kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Зимно къмпингуване
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Къмпинги, къмпингуване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
chicken

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 15, 2017 8:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В случая основния проблем е свършването по никое време. Затова е питането за схемата с тройника. А пича спомена като страничен ефект по малката вероятност за замръзване. Аз миналата зима нямах проблеми, ама и не съм ползвал в най големите студове. Мисля, че -10 беше рекорда.
Ама човек трябва да има с какво да се занимава Smile А аз се поизчерпах с тази каравана си ги смуча от пръстите вече Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
ls1
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Ное 16, 2017 12:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Пак ти казвам, ако ще 10 бутилки да навържеш заедно това не променя Закона на Мърфи да свършат в 4 сутринта.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
ogromnii

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Чет Ное 16, 2017 6:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата с тройника работи безупречно, аз съм я направил от първия ден. После разбрах че отделението за бутилки е подгрято, та ги ползвам една по една. Срещу замръзване двете в паралел помага, но не е панацея, бутана спира да се изпарява под -10 и реално се използва половината бутилка първия път. При дозареждане процента бутан се увеличава и става по-зле. Добре е по системата на Дани и Жоро или на Бабката или чист пропан. С два вентила и тройник Smile
Върнете се в началото
Георги Геков

Местожителство: София,Нови Искър....

МнениеПуснато на: Чет Ное 16, 2017 7:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, след като вече се предлага само пропан,защо са всички тези разсъждения. Заради цената ли или депозита на бутилката?
Върнете се в началото
chicken

МнениеПуснато на: Пет Ное 17, 2017 12:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да кажа ли пак, че говорим за свършването на бутилката, а другото е странично? Ще кажа. Не искам да ми свърши бутилката посред нощ и да се налага да я сменям в студа. Или съм на пистата и печката да ми е изгаснала и водата замръзнала. Не искам да ми свърши бутилката в най голямата жега, когато съм на майна си райна, а караваната си седи някъде (точка за караваните Wink ) и да си намеря пиенето топло и пържолите развалени... Такива работи Smile А, да, не искам да купувам дуо контрол, разбира се Smile
Но този въпрос го уточнихме Smile Схемата с тройника явно работи. Заедно със страничния ефект за по малко вероятно замръзване.
А пропана ме ангажира да ходя да го взимам от някъде, което за София със сигурност ще е в другия край при и през най големите задръствания Smile Такъв си ми е късмета Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Любомир Любенов

МнениеПуснато на: Пет Ное 17, 2017 8:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

chicken написа:

А пропана ме ангажира да ходя да го взимам от някъде, което за София със сигурност ще е в другия край при и през най големите задръствания Smile Такъв си ми е късмета Smile

Не е задължително да е така. Ето от тук си избираш вид бутилка, вид кран, вид гориво и ти ги доставят на място http://store.toplivogas.com/cylinders.html Беше споменал, че имаш бар. Заявяваш си ги да дойдат там, взимаш си ДДС фактура и се топлиш с 20% по евтино Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
chicken

МнениеПуснато на: Пет Ное 17, 2017 6:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Късно, но навреме се сетих, че редуцира ми е с три извода. Нещата стават съвсем културно, без да се променя нищичко по каквото и да е. Единия редуцир влиза в другия, от там към караваната, а третия си е за това, за което си ми трябаще повече от един Smile Утре парче маркуч с две скобички за три минути и половина (ако не забравя скобичиките преди да нахлузя маркуча Smile ) и въпроса със свършването е решен Smile Ще свършва всичко Smile

Благодаря, че потвърдихте схемата, че аз съм си недоверчив Smile

Замръзването... Добри от Горна Оряховица пусна гениална идея! Чрез обдухване по доста икономичен начин... Остава да се тества Smile
Но аз си имам и електрическо подгряване на единия редуцир, та не го мисля въобще засега Smile
Върнете се в началото
madbatt

Местожителство: 20х40 : )

МнениеПуснато на: Пон Дек 30, 2019 12:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Относно вида газ - едни деца на Севера бяха безкрайно учудени, когато BBQ-to им гаснеше под смешни за тях външни температури, амааа БДС Mim
Честита Коледа на всички!
Върнете се в началото
angelovi

МнениеПуснато на: Пон Дек 30, 2019 4:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

У нас продават и чист пропан, който са ползвали "децата на севера" за да им работи барбекюто. Единственото изискване е човек да знае какво му трябва и това да купува. Колегата по-горе е дал линк към сайта на топливо виж "Бутилиран пропан-бутан" има падащо меню даващо възможност да заявиш бутилка с пропан.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
s_s1

Местожителство: с. Стража до Търговище

МнениеПуснато на: Вто Дек 31, 2019 11:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам бутилка пропан жълта е и е от Кълвача, ако не се лъжа. По-скъпа е и по-бързо свършва. Имаше някакъв депозит. Купил съм я от Гената-чен на форума от Русе. От него си накупих и много други полезни нещица за подвижната ни къщичка. Но се оказа, че нашия кемпер има много здраво отопление на отсека с бутилките, багажното отделение и най-вече мръсната вода, която тече гореща при по-продължително ползване на газовото отопление.
Единствено като намалее бутилката хладилника ми дава грешка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Къмпинги, къмпингуване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Страница 6 от 6

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети