kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Привет, моля за мнение и съвет!!!

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nati i Bo

Местожителство: Розенхайм

МнениеПуснато на: Пет Авг 21, 2020 10:26 am    Заглавие: Привет, моля за мнение и съвет!!! Отговорете с цитат

Здравейте!

Моля Ви за предложения и мнения за марка и модел скутер, от 125 до 250 куб., който да купим за кемпера ни Fiat Ducato Dethleffs Globscout.

В случая след много търсене и повече умуване се отказахме от купуване и монтиране на рампа за мотор, поради определеното неудобство за използване на 'багажното отделение', тъй като достъпа е през задните врати.

Към настоящия момент клоним към купуване на подходящ скутер, който да превозваме вътре в багажното.
Оттам и ограниченията: по възможност по къс и нисък, като по-важна е максимално да е по-нисък, височина на седалката максимално 740 мм. Кормилото е ясно, че ще е по-високо. Леглото е съставно от 3 матрака и 3 подматрачни рамки, та едната, ще трябва да преглътнем, че няма да използваме докато се придвижмаме до планираната крайна цел. На място скутера ше се разтоварва и ще 'преспива' заключен до кемпера. Това ни е идеята за момента.

Към настоящия момент съм се спрял на Vespa ET 04 или по-старите(те пък са по-скъпи).
Попаднах и на Skyteam Skymax 125 PRO-SUPERMAX ! Honda Dax Replica: https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/skyteam-skymax-125-pro-supermax-honda-dax-replica/1482313216-305-8936
но не ми я ясно с какво качество са тези китайски реплики.

Моля за вашите предложения за марки и модели скутери с макс. височина на седалката в транспортно положение 740 мм !

Разбира се с удоволствие ще разгледам и други предложения, мнения и съвети!

Весели августовски дни и приятни моменти!

Бойко
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
nkalendzhiev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 21, 2020 10:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз бих дал едно по-нестандартно предложение.
Лично аз цял скутер да качваш в буса ми се вижда кошмарно неудобно.
Та защо не погледнеш големите мощни електрически тротинетки? Като се сгънат ще заемат осезаемо по-малко място. Моята е 600W, скорост до към 55км/ч и пробег около 40-50км. Има и доста по-мощни с които можеш да се движиш и с 80 и да минеш около 100км с едно зареждане.4

Ето за пример за подходящи модели, надявам се няма да се приеме каот реклама, а само за онагледяване:

https://e-point.bg/products

Аз с моята, която е по-малка и слаба, спокойно съм си пренасял по 2 стека вода на платформата + 2 чанти с покупки на кормилото от близко село до къмпинга в Гърция...
Върнете се в началото
mlajo
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Авг 21, 2020 2:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Най добрият скутер е HondaSH 150 !
superMAX

МнениеПуснато на: Съб Авг 22, 2020 8:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Скутера вътре ще ти мерише
miteo

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Авг 22, 2020 11:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Привет, относно скутерите, ако ще се използва само за покупки до близко село примерно, защо не погледнеш 50 кубиковите варианти, Аз лично точно с тази идея си взех Хонда Дио от последните години, компактен е и лек - около 80 кг. Иначе паркиран вътре в кемпера няма да мирише ако не е вкаран топъл и ако няма течове /под теч разбирай дори и капка/. Иначе електрическите тротинетки също са алтернатива. а има и електрически скутери.
Поздрави
Върнете се в началото
peterco

МнениеПуснато на: Нед Авг 23, 2020 12:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично бих ползвал ел. тротинетка.
Tikvenika

МнениеПуснато на: Сря Окт 28, 2020 7:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте! Течностите в скутера - масло и бензин ще миришат точно под леглото ви. Не можете да спрете тази миризма, както и миризмата на грес и горещ двигател след каране... Също не можете да измиете до последната точица гумите, калниците и пластмасите на скутера, така че да влезе чист в багажното, което, както казахте, е под леглото ви. Скутерът тежи около 80-90 кг, когато е зареден с бензин, масло и евентуално антифриз. Качването и свалянето му без рампа ще е отвратително сложно и на третия път, просто ще го зарежете паркиран пред блока... Иначе един съвет - гледайте скутрът , ако въобще минете на такъв вариант, да е над 50 куб. Ако е от най-малките, задължително трябва да е двутактов, защото иначе е адски муден. А оттук има и още един проблем - двутактовата машина по правило понамирисва повече (от ауспуха), заради специфичната работа на двигателя, който гори маслото. Тъй, че - Хонда SH125 е фантастична машина - лека, пъргава и икономична. Подобни свойства има и Piaggio Liberty 125 (той пък има предимството на много големите гуми, които му дават по-добро представяне на сравнително лош път и много комфортна возия). Все пак, имайте пред вид, че скутерът има и огледала, а те стърчат.
Аз бих заложил на тротинетка!
Върнете се в началото
svilen1212

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Окт 29, 2020 8:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бяхме в същата дилема. И сега сме от година с 2 тротинетки. Предимствата са супер много. Използваме ги в цяла европа и ходим с тях където си искаме. Скоро им взехме и бързо зарядно. Препоръчвам с 2 ръце. Отделно като се сгънат стават супер. Нашият модел излезе около 2400 лева за брой.
Рачо

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Окт 31, 2020 10:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Едни интересно руско решение, ако не ти пречи миризмата на бензин Wink

www.vbox7.com/play:1e5de2fe9e
Върнете се в началото
Ice Man

Местожителство: Russe

МнениеПуснато на: Сря Ное 04, 2020 12:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тъй като и ние сме в процес на мислене как да се придвижваме решихме да си изработим рампа за ДВА скутера отзад на кемпера. Избрали сме да бъдат 50 кубика. Някой возил ли е два скутера едновременно и би ли имало някакъв проблем. Предвиждам рампата да стърчи назад 1 метър - в него бих могъл да ги събера един до друг. Бих ли имал някакви проблеми в чужбина, за това, че са два? За тегло не се притеснявам, защото мисля, че въздушните възглавници ще се справят, а двигателят ми е достатъчно мощен, за да ги вози. Приемам и други предложения за транспортирането им.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Сря Ное 04, 2020 12:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Илийка ти нямаше ли ремарке? За един скутер тежестта отзад ми се вижда поносима, но два ми се струва, че ще дойдат повечко. Иначе виждали сме неведнъж мотори или скутери да ги влачат на колесар или в ремарке.
Ice Man

Местожителство: Russe

МнениеПуснато на: Сря Ное 04, 2020 1:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам ремарке, но с този кемпер ако вляза в гръцки ферибот ще ми е трудно да го изкарам назад. И сега обмислям най-добрият вариант - задна рампа. Един скутер 50 кубика тежи между 65 и 90 кг. - т.е. максимум 200. Според мен не би трябвало да има проблем теглото за кемпера. Гледам колегите возят скутери по 150 кг. Нека споделят как е. Нямам представа как биха стояли 2 скутера и дали това би създало проблем. Все пак ще стърчи назад метър и ще е широко два.
Върнете се в началото
Trifonov

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Ное 04, 2020 5:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема е, че с толкова стърчаща стойка нито ще можеш да се качиш на гръцки ферибот нито да слезеш. Ще опира. Трябва да я вдигнеш високо и става трудно за качване на скутерите, защото рампата по която трябва да ги буташ става доста дълга. Нея пък трябва да си я носиш. С къса рампа скутера опира в средата при качване и повярвай, когато си стъпил на земята и трябва да му надигаш задницата, която е високо и да го буташ, става...кофти. Тежестта няма да е проблем. Стига захващането и материалите за изработка да са изчислени. Другаря /бог да го прости/ го вдигше /скутера/ с ел. лебедка. Краси от Варна беше направил стойката за мотора му /доста кубици беше/ да пада на земята и после я вдигаше заедно с мотора, но хидравлика или лебедка не съм се заглеждал.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети