kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Газ от автомобилна бутилка в кастенваген проект

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
todesto

Местожителство: Бургас <=> Несебър

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2021 8:55 am    Заглавие: Газ от автомобилна бутилка в кастенваген проект Отговорете с цитат

Здравейте кемперисти!
Чисто нов съм в този форум. От Бургас съм,но повечето време живеем в Несебър.
Преди месец се вкарах в приключение и реших сам да си правя кемпер за двама,точно като кучето ,дето искало да става касапин само с гледане hammer
Купихме бус Форд Транзит (Джъмбо)дизел 155к.с. 2013г. Снабдил съм се с всичко необходимо като оборудване за къщата на колела,за да знам точни размери за разположението им. Монтирани са прозорци и люкове,изолация на пода и нови плоскости. Въпреки лошото време се „движа“ помалко и в момента съм на етап изолация на стени и таван. Хубавото е че нямам пусков срок! Very Happy
Имам фурна Дометик,мивка с газови котлони и бойлер-печка Трума 6 ,които ще работят на газ.
За да не ми заема допълнително място в салона намерих си и газова автомобилна бутилка ,която ще бъде монтирана под буса ида се зарежда лесно по газстанциите. Въпросът ми е какво още ще ми е нужно освен бутилката със сонда и редуцир вентил на 30 мВ за газовата инсталация? Сигурно ще имам и още глупави и лаишки въпроси,за което много се извинявам,но нали хората са казали ,че: „С питане и до Цариград се стига“(те и друго са кавали ,но ще го пропуснем) Very Happy
nkalendzhiev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2021 11:23 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Де да беше така лесно това с газта...
И аз исках автомобилна и навън, но с всичките неудобства и сложнотии се отказах.
Автомобилите работят с течна фаза на газта и сондата е на дъното на бутилката. Ти за кемпера обаче ти трябва изпарената газ. Трябва ти или "фабрична карантия" на газова бутилка за употреба в кемпер (няма да ти харесат цените), или преправяне (аз не бих рискувал с такова нещо).
Ще имаш и проблем със замръзването на газта. Тя ще ти трябва най-вече зимата, а точно тогава ще е постоянно студена и ще имаш драми. Не случайно ка кемперите бутилките са вътре на топло...

Аз как си реших проблема - купих си готова 11кг кемперска бутилка с пълнене и си изведох зареждането при капачката на резервоара. Оригинална, сигурна, със сертификати и т.н. Цената на фона на цял проект за конверсия на бус не е страшна - под 400 с извеждането на зареждането.
Така хем си пълня газ на всяка бензиностанция, хем бутилакта ми не е преправяна от някой незнайно как, хем е на топло и нямам проблем със замръзване.

Ако си изолираш добре буса, с една такава ще изкарваш поне 3 денонщия работа на печката. После само мръдваш до първата бензиностанция и за 5 минути си готов за нови поне 3 дни...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети