5-13,6 волта. Повече от доволен.
Благодаря _________________ M&M - Мими и Милчо
Регистриран на: 28 Яну 2015 Мнения: 340 Местожителство: с. Световрачене
Пуснато на: Вто Окт 22, 2019 1:55 pm Заглавие:
Да не пускам нова тема : Възможно ли е на края на кетвъртата си година гелов произведен в Швейцария - LEVO акумулатор да сдаде багажа ?
Пише, че геловите са по идръжливи във времето, а на мен 4 години ми се виждат малко да си призная. Всъщност това, че на AGM дават гаранция 1 година трябва да ми говори друго, но все пак да си попитам
Вчера беше на 12.3 волта след обяд, като се върнах от работа. Включих на инвертора да заредя батерията на резачката - 3 Ач - 18 волта и след като приключи зареждането акумулатора беше 11.5 волта !?
Мисля, да го сваля да го дозаредя с обикновено зарядно и да видя дали ще държи ток.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9Следваща
Страница 8 от 9
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети