kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
В близките дни предстой да заработи ТОЛ системата в милата ни рОдина, и като гледам какъв хаос и неяснота цари навсякъде, просто не ми се мисли как ще е след 1 Март. Пишете да обсъдиме какво е ясно и какво не е, защото подозирам че нашата гилдия е много вероятно да попадне в обхвата на закона, и да пострада от цялата тази неразбория. И всичко това ще е валидно за пътуващите още по време на празниците около 3 Март.
Аз засега ще пътувам с Маршрутна карта. Няма да ходя по бензиостанции да си я вземам, след като ще мога сам да си я направя през телефона за 3 минути.
Ще изчакам поне два месеца преди да купувам машинка и да се обвържа с договор 20лв с ДДС на месец за две години. Дано да им светне лампата, за в бъдеще, че да ни оставят да си купим машинките и да сме без договор, като в другите европейски държави. _________________ Frankia I 700 2.8JTD
Закон за пътищата
чл.10 а
(7) (*) Винетна такса се заплаща за следните пътни превозни средства с обща технически допустима максимална маса до или равна на 3,5 тона:
1. моторните превозни средства, които имат най-малко четири колела и са предназначени за превоз на пътници;
2. моторните превозни средства, които имат най-малко четири колела и са предназначени за превоз на товари;
3. моторни превозни средства с повишена проходимост.
( Пътните превозни средства, предназначени за теглене на полуремаркета, се смятат за пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари с над 2 оси, независимо от броя на осите и от това, дали полуремаркето е прикачено или не.
(9) В случаите, когато пътно превозно средство по ал. 7 се движи с прикачено ремарке, собственикът или ползвателят е длъжен да заплати допълнителна винетна такса за същата категория пътно превозно средство, независимо от броя на осите на ремаркето, за срока на ползване на платената пътна мрежа от пътното превозно средство с прикаченото ремарке, когато общата допустима техническа маса на състава надвишава 3,5 тона.
Аз засега ще пътувам с Маршрутна карта. Няма да ходя по бензиостанции да си я вземам, след като ще мога сам да си я направя през телефона за 3 минути.
Ще изчакам поне два месеца преди да купувам машинка и да се обвържа с договор 20лв с ДДС на месец за две години. Дано да им светне лампата, за в бъдеще, че да ни оставят да си купим машинките и да сме без договор, като в другите европейски държави.
Лощото е,че фирмата е монополист. И идеята е да ни дерат както си искат.
Пуснато на: Вто Фев 25, 2020 7:34 pm Заглавие:
https://www.netfleet.bg/
Тези ги рекламират много, че нямало допълнителни такси, но дали е така. Прегледах доста и не можах да разбера. _________________ Живот на колела
www.kemper-club.com
Тия дни ще има среща на Превозвачите с АПИ. Много скоро ще се реши всичко. Няма как да плащаме наем на устройството. Никъде го няма това в Европа. Аз съм Оптимист. _________________ Frankia I 700 2.8JTD
Колеги отпадна наема 16,90 лв на месец за машинката. В момента можем да сключим он лайн договор и срущу 1лв депозит да получим устройството до 24 часа по пощата. Това вече са нормални условия. Аз лично си го поръчвам. _________________ Frankia I 700 2.8JTD
Колеги отпадна наема 16,90 лв на месец за машинката. В момента можем да сключим он лайн договор и срущу 1лв депозит да получим устройството до 24 часа по пощата. Това вече са нормални условия. Аз лично си го поръчвам.
Доколкото четох - взимат 7% от тол таксите, беше кощунство да взимат и наем на месец особено с 2г договор.. няма зор да си плащаш тол таксата докато караш - ама да плащаш и в месеците дето въобще не си се движил е допълнителен разход и беше доста тъпо - сега определено е по-добре
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети