kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Привет на всички!
Планираме дву или триседмично пътуване из Турция догодина.
В момента уточняваме маршрута.
Моля, ако някой е правил подобно пътуване да сподели полезна информация.
Двама възрастни и 3 деца ще бъдем.
Примерен маршрут - София, Чанаккале, покрай морето до Измир, Анталия, Кония, Кайсери, Малатия от тук или към Трабзон, Самсун, Анкара и обратно или към Гизантеп Адана, Мерсин и обратно
Регистриран на: 06 Апр 2014 Мнения: 691 Местожителство: Рельово, Самоковско/ Надежда 2, София
Пуснато на: Вто Дек 10, 2019 9:13 pm Заглавие:
loveforever написа:
А така!
Дразни ме ти, дразни ме, ама и аз ще си водя записки .
Давай направо един керван да направим. Ще се свържем с турците и ще го пишем като организирано мероприятие.
Изобщо не се базикам. Съвсем сериозно го мисля.
Този маршрут в максималната му продължителност е около 20 до 30 дена.
Мой колеги го направиха леееко сукратен за около 15 дена и то с кола. Две деца - на 4 и една годинки и двама възрастни.
Смятай... не с кемпер с кола!
Пуснато на: Сря Дек 11, 2019 1:05 am Заглавие:
Сериозно ме замисли. Аз от сега с нищо по-определено не мога да се ангажирам, защото ни е доста далечно като време и ангажираност, но това не пречи да се глася пък ако се отвори възможност направо скачам с двата крака. _________________ Магия в лилаво
Регистриран на: 06 Апр 2014 Мнения: 691 Местожителство: Рельово, Самоковско/ Надежда 2, София
Пуснато на: Сря Дек 11, 2019 11:46 am Заглавие:
За масовост и дума няма да стане!
Всеки е свободен да се самоорганизира.
Ние сме 5 човека и сме си тотално само достатъчни. Особено с трите деца рядко някой ни издържа повече от един ден.
Но едно такова пътешествие е добре, така казват патилите, да е от поне няколко екипажа. Дали ще се събираме по пътя, ще се разделяме по пътя или каквото дойде, ще решим в движение.
Аз предлагам някаква линия на движение, примерен маршрут.
Ние специално ще тръгнем от София, през Серес, Александруполис, влизаме в Турция от там и директно на Чанаккале и от там почваме трипа.
По това крайбрежие има около 10 тина места отбелязани като задължителни за туристите и около 10 "скрити диаманта". Кой как ще си ги подреди и организира това ние не можем и не искаме да повлияваме. Единствено и важно е да знам че наблизо или с нас или пред нас или зад нас има на кого да се обадим, с кого да се видим, да пием по един чай или по бира. Ако ни съвпаднат целите и задачите - идеално, ако не пак добре дошло. Аз така или иначе ще се обадя в посолството, консулството, на турските кемперисти, на близки и познати и т.н. Тези над 3000 км в чужда държава и то мюсюлманска, граничеща с военни действия никак не са за подценяване. Ако се организираме по някакъв начин, според мен, ще ни е по-лесно да минем по маршрута с минимални притеснения.
Това е моята гледна точка. Никого не ограничавам и не искам да влияя на никого по никакъв начин.
Както се казва - свободно сдружаване за постигане на определена цел, без специални ангажименти между участниците.
Регистриран на: 21 Юли 2015 Мнения: 1312 Местожителство: Хасково / с. Узунджово
Пуснато на: Сря Дек 11, 2019 4:15 pm Заглавие:
Предлагам ти да обърнеш маршрута. Първо чукари и камъни и накрая да се размажеш на морето.
Второ - до края на май е добре да се направи маршрута защото след това жегата е голяма.
Трето - в Китен спя на отоворени люкове,в Турция спя на отворени прозорци (това е по повод притеснението ти за мюсулманска страна)
Пуснато на: Сря Дек 11, 2019 5:16 pm Заглавие:
Данаил Делчев написа:
Предлагам ти да обърнеш маршрута. Първо чукари и камъни и накрая да се размажеш на морето.
Второ - до края на май е добре да се направи маршрута защото след това жегата е голяма.
Трето - в Китен спя на отоворени люкове,в Турция спя на отворени прозорци (това е по повод притеснението ти за мюсулманска страна)
като гледам.. септември ще е, но е идея да врътнем на обратно.
Не се притеснявам за кражби а за проблеми с властите. Да не накърним нечие верско достойнство. За кражби съм сигурен че няма да се притеснявам.
Отпадаме...
Аз съм "простак" и мога да си взема отпуска, когато ми е кеф, но съпругата ми е детска учителка /с извинение/ и септември няма кой да я пусне
Пуснато на: Сря Дек 11, 2019 6:13 pm Заглавие:
North wind написа:
ibogdanov написа:
като гледам.. септември ще е
Отпадаме...
Аз съм "простак" и мога да си взема отпуска, когато ми е кеф, но съпругата ми е детска учителка /с извинение/ и септември няма кой да я пусне
То и аз съм простак... но по-рано шерката ще се записва, отписва.. след 7ми клас се оказа че е тегава ситуацията. Ако Юли/Август го направим, ще изгинем по каманяка от жега.
Чесно казано.... все повече клоня към "двуразово" обикаляне.
седмица-две - септември. Да опипаме какво и що и следващата година още веднъж.
Още нищо не се знае.. само проект е
Ще го видим... то не пречи са се закотвим твърдо по морето а Кападокия и т.н. дето са из вътрешността да ги отложим.
В Турция най-малко можеш да се притесняваш от властите. По-точно, там няма от какво да се притесняваш. От власти можеш да се притесняваш в западна Европа. Проблемите ти свършват, когато свикнеш с клаксоните на светофарите. _________________ 0888851346, trifonavatanas@gmail.com
В Турция най-малко можеш да се притесняваш от властите. По-точно, там няма от какво да се притесняваш. От власти можеш да се притесняваш в западна Европа. Проблемите ти свършват, когато свикнеш с клаксоните на светофарите.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Следваща
Страница 1 от 7
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети