kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Чет Яну 28, 2021 5:03 pm Заглавие:
Мерси много за инфото!
Ще натоварим ските, а според ситуацията и количеството хора там ще бъде пързаляне или разходка. Най-приятно ми е било да се пускам на средно тежка, но добре обработема писта, разбира се ако и хората са малко. Изпитвам ужас само при мисълта, че от някъде неконтролируемо лети нещо към мен и само трябва да се озъртам и пазя. Това направо може да съсипе удоволствието от карането.
Гледката от камерата особено ме изкефи. Надявам се да не е облачно и освен другото да мога и да поснимам, че напоследък фотоапарата ми е хванал паяжина.
_________________ Магия в лилаво
Днес на Банско между Бандъришка поляна и Шилигарника , на паркинга до писта 1 , имаще осем кемпера . Дали няма да има включване на живо от мястото на събитието
Пуснато на: Чет Фев 25, 2021 9:42 am Заглавие: Зимно пътуване до Узана
Здравейте, това ми е първия пост във форума, като регистриран потребител. До днес само четях написаното от вас, но сега мога и да пиша. Миналия уйкенд с приятели ходихме до Узана. Пътят до горе беше изчистен и сняг имаше само на поляната. Част от групата бяха отседнали в х. Еделвайс, но аз и един приятел речихме да отидем с кемпера. За съжаление удобни места (почистени),за спиране на такива превозни средства не видяхме , но получихме предложение от собственика на хотел Еделвайс да спрем в началото на неговия паркинг. Тъй като беше леко наклонено, а и се очакваха много хора да дойдат за почивните дни, предпочетохме да сложим веригите и да спрем на неотъпкано и разчистено пред х.Инпулс. Ски пистата на х. Еделвайс беше поносима за нашето ниско ниво на скийорски умения, но лифта е с дръжки ибеше малко трудно за хващаха хващане. Въпреки това изкарахме добре Сега, ако разбера как се качват и снимки, ще има и такива. Имам затруднения при качването. Ще съм благодарен, ако някой ми обясни.[/img]" />
Пуснато на: Пон Фев 05, 2024 2:32 am Заглавие:
Тая година провокирани от колегата кемперист mr_petroff решихме да идем на Боровец и да пробваме как ще е кастена на зимно ползване. Четох прогнозата на синоптика - дават го -13 ÷ -15 градуса минимални температури. Викам си таман идеално за тестване. Жоро се мръщи, че не му се карали там си и компромисно си стиснахме ръцете да идем без ските и просто да се разходим наоколо. Речено - сторено.
След традиционното обикаляне нагоре-надолу в търсене на най-перфектното паркомясто спечели паркинга под медицинския център - малко след лифта в ляво. Цената за коли пишеше че е 12лв, за кемпер нищо не пишеше. Нямаше и кой да питаме вечерта, но на следващия ден ни уведомиха, че на кемперите взимали по 30лв на ден. На нас за двата дни с намигане ни поискаха 50лв и казаха, че ще се радват да се видим пак. Ей го и паркинга:
На другия ден се разходихме чудесно, пообиколихме наоколо
Само планувания тест много-много не стана, защото температурите паднаха само до малко под нулата. На два пъти ставах да намалям печката, че на 28 градуса не се спи добре. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Пон Фев 05, 2024 2:54 am Заглавие:
Настоящия уикенд за поредна проба хващаме към Банско. Тоя път вече носим и ските. За там Жоро е много по благосклонен.
Стигаме късно вечерта и се боцваме в единия край на паркинга на който спорат кемперите. Тоя път има само 15-тина къщички на колела там и спокойно се настаняваме.
Спахме чудесно. Кемпера се държа много добре, но термометъра пак не показа по-малко от -3градуса. С два различни мерих -все същото. Според Жоро било по-студено времето, но кемпера излъчвал топлина и влияел на термометъра. За следващия път ще меря поне на няколко метра в страни да видим кво ще отчете.
Иначе резултата пак беше 27-28 градуса вътре и ставане за намаляне на печката. От 5 степени я държим на 2 и понеже са ме питали неведнъж колко газ харчи този път и това премерихме - за две денонощия с печка, бойлер и хладилник - 10,5 литра (5,5кг)
Операцията със ските също мина чудесно - случихме на време имаше обаче и доста хора:
Регистриран на: 28 Яну 2015 Мнения: 340 Местожителство: с. Световрачене
Пуснато на: Пон Фев 05, 2024 7:40 pm Заглавие:
За да е точно измерването трябва Жоро да излезе от кемпера 3-4 нощеска, да клати термометъра на един метър от земята 5-минути и в продължение на час да записва резултата. После се връща, сипва си една ракия и анализира резултата
Пуснато на: Пон Фев 05, 2024 9:05 pm Заглавие:
Pol написа:
За да е точно измерването трябва Жоро да излезе от кемпера 3-4 нощеска, да клати термометъра на един метър от земята 5-минути и в продължение на час да записва резултата. После се връща, сипва си една ракия и анализира резултата
Жоро сме го изгубили още при идеята да трябва да прави нещо. Той е по даването на идеи. За изпълнението трябва друг.
Вчера го викам да помага да измерим бутилката, а той вика: "Дали няма вече кантар за газови бутилки - да си стои под бутилката и само гледаш колко показва." _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Сря Фев 07, 2024 1:36 am Заглавие:
Знам ги. Всички подобни електронни не могат да изпълнят условието за лесно мерене( не че другото е трудно), защото се тарират с пускането. Демек ако е сложен под бутилката и се пусне така ще се нулира и само 0 ще покаже. Ние с такъв ръчен ги мерим когато е нужно.
През лятото понеже разхода на газ е по-малък и пълним бутилката след като се изпразни до край. Тогава няма нужда от мерене, но зимата предпочитам да имаме максимално газ и тогава мерим за да знаем колко да допълним. _________________ Магия в лилаво
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети