kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Помощ за избор на каравана

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Davchev

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Авг 05, 2020 7:24 pm    Заглавие: Помощ за избор на каравана Отговорете с цитат

Здравейте, колеги. След дълго размишление и доста съвети, които получих от членове на форума реших да се спра на каравана - уверих се сам, че има повече предимства пред кемпери (главно цената). Идеята ми да я ползван най-вече за кратки, уикенд почивки и един два пъти в годината за по-дълго. Двама възрастни с малко дете. Реших да започна отзад напред и вече имам джипка, с която безпроблемно да я дърпам. Много ме блазни идеята караваната да е до 750 кг, за да я дърпам само с В категория, но страшно рядко има точно тази информация при обявите. Че молбата ми е да ми “подадете” някой и друг модел за размишление. Така или иначе имам желание да купя нещо, което да е оптимално голямо за килограмите. Бюджетът ми е 4-5 Хил лева. Благодаря предварително и хубаво лято
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 06, 2020 11:23 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте!
Това че вече имате яснота какво искате - демек каравана е едно много добро начало. Това, че вече имате наличен и влекач за нея е още по-добре. Само ми се губи образа на караваната която би ви паснала. Доколкото разбрах и на вас ви се губи и се надявате с малко чужда помощ и този въпрос да се изясни.
Проблема че че караваните са най-разнообразни и като параметри и като цена и няма такова животно като "добра каравана" За един е добра защото му пасва и отговаря на изискванията му, за друг не е добра защото нещо не му харесва, защото е скъпа или просто заради нещо друго.

Затова за да се изясни въпроса трябва първо да се разбере на вас какво точно би ви било нужно като потребители, после какво ви харесва на външен вид, евентуални предпочитания на нежната половинка ( не че много хора обръщат внимание на това, но често се случва този фактор да обръща колата ).

За онова изискване да е до 750кг - погледнато отгоре-отгоре звучи много добре, да обаче такава каравана ( ако и действително тежи толко а не е само така по документи) е и малка, семпла и и и липсват много удобства.
От друга страна има немалко каравани над това тегло, които също може да се теглят с кат.В. Просто тябва да проверите в талона на вашата джипка с каква най-голяма маса може да теглите ремарке/каравана, като общата максимално допустима маса на двете не трябва да надвишава 4250кг
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети