kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
проблем с запалването на уредите в кемпер

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dragokaz

МнениеПуснато на: Пон Ное 15, 2021 5:26 pm    Заглавие: проблем с запалването на уредите в кемпер Отговорете с цитат

Здравейте,
Докараха ми кемпер Фиат Дукато 290 / 14 – 1992 година, 1.9 дизел.
Печката и хладилника са с електронно запалване, до бойлера все още не съм стигнал.
Старите собственици не са махнали батериите и те са оксидирали. Сложих нови батерии, като преди това почистих всичко.
Въпросът ми е как става запалването на тези уреди.
Преди имах каравана, но те бяха с пиезозапалване и не съм имал проблем.
Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 15, 2021 8:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Паленето не е по-различно. Трябва да е пусната газта и когато се натисне и завърти регулатора автоматично се възпроизвежда искра, която запалва подадената газ. Бутона трябва да се задържи натиснат десетина секунди за да загрее термодвойката и да не прекъсне газта. Аналогично е като при палене на газовите котлони, само, че може би е нужно малко по-дълго да е задържането. Иначе ако не успявате да запалите може и да има останал въздух из инсталацията. Затова може първо да се пуснат котлоните да поработят 2-3 минути и след това другите уреди. При нас ако по-дълго е била спряна бутилката например хладилника не иска да пали. Като запалим котлона за 1-2 минути и след това си пали без проблем.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети