kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Чет Дек 24, 2020 6:05 pm Заглавие: На ски с кемпер
Ами идеята ми е тук да се сподели всичко относто ски почивка с кемпер .Къде и как се спира на Пампорово , Банско и Боровец , а и на другите по малки ски центрове .Как се справяте с отоплението ,вода ,ток и тоалетна . И общо взето всичко за зимна почивка.Някой ходил ли е с кемпер из Алпите и т.н.
Вчера се прибрах от Пампорово /не бях с кемпера/ и там на паркинга под Язовира /на 6-та/ имаше два кемпера и честно казано малко им завидях, и се замислих дали сега след 10 .01 . 2021 и аз да не запаля кемпи и да се позиционирам някъде покрай ски пистите.
Надявам се администраторите на форума да одобрят идеята ми за такава обединителна тема за зимни ски почивки с наште втори къщи на колела
Пуснато на: Съб Дек 26, 2020 9:58 pm Заглавие:
Това е една много интересна тема предполагаща доста полезност, стига да успее да събере достатъчно информация.
Аз ще започна с онова за което се сещам. За една зимна почивка или излет през зимната част на годината най-важното е да има мерак за подобно начинание, защото ако човек няма нагласата да понесе някои специфики свързани с това време на годината си мисля, че би било по-разумно да не си причинява едно подобно изживяване, а да отпраши някъде на по-топло.
Какво имам предвид - зимата е студено и е добре кемпера да е максимално добре термоизолиран демек да е "зимно изпълнение" както му казват търговците. Това дава възможност по-лесно да се отоплява и разбира се това да е една идея по-инономично от моделите които не са зимно изпълнение.
Също така през зимата често се случва да замръзне някоя част на водната инсталация. Значи трабва да сме подготвени да останем без вода. На нас примерно ни е замръзвал щуцера към бойлера и въпреки, че вътре в него водата беше заграта на максимум някъде ден и малко докато го размразим бяхме без топла вода.
Зимата замръзва и крана за източване на мръсната вода. От гледна точка на потребителя е по-добре да замръзне в отворено положение отколкото в затворено. Нататък ще се въздържа от коментар.
Останалото е подобно на това да сте някъде в дъждовно време. Навън обикновено е мокро и кално. Вътре в кемпера е тясно и скучно а тока никак не е в излишък даже напротив. Освен ако не сте с някоя мини-централа на покрива тази енергия е разумно да се пести, което пък доста ограничава гледането на телевизия или филми. Хубавото в подобна ситуация е че това е идеална възможност за общуване с близките или просто за почивка.
За условията по нашенските и чужди паркинги няма да давам инфо, защото нямам актиално и няма да е добре да подведа някого. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Нед Дек 27, 2020 2:18 pm Заглавие:
Споделям голяма част от написаното, особено тази с дъжда и тясното пространство в кемпер с деца.
Ето вече трети час чакаме да спре дъжда на Пампорово, но той не спира. Тогава кемпера става тесен, а въпроса за необходимостта от телевизор в него никой не го обсъжда – задължителен е.
Така за тази част на годината и за този курорт може да се обобщи: места за спиране има, условия за ски няма. Добре поне, че до днес беше добре.
Регистриран на: 21 Юли 2015 Мнения: 1312 Местожителство: Хасково / с. Узунджово
Пуснато на: Вто Яну 05, 2021 10:05 am Заглавие:
Един-два килограма готварска сол през някой от сифоните и крана на мръсната вода няма да ви замръзне. Не навсякъде може да се държи отворен. На изброените места пък хич....
Пуснато на: Сря Яну 06, 2021 5:25 pm Заглавие:
Пак замръзва Делчев, пак, дори и със сол. Особено като караш и навън е влажно се обледенява целият, и тогава и с чук не можеш да го оправиш. Истината е или съдът да е на топло, или да има отопление вътре в него. Но иначе си прав – не навсякъде може да стои отворен.
А пък темата е малко встрани от ски-паркингите, но вероятно ще е полезна за излизащите за първи път при минусови температури.
Пуснато на: Вто Яну 26, 2021 8:09 pm Заглавие:
Инфо от миналата седмица. Бяхме на Мальовица. Вече всички паркинги са с бариреа и платени. 20 лв на ден. Сняг имаше кокото да се начешаш и да си надереш ските. Картите са по 7 лв ако не греша, но там почти няма къде да караш. Детето се позабавлява малко и това е. Чух че имало амбиции да се строи нов лифт, да се обособяват места за кемпери с ток и възможност за изхвърляне на тоалетни... но това са по-скоро слухове.
Преди месец пък бях на Боровец, и на пук на прогнозите се съдрахме да караме. Паркира се на големия паркинг зад полицията. Пак 20 кинта.
Ние бяхме предната седмица, писал съм в другата тема. Като цяло събота и неделя е голяма лудница, познати казаха че тази седмица е имало 1500 коли горе.
Пуснато на: Сря Яну 27, 2021 7:45 pm Заглавие:
Да, мерси Митко, видях го в другата тема. Интересуваше ме по-подробно какви точно са условията за каране на ски - Само една ли е пистата, как е като трасе какви са литовете/влековете ( примерно нямамва стара чинийка или е нешо поосъвременено. Цена на ски-картите и паркинга.
То е ясно, че човек като иде и види ще добие най-хубава представа, но да не се нагласим за някакво каране и после да е голямо разочарованието. Една година така тръгнахме към Пампорово и после на втория ден през Гоце Делчев та до Банско. От тогава тръгвам за Пампорово с нагласата за разходка пък ако снега ме изненада приятно може и да обуя ските. От това да не си направи някой извода, че съм голям скиор - напротив - ич ме няма, а ако е и по-мека пистата направо ми е опасна. След няколко неприятни изживявания на косъм вече доста проучвателно подхождам преди да обуя ските, че на тая възраст травмите са крайно нежелателни. Затова и така питах. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Сря Яну 27, 2021 9:29 pm Заглавие:
Да бе, само да им преча на децата.
Мерси все пак за поканата!
п.п. Измуфтух половинката да тури зимните гуми с мотива, че без тях не може да идем до Узана, а ми е мерак да я видим, че никога не сме ходили там и сега не върви да се отметна към Боровец. _________________ Магия в лилаво
За Узана: Там има само една писта която става ,това е " Завоя" ,ако има хубав сняг и я обработят.Влека е паничка ,пистата е около 800 метра и има червени участъци да се изкефят и по напредналите . Начинаещите могат да карат само долната част , която е приятно синя.
Друга писта която "става" е Емар /Студентската/ .Доста е слаба/светло синя/ и влековете са три последователни ,като най горният не съм го вождал да работи ,пък точно тази част си заслужава.Тип дръжки са и са малко тегави . Има ски под наем май.
Цените не ги помня ,но не беше скъпо и могат да се проверят .За Завоя 20 лв. ,за Емар 15 по спомен .
Другото на Узана е полянки пред хотелите с влекчета с дръжки ,стават да се обучават дечица ,цените са символични .
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети