kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
ВИНЕТКА или ТОЛ ТАКСА
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Особености, документи, изисквания за кемпери и каравани
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vvn52
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 12, 2020 7:04 pm    Заглавие: ВИНЕТКА или ТОЛ ТАКСА Отговорете с цитат

За кемпери с F1 с тегло 3850кг. и категория М1 има според мен голямо противоречие. Или масива на КАТ трябва да се промени за тези който са F1 3850kg. да са N , или в ТОЛ системата трябва тези които са М1 да са с винетка.
Колегата Атанас Атанасов е е говорел с адвокат и той му е казал че имаме право ,но трябва да се направи възражение до юристите на ТОЛ .
Прилагам това което е написал колегата. Смятам че има доста такива колеги който ги интересува и биха се подписали на това възражение за да хване декиш.
" Атанас Атанасов написа : Колеги да споделя както обещах резултата от срещата с адвоката относно ТОЛА. Мнението е ,че лек автомобил сиреч М1 е за винетка! Навсякъде в закона пише за превоз на товари и пътници над 8+1 и едните и другите не се осъществяват с лек автомобил. В закона се споменават и кемпери, но категория К2, които са камиони и автобуси. Множеството леки автомобили са К3, които да с винетка. Проблема идва от общото тегло F1 и F2 максимално допустимо тегло, които цифри са еднакви. Давам пример с моя кемпер : собствено тегло 3200 кг затова е М1 и общо и максимално допустимо тегло 5600 по F1,F2 това тегло може да се постигне само от товарен или пътнически автомобил. Мнението на адвоката е, че ако има глоби те ще падат в съда! Това е сигурно 95 процента , 100 процента за нашата страна никога не са сигурни. Моето приложение е следното: Да дадем гласност на проблема, да се направи подписа от максимално членове на нашето кемперско общество. Да се изготви от юрист официално запитване по този казус до юридически отдел на ТОЛ системата. Има различни стъпки, които можем да предприемем. Важно е да ги направим сега. Закона започва да работи сега ако сега не се реагира след време никой няма да ни чуе. "
МОЛЯ ВИ ПИШЕТЕ САМО СМИСЛЕНИ ИЗКАЗВАНИЯ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
peterco

МнениеПуснато на: Чет Мар 12, 2020 7:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ЗДвП

2. (изм. - ДВ, бр. 9 от 2017 г., в сила от 26.01.2017 г.) категория М - моторни превозни средства, проектирани и конструирани основно за превоз на пътници и техния багаж:
а) категория М1 - превозни средства от категория М с не повече от 8 места за сядане, без мястото за сядане на водача; в превозните средства от категория М1 няма място за стоящи пътници; броят на местата за сядане може да бъде ограничен до едно (мястото за сядане на водача);

Наредба 60
НаименованиеКодОпределение5.1.Къмпинг-автомобилSA Превозносредство от категория M с жилищно помещение, което съдържа най-малко следното оборудване:а)седалки и маса;б) място за спане,което може да се образува о т седалките;в) приспособления за готвене;г) обзавеждане за съхранение на багаж. Оборудването трябва да е неподвижно закрепено към жилищното помещение. Масата може да се проектира така, че лесно да се прибира.

Току що изчерпах темата...
Сега се напънете да измислите как да накарате ИААА да променят изискванията спрямо съществуващо такова на държани от ЕС. Съобразено ли е с някоя директива на ЕС и т.н. Със събраната информация - към омбудсмана и чакаме... След това публично изразяване на недоволство, съобразено със законодателството на РБ и т.н.
vvn52
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Нед Мар 15, 2020 2:03 pm    Заглавие: ВИНЕТКА или ТОЛ ТАКСА Отговорете с цитат

ЕЕЕЕЕ не съм вярваял ,че няма заинтересувани колеги от този проблем. Всеки да се спасява по единично. ....такъв не е материала .... беше казал един власт имаш. Така по лесно се управлява. В ада над казана на българите няма дяволи знаете защо...... Това за единството и силата не зависи за ''БЪЛГАРИТЕ" hammer
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
peterco

МнениеПуснато на: Нед Мар 15, 2020 5:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Прочете ли законите в тази държава и изясни ли ти се, че това което искаш е неприложимо с написани по този начин закони и наредби. Т.е. трябва да се говори не за дела, защото са загуба на ресурс и време, а за изискване на законодателни промени!
vvn52
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Нед Мар 15, 2020 6:43 pm    Заглавие: ВИНЕТКА или ТОЛ ТАКСА Отговорете с цитат

Никога не съм пледирал че познавам законите из основи. За това си има хора наречени прависти. Тези личности казаха че може . Трябва да се изпрати искане от достатъчен брой засегнати за да се разгледа . От вашето писание не се вижда колко общо има с нашия казус.
Още нещо , не си спомням да сме яли и пили или пък да сме се запознавали че да си говорим на ТИ . Имате хубав цитат: "Където се мерят --- не си подавай...." спазвай го!
Върнете се в началото
vvn52
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Нед Мар 15, 2020 6:52 pm    Заглавие: ВИНЕТКА или ТОЛ ТАКСА Отговорете с цитат

АНОНИМНОСТТА В ТОЗИ ФОРУМ НЕ СЕ ТОЛЕРИРА. Поне от членовете й.
Върнете се в началото
nikolay77
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Варна, морето

МнениеПуснато на: Нед Мар 15, 2020 11:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Би трябвало всички членове на кемпер обществото да се включим. Във тази подписка. Това, че повечето са под 3500 кг, не мисля че е от значение. Аз съм за Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Sherifa i Buba

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2020 4:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, има кемпери категория N2 ,което пак не е правилно, те не са товарни.
peterco

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2020 5:33 pm    Заглавие: Re: ВИНЕТКА или ТОЛ ТАКСА Отговорете с цитат

vvn52 написа:
АНОНИМНОСТТА В ТОЗИ ФОРУМ НЕ СЕ ТОЛЕРИРА. Поне от членовете й.

Аз и не държа да се познаваме.
Лична карта нямам намерение да снимам. Достатъчно е безкористното ми присъствие и отношение.

Вместо да карате хората да наливат пари в каца без дъно се вслушайте в съвет за начина на действие.

Дали на ти или Вие - това е лично мое решение. Уважителната форма в държавата ни е препоръчителна, а не задължителна.

Иначе- съдете се, с бг- толла, с държавата, с когото и който има желание. Аз лично мисля да я карам на пуканки и да броя загубите, преди наистина да се пусне подписка и заинтересованите лица да се включат в нея.

Побъркахте групите с тия толове, винетки, твърдения за някакви 3500кг за М1 и т.н.
Сега ясно може да се прочете дали има ограничение за М1 в килограми.
Вместо благодарност за изгубеното лично време в търсене на членове и алинеи- получавам заядливо отношение...
vvn52
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2020 7:42 pm    Заглавие: ВИНЕТКА или ТОЛ ТАКСА Отговорете с цитат

За съжаление винаги има и чепати черни овце , който винаги са в контра на останалите. Те живеят за да се заяждат за тях това е храната им. Затова са и скрити зад прякори.
Върнете се в началото
peterco

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2020 8:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Вярно е... вижте си първия, втория, третия и последния пост... Shocked

В крайна сметка нахвърлихте едни идеи, получихте конкретна насока, за да прецизирате идеята си и какво се получи!?

Нахокахте всички, без дори да прочетете и помислите какво са написали онези 240 и групите им за вземане на допълнителни заплати.

Цитат:
ЕЕЕЕЕ не съм вярваял ,че няма заинтересувани колеги от този проблем. Всеки да се спасява по единично. ....такъв не е материала .... беше казал един власт имаш. Така по лесно се управлява. В ада над казана на българите няма дяволи знаете защо...... Това за единството и силата не зависи за ''БЪЛГАРИТЕ" hammer

Това не съм го писал аз...

Сега тънко се опитваш да ми вмениш на мен вина, защото съм коректен и открит.
Carthago 57

МнениеПуснато на: Вто Мар 24, 2020 7:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И така не се разбра "Товарен"или "Автобус" Very Happy hammer
Върнете се в началото
Carthago 57

МнениеПуснато на: Вто Мар 24, 2020 7:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя е 4200кг, М1
Върнете се в началото
nikosan

МнениеПуснато на: Сря Апр 01, 2020 7:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

peterco написа:
ЗДвП

2. (изм. - ДВ, бр. 9 от 2017 г., в сила от 26.01.2017 г.) категория М - моторни превозни средства, проектирани и конструирани основно за превоз на пътници и техния багаж:
а) категория М1 - превозни средства от категория М с не повече от 8 места за сядане, без мястото за сядане на водача; в превозните средства от категория М1 няма място за стоящи пътници; броят на местата за сядане може да бъде ограничен до едно (мястото за сядане на водача);

Наредба 60
НаименованиеКодОпределение5.1.Къмпинг-автомобилSA Превозносредство от категория M с жилищно помещение, което съдържа най-малко следното оборудване:а)седалки и маса;б) място за спане,което може да се образува о т седалките;в) приспособления за готвене;г) обзавеждане за съхранение на багаж. Оборудването трябва да е неподвижно закрепено към жилищното помещение. Масата може да се проектира така, че лесно да се прибира.

Току що изчерпах темата...
Сега се напънете да измислите как да накарате ИААА да променят изискванията спрямо съществуващо такова на държани от ЕС. Съобразено ли е с някоя директива на ЕС и т.н. Със събраната информация - към омбудсмана и чакаме... След това публично изразяване на недоволство, съобразено със законодателството на РБ и т.н.

Позволи ми да доизчерпя темата като цитирам чл. 10б, ал. 3 от Закона за
пътищата
Тол таксата се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно
средство за всички пътни превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 тона, извън тези по чл. 10а, ал. 9, като заплащането й дава право на пътното превозно средство, за което е заплатена, да измине определено разстояние между две точки.

Изключението по чл. 10а, ал. 9 е когато теглиш ремарке и общата маса надвишава 3.5 тона, тогава плащаш още една винетка.

Поне аз както чета законите, кемпърите над 3.5 тона би трябвало да плащат тол такси.
Carthago 57

МнениеПуснато на: Сря Апр 01, 2020 8:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да се плащат ОК.
Като ТОВАРЕН или АВТОБУС ? Very Happy Very Happy
Въпроса е към четящите закона .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Особености, документи, изисквания за кемпери и каравани Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети