kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Сря Ное 15, 2017 8:57 pm Заглавие:
В случая основния проблем е свършването по никое време. Затова е питането за схемата с тройника. А пича спомена като страничен ефект по малката вероятност за замръзване. Аз миналата зима нямах проблеми, ама и не съм ползвал в най големите студове. Мисля, че -10 беше рекорда.
Ама човек трябва да има с какво да се занимава А аз се поизчерпах с тази каравана си ги смуча от пръстите вече
Пак ти казвам, ако ще 10 бутилки да навържеш заедно това не променя Закона на Мърфи да свършат в 4 сутринта. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Пуснато на: Чет Ное 16, 2017 6:20 pm Заглавие:
Схемата с тройника работи безупречно, аз съм я направил от първия ден. После разбрах че отделението за бутилки е подгрято, та ги ползвам една по една. Срещу замръзване двете в паралел помага, но не е панацея, бутана спира да се изпарява под -10 и реално се използва половината бутилка първия път. При дозареждане процента бутан се увеличава и става по-зле. Добре е по системата на Дани и Жоро или на Бабката или чист пропан. С два вентила и тройник
Пуснато на: Пет Ное 17, 2017 12:24 am Заглавие:
Да кажа ли пак, че говорим за свършването на бутилката, а другото е странично? Ще кажа. Не искам да ми свърши бутилката посред нощ и да се налага да я сменям в студа. Или съм на пистата и печката да ми е изгаснала и водата замръзнала. Не искам да ми свърши бутилката в най голямата жега, когато съм на майна си райна, а караваната си седи някъде (точка за караваните ) и да си намеря пиенето топло и пържолите развалени... Такива работи А, да, не искам да купувам дуо контрол, разбира се
Но този въпрос го уточнихме Схемата с тройника явно работи. Заедно със страничния ефект за по малко вероятно замръзване.
А пропана ме ангажира да ходя да го взимам от някъде, което за София със сигурност ще е в другия край при и през най големите задръствания Такъв си ми е късмета
Пуснато на: Пет Ное 17, 2017 8:28 am Заглавие:
chicken написа:
А пропана ме ангажира да ходя да го взимам от някъде, което за София със сигурност ще е в другия край при и през най големите задръствания Такъв си ми е късмета
Не е задължително да е така. Ето от тук си избираш вид бутилка, вид кран, вид гориво и ти ги доставят на място http://store.toplivogas.com/cylinders.html Беше споменал, че имаш бар. Заявяваш си ги да дойдат там, взимаш си ДДС фактура и се топлиш с 20% по евтино
Пуснато на: Пет Ное 17, 2017 6:39 pm Заглавие:
Късно, но навреме се сетих, че редуцира ми е с три извода. Нещата стават съвсем културно, без да се променя нищичко по каквото и да е. Единия редуцир влиза в другия, от там към караваната, а третия си е за това, за което си ми трябаще повече от един Утре парче маркуч с две скобички за три минути и половина (ако не забравя скобичиките преди да нахлузя маркуча ) и въпроса със свършването е решен Ще свършва всичко
Благодаря, че потвърдихте схемата, че аз съм си недоверчив
Замръзването... Добри от Горна Оряховица пусна гениална идея! Чрез обдухване по доста икономичен начин... Остава да се тества
Но аз си имам и електрическо подгряване на единия редуцир, та не го мисля въобще засега
Относно вида газ - едни деца на Севера бяха безкрайно учудени, когато BBQ-to им гаснеше под смешни за тях външни температури, амааа БДС
Честита Коледа на всички!
У нас продават и чист пропан, който са ползвали "децата на севера" за да им работи барбекюто. Единственото изискване е човек да знае какво му трябва и това да купува. Колегата по-горе е дал линк към сайта на топливо виж "Бутилиран пропан-бутан" има падащо меню даващо възможност да заявиш бутилка с пропан.
Регистриран на: 03 Май 2016 Мнения: 253 Местожителство: с. Стража до Търговище
Пуснато на: Вто Дек 31, 2019 11:43 am Заглавие:
Имам бутилка пропан жълта е и е от Кълвача, ако не се лъжа. По-скъпа е и по-бързо свършва. Имаше някакъв депозит. Купил съм я от Гената-чен на форума от Русе. От него си накупих и много други полезни нещица за подвижната ни къщичка. Но се оказа, че нашия кемпер има много здраво отопление на отсека с бутилките, багажното отделение и най-вече мръсната вода, която тече гореща при по-продължително ползване на газовото отопление.
Единствено като намалее бутилката хладилника ми дава грешка.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6
Страница 6 от 6
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети