kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Сря Май 06, 2020 12:51 pm Заглавие: Няколко въпроса по електриката на Джъмпер Фейслифт 2015
Привет колеги!
Имам два основни въпроса, ще се радвам, ако някой даде идея:
1. мога ли да сменя страничните огледала с такива електрически с подгрев?
Моите са механични без подгряване, лявото е с темп. сензор, 16Вт крушка.
Купих употр. ел. със сензор, 16Вт крушка, има 2 букси с по 8 пина, в буса видях, че има кабелен сноп. Един вид ако взема и панелче за шоф. врата за ел. модел и ключ за отоплението дали има шанс да стане? По-принцип ми трябва само отоплението, но ако става всичко...
2. мога ли да добавя круиз контрол и ако да какво лостче да търся? Тия дни ще разполагам с диагностичен кабел и Алфаобд, дали е достатъчно да се активира функцията?
По въпрос едно- откачи буксата на вратата и ровни една схема. До колонката трябва да имаш инсталация.
От там ще е нужно да смениш бутоните за ел. стъкла и огледала и да избереш- дали да пуснеш сам инсталация или да търсиш вече съществуваща.
Кабели има бол, а пинове за буксата- в СФА или АМК има за стотинки.
Окабеляваш и си готов.
Круиз може да се добави, но мисля, че беше малко по сложно. Вървеше с целия СОМ. _________________ "Където се мерят --- не си подавай...."
Пуснато на: Чет Май 07, 2020 7:02 pm Заглавие:
Мерси колега, аз отварях лявата врата да я облепя отвътре с изолация и видях кабелния сноп, черната букса с 6 проводника. Разбрах също, че пин 2 и 8 са маса и плюс за подгряване. Купих едно употр. огледало, което е ел. с подгрев и ще го пробвам. Обаче отпред при бутоните нямам такъв за отопление.
Ако тия са навързали всичко през компютъра, няма как да стане, ако просто сложа нов бутон и го свържа към съответните кабели от снопа. Значи или трябва да търся нов панел с бутони, където да има този допълнителния, или да зарежа техните кабели и да дръпна от запалката само за отоплението. То сигурно и за електромотора в огледалото ще може, но не знам как се свързва.
По въпроса за круиза разбрах, че с кабела и алфаобд мога да активирам функцията в компютъра. И ако под волана имам окабелена букса има шанс. Но какво лостче с колко пина, нямам представа. В Ситроен искат да ти продадат всичко навързано с мигачи, лост за чистачки и т.н. абе няма да стане така.
Май ще се откажа за сега. Намерих в един руски форум инфо, но става въпрос за модела до 2014, после има изменения.
Пуснато на: Чет Юни 18, 2020 6:41 pm Заглавие:
Здрасти!
Набавих си материалите (огледала, средния панел с допълн. бутон подгрев, управление за огледалата шоф. врата) и направих проба, като просто включих всички кабели и букси. Надеждата ми беше, ако всичко е било оклабелено предварително да тръгне. Е, за малко да стане.
Видях например, че липсват пинове на буксите за огледалата във вратите и ми стана ясно. Единственото, което заработи е управлението на лявото горно огледало, това беше. Дясното имаше само 2 пина на буксата във вратата, за мигача явно. Кабелите са там като че ли, но тия мундари са сложили само 2 пина, отнесоха яки пожелания жабарите.
Средния панел с допълн. бутон, бутона не действа, не свети като се натисне, очакваше се.
Новото управление на огледалата и прозорците в шоф. врата както казах бачка само едното огледало, но всичко друго дори ел. стъклата не действа. Означава явно, че модула за стъклата сигурно трябва софтуерно да се добави. По-лесно ми е да отмонтирам джойстика за огледалата и да го сложа към стария панел, тогава ще имам поне едно ел. огледало и работещи стъкла.
Другите неща като че ли ще оставя засега, може би като имам път към България ще потърся човек с опит да не огелпя нещо, ще се радвам да препоръчате някой спец.
Круиза засега също ще зарежа, най-вероятно ако купя лостчето да стане същото като с огледалата. Разбрах само, че ситроен и пежо слагали лостчета с 3 пина, а фиат с 2. Освен това най-вероятно при моя модел темпомата е със огр. на скоростта, което изисквало и специален педал на газта. Абе усложнили са нещата жабарите за съжаление, но това е.
Пуснато на: Чет Юни 18, 2020 7:58 pm Заглавие:
[quote="
Круиза засега също ще зарежа, най-вероятно ако купя лостчето да стане същото като с огледалата. Разбрах само, че ситроен и пежо слагали лостчета с 3 пина, а фиат с 2. Освен това най-вероятно при моя модел темпомата е със огр. на скоростта, което изисквало и специален педал на газта. Абе усложнили са нещата жабарите за съжаление, но това е.[/quote]
Пуснато на: Чет Юни 18, 2020 8:11 pm Заглавие:
Мерси колега, понеже нямам акаунт в този форум не мога да отворя директно темата. Гледам X250 е в заглавието, фейслифта не е ли X290? Ако е за модела до 2014 е ясно, че става лесно.
Ще се регистрирам да видя, мерси.
Пуснато на: Чет Юни 18, 2020 8:47 pm Заглавие:
jim_beam написа:
Мерси колега, понеже нямам акаунт в този форум не мога да отворя директно темата. Гледам X250 е в заглавието, фейслифта не е ли X290? Ако е за модела до 2014 е ясно, че става лесно.
Ще се регистрирам да видя, мерси.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети