kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Пон Окт 26, 2020 8:32 pm Заглавие: Хладилник не се регулира газта
Привет. Моля за съвети. Хладилник Electrolux RM6401L, произведен около 2000 година, не му се регулира пламъка на газта. На ток работи регулирането. И на газ, и на ток се регулира от една врътка. _________________ Fiat Ducato 2.8TD, Hymer B644, модел 2000
При мен е електронно регулирането и само като работи на ток - Дометик хладилник.
Не мисля че електроннен клапан, който да пуска различно количество газ в тези хладилници. Прекалено терикатско звучи.
Пуснато на: Чет Окт 29, 2020 12:33 pm Заглавие:
Щом регулирането е от една врътка се замислих дали пък не се е зацапала нещо дюзата. Това е първото, което проверявам като не ми хареса работата на хладилника. Не за друго, ами най-лесно ми се струва, а и разрешава повече от половината от случеите. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Чет Окт 29, 2020 5:48 pm Заглавие:
zdravko455 написа:
При мен е електронно регулирането и само като работи на ток - Дометик хладилник.
Не мисля че електроннен клапан, който да пуска различно количество газ в тези хладилници. Прекалено терикатско звучи.
Има механичен регулатор за газта, не е електронен клапан. _________________ Fiat Ducato 2.8TD, Hymer B644, модел 2000
Пуснато на: Чет Окт 29, 2020 5:50 pm Заглавие:
loveforever написа:
Щом регулирането е от една врътка се замислих дали пък не се е зацапала нещо дюзата. Това е първото, което проверявам като не ми хареса работата на хладилника. Не за друго, ами най-лесно ми се струва, а и разрешава повече от половината от случеите.
И аз така си помислих и първото нещо, което направих, беше да почистя дюзата. Та при чистенето забелязах, че пламъкът не се променя, когато се върти врътката за регулиране.
Известно време врътката скърцаше странно при въртене, после спря да скърца, явно е спряло и да работи. _________________ Fiat Ducato 2.8TD, Hymer B644, модел 2000
Пуснато на: Пет Окт 30, 2020 9:55 am Заглавие:
На хладилник не сме разглобявали тая част, но при отоплителнта печка преди години се наложи. Проблема беше че като се запали и няма регулиране - на колкото тръгне на толко гори. След разглобяването, което не беше просто се оказа, че от добаавки в газта върху металните части се получава отлагане, което ги слепва и не се движат нормално при което на пректика регулатора не работи. Почистихме хубаво и нещата се оправиха. Ако и при хладилника регулатора е подобен би могло с почистване да се оправи, но за самото сваляне на този регулатор май ще трябва да се вади хладилника, което не е никак приятно. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Съб Окт 31, 2020 4:02 pm Заглавие:
loveforever написа:
На хладилник не сме разглобявали тая част, но при отоплителнта печка преди години се наложи. Проблема беше че като се запали и няма регулиране - на колкото тръгне на толко гори. След разглобяването, което не беше просто се оказа, че от добаавки в газта върху металните части се получава отлагане, което ги слепва и не се движат нормално при което на пректика регулатора не работи. Почистихме хубаво и нещата се оправиха. Ако и при хладилника регулатора е подобен би могло с почистване да се оправи, но за самото сваляне на този регулатор май ще трябва да се вади хладилника, което не е никак приятно.
Ще се борим, тогава!
Благодаря! _________________ Fiat Ducato 2.8TD, Hymer B644, модел 2000
Пуснато на: Нед Ное 01, 2020 4:16 pm Заглавие:
kiko_n написа:
Ranco 6360 е твоят . Комбиниран газ вентил/термостат .
При евентуално закупуване провери дали е еднаква дължината на осезателя .
Успех !
А как стои въпроса с евентуален ремонт? Нека закупуването го оставим за краен вариант, че 300 кинта са си нафтата до Гърция, някоя по-далечна точка... :-) _________________ Fiat Ducato 2.8TD, Hymer B644, модел 2000
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети