kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Съвет за телевизор.

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
коколандия

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 08, 2021 7:55 pm    Заглавие: Съвет за телевизор. Отговорете с цитат

Ще помоля някой патил да сподели мнение.
Доста време изкарахме с философията че в кемпера не ни трябва телевизор, но сега жената се е запалила по някакви кулинарни предавания и въпроса с телевизор в кемпера бе поставен ребром. Та жената каза и НИЕ решихме.

Доколкото ми е известно, всичко опира грубо казано до три избора. Ефирна ТВ, Сателит или през интернет. Ще помоля хората с опит по вапроса да дадъ съвет кое си заслужава и кое не. Аз разсъждавам че ефирната антена стеснява избора до 5-6 прорами и то не на всякъде. Сателит..... не съм убеден че ми се мъкне чиния на покрива, декодери и тн, за да се гледа едно предаване. Най - примамливо звучи през нета, но каква е консумацията на GB-ти и доколко реално е работещо. ?

Ще съм благодарен за споделения опит. Включително и ако препоръчате модел ТВ, приемник, и тн...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Чет Апр 08, 2021 11:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Скромно мнение от почти неползватели.
Телевизора е добре да може да се гледа от максимално широк ъгъл. Предвид теснотията в кемпера и идея си няма човек в какви пози и на какви места би се позиционирал някой за да зяпа в тв-то. Задължително да има опция за ефирна цифрова и за гледане от флашка с бг-субтитри. И едното и другото са само за в краен случей, но много "боли" да ги няма при нужда. То май вече всички тв-та ги имат, ама аз да си кажа. За гледането през интернет нямам лични впечатления. Децата казват, че било икономично, ама колко точно е това не знам.
За антена - сателитните не ги коментирам, но ако ще се слага и обикновена, задължително да е с усилвател. Имаше на времето едни Strong45. На практика всичко друго все едно го няма.
ajcinema

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2021 9:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз използвам(х) и трите вида, сега само два.
Телевизорът има вграден цифров тунер. Сателитната система я изхвърлих, тъй като не ми е по вкуса.
За момента ползвам Гугъл Хоум плюс Хромкаст. Интернет осигурявам чрез биксвитка с добавен усилвател за 3G/4G, плюс ретранслатор за WiFi, за да мога да използвам смарт-функциите през вътрешната мрежа на разстояние 200-300 метра и повече.

Системата работи с гласови команди или през смарт-устройство. Мога да гледам всичко, което предлага Интернет, ефирна телевизия плюс стрийм от смарт-устройства или външен носител. Външният носител, който ползвам е WiFi харддиск. Пълня го с музика или друга медия и когато нямам интернет или ефир - ползвам него. Мога да му задам да запише някое предаване (когато е налично) и да го гледам когато искам.
Гугъл Хоум ми дава възможност да управлявам отоплението, осветлението и още няколко битови "благинки", които ползвам, чрез гласови команди или отдалечено. Достатъчно е просто да кажа, че искам отоплението да се включи в еди-колко си часа и да поддържа еди-каква си температура. Всичко става чрез смарт-термостати и смарт-суичове.
Хромкаст ми дава безпроблемна и бърза съвместимост между телевизора и останалите компоненти. Въпреки, че телевизорът е смарт, с помощта на Хромкаст нещата се случват без проблеми, без лагване и без забавяне. Освен това, мога да изнеса телевизора навън и да го включа само в захранване - не са ми нужни други кабели.

С две думи: една смарт-система, която ми предоставя медия, звук и битови електронни удобства:

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nkalendzhiev

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2021 10:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ajcinema написа:
...Интернет осигурявам чрез биксвитка с добавен усилвател за 3G/4G...

...Гугъл Хоум ми дава възможност да управлявам отоплението, осветлението и още няколко битови "благинки", които ползвам, чрез гласови команди или отдалечено. Достатъчно е просто да кажа, че искам отоплението да се включи в еди-колко си часа и да поддържа еди-каква си температура. Всичко става чрез смарт-термостати и смарт-суичове...

Ще съм безкрайно благодарен ако разкажете в детайли и каква е бисквитката и усилвателя, но и най-вече смарт управлението на уредите в кемпера.
Може би би било по-добре в отделна тема, за да не разводняваме конкретния въпрос тук за телевизора.
Но определено живо се интересувам от смарт имплементацията ви.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
ajcinema

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2021 2:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще отговоря на всичките Ви въпроси на ЛС.
Върнете се в началото
Gunner

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2021 5:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е добре, когато си в БГ. На вън роуминга ще изсмуче за 0 време капацитета. как решавате този проблем?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
nkalendzhiev

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2021 5:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Gunner написа:
Това е добре, когато си в БГ. На вън роуминга ще изсмуче за 0 време капацитета. как решавате този проблем?

Ако под навън се има предвид Евопейският съюз, нямам проблем - имам 20-ина ГБ.
Ако е извън ЕУ - местна предплатена карта.
Върнете се в началото
коколандия

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2021 8:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А някакъв ориентир за консумацията на нет? В моя телефон имам 10 GB към месечния ми план. Това означаа ли че мога него да ползвам вместо бисквитка ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
nkalendzhiev

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2021 9:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз навън си спирам ъпдейтите на приложенията.
Не се оливам и с качеството на клиповете в YouTube.

За ориентир мога да да дам и следния пример:
Предните няколко години седяхме от Май до средата на Септември в Гърция и ползвахме местна бисквитка с 40GB месечно. Този нет се използваше на лаптопи (мо мои наблюдения на ПЦ трафика винаги е по-голям от приблизително същата употреба на телефон) за работа и дневно поне 2-3 видео срещи, шерване на екран и т.н.
Та тези 40ГБ стигаха за двама човека на два лаптопа за всичките работни дни в месеца. Естествено покрай работата имаше и умерено ползване на Facebook, новини, форуми и т.н.
Върнете се в началото
kacho

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2021 10:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Консумацията е относителна. За fullhd =1080p през hbo go/netflix /kodi достига до 3-4 мбит/с. Това е около 1500-2000мегабайта за един час гледане. Ако свалиш на 720 или 576 линии пада дратично. Но няма много услуги с това качество. Според мен да се гледа онлайн тв на ограничен по трафик интермет достъп е невъзможно. Заради безбройните буферирания, софтуерни проблеми, прекъсвания на стрийм реалното потребление винаги е по-високо от изчисленото. Проучи кои канали ти трябват и къде се стриймват - vivacom tvgo, bulsatcom tv, kodi, nettera. Виваком предлага абонамент без ограничение на трафика, аз ползвам него.
Върнете се в началото
kvp155

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2021 2:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колегата kacho винаги е полезен с коментарите си и в този дух ще споделя и аз едно мнение.
Та значи Боби, проблемът ти е много сериозен и то най-вече заради тези готварски предавания, които е открила жена ти. У нас всички телевизори са или на детски програми, или на готварски такива и по-лошото е, че и двете са денонощни. Така никакви бисквитки, пакети и трафик няма да ти е достатъчен, и предполагам също като мен едни новини няма да можеш да изгледаш, но телевизорът е много важно нещо! С него често могат да се тушират всички дразнители. Жените също.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2021 9:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чете и си води записки ... computer и ... си прави изводи - телевизора е основна и незаменима част от оборудванетона кемпера. bow
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети