|
kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
|
ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!
В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило! |
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати! |
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
dragokaz
|
Пуснато на: Пон Ное 15, 2021 5:26 pm Заглавие: проблем с запалването на уредите в кемпер |
|
|
Здравейте,
Докараха ми кемпер Фиат Дукато 290 / 14 – 1992 година, 1.9 дизел.
Печката и хладилника са с електронно запалване, до бойлера все още не съм стигнал.
Старите собственици не са махнали батериите и те са оксидирали. Сложих нови батерии, като преди това почистих всичко.
Въпросът ми е как става запалването на тези уреди.
Преди имах каравана, но те бяха с пиезозапалване и не съм имал проблем.
Благодаря |
|
Върнете се в началото |
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Пон Ное 15, 2021 8:28 pm Заглавие: |
|
|
Паленето не е по-различно. Трябва да е пусната газта и когато се натисне и завърти регулатора автоматично се възпроизвежда искра, която запалва подадената газ. Бутона трябва да се задържи натиснат десетина секунди за да загрее термодвойката и да не прекъсне газта. Аналогично е като при палене на газовите котлони, само, че може би е нужно малко по-дълго да е задържането. Иначе ако не успявате да запалите може и да има останал въздух из инсталацията. Затова може първо да се пуснат котлоните да поработят 2-3 минути и след това другите уреди. При нас ако по-дълго е била спряна бутилката например хладилника не иска да пали. Като запалим котлона за 1-2 минути и след това си пали без проблем. _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|