kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Кръгъл С-К ключ с 4 крачета

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TheGrave

МнениеПуснато на: Вто Яну 07, 2020 2:23 pm    Заглавие: Кръгъл С-К ключ с 4 крачета Отговорете с цитат

Привет,

Опитвам се да измъдря как с най-малко болка да поставя С-К ключ управляващ нагревателя на редуцир-вентила (което ще рече, че 2 двужилни кабела се закачат на него) в ПДЧ. Временно съм с правоъгълен ключ, но рязането на подобна що-годе правилна правоъгълна дупка (трябва да застане до извода за запалка) без демонтаж се оказва доста тегава работа с неясен край. Някой виждал ли е С-К с 4 крачета 2-позиционно?

Най-близкото, което намирам е това, но няма достатъчна височина (18мм), че да мине през ПДЧ-то:

https://vikiwat.com/product/23144/tsk-klyuch-15a-250vac-dpst-on-off.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 07, 2020 5:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кръгло ключе съм ползвала само с 3 крачета. С 4 не съм виждала.

Лично аз предпочитам правоъгълните ключета за монтаж, защото по-лесно ги позиционирам и правя отвора. Маркирам къде точно искам да е ключето, пробивам малък отвор в четирите му ъгъла, след което с джобно ножче правя прорези между отворчетата и готово.
TheGrave

МнениеПуснато на: Вто Яну 07, 2020 5:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

С 3 и аз съм виждал, но до там.

Джобно ножче в 18мм ПДЧ?!?
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Яну 07, 2020 9:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, но Victorinox.
В нашия кемпер не е 18мм, а доста по-тънко (5-6мм) и не е ПДЧ, а някакъв шперплат, който няма смола и се реже доста по-лесно. Може би поради това ми се получи по-лесно. Затова и го предложих, допускайки че ключето ще се монтира на подобна плоскост. Понеже съм слагала от най-малките ключета (10х6мм) ползвах и от най-малките ножчета . Класическото 18мм ПДЧ енаистина доста по-неприятно за правене на отвор и ако не се намери кръгло ключе ще си е заигравка.
Trifonov

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Яну 08, 2020 6:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

С едно зеге, един кръгъл отвор, лесно става квадратен Smile С предварително залепване на хартиено тиксо, за да не се надере плоскостта и нож за метал, за да не се рони.
momo

МнениеПуснато на: Вто Ное 03, 2020 7:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

явно не сте виждали бургия за квадратен отвор в дърво,ще потърся линк Smile
Върнете се в началото
momo

МнениеПуснато на: Вто Ное 03, 2020 7:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

https://www.onlinemashini.bg/komplekt-svredla-kvadrati4ni-holzmann-stm26b--6-br-/45915
Върнете се в началото
TheGrave

МнениеПуснато на: Вто Ное 03, 2020 9:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

momo написа:
https://www.onlinemashini.bg/komplekt-svredla-kvadrati4ni-holzmann-stm26b--6-br-/45915

Много хубаво, но при мен това трябва да се случи на място - без да се разглобява шкафа, че отгоре е залепен плотът за мивката, който пък е залепен и за стената...Ще видим бай дърводелец какво ще измисли тази седмица.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Ное 03, 2020 11:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бях виждала подобно нещо. Определено е интересно и при нужда може да свърши работа. Май ей така работи:

TheGrave

МнениеПуснато на: Вто Ное 03, 2020 11:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

loveforever написа:
Не бях виждала подобно нещо. Определено е интересно и при нужда може да свърши работа. Май ей така работи:

Това е, но точен квадрат с пробиване на ръка не си го представям. Трябва колонна бормашина.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети