kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Телевизия
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
backstage

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Яну 09, 2022 9:13 pm    Заглавие: Телевизия Отговорете с цитат

Здравейте, за много години, и бъдете здрави! Сигурно има доста теми, но досега не ми се е налагало да търся. Сега ще потърся, но понеже съм нетърпелив ще питам директно и тук. Досега ползвахме Булсат понеже бащата беше абонат така или иначе, и взехме 12v приемник специално за караваната. Но така се случи, че бащата си отиде, и сега мисля да прекратя този договор с Булсат, понеже на този етап няма кой да живее там и няма да се ползва. Какво би могло да бъде решението освен Булсат, и освен обикновената ефирна телевизия, защото гледам научнопопулярни и спортни канали, които ги няма в нея.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
miteo

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Яну 12, 2022 9:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Булсата е супер. Ето как е при мен:
Имам флашка с 3G интернет с много MB. Тя е пъхната в един малък рутер, който прави Wi-Fi мрежата. На телевизора имам TV стик , който го прави андроид. Съответно със свалено приложено Фюжън /трябва да имаш закупен пакет Фюжън на самия Булсат абонамент / през Wi-Fi от кемпера си гледам всички програми от пакета. Дори по време на движение е ок, особено за деца. А ако ъпгрейднеш до b-box, там нещата са още по-яки, но принципа е същия - Флашка с интернет - рутер - TV стик - приложение .
Върнете се в началото
backstage

МнениеПуснато на: Пет Яну 21, 2022 7:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тва е чудесен вариант, обаче както написах по горе, приключвам с булсатком.
Няма кой да го ползва вече на адреса където е инсталиран и го спирам. Предполагам обаче, че същия вариант би работил и с EON на Виваком?
Ползвам го вкъщи.
Върнете се в началото
miteo

МнениеПуснато на: Пет Яну 21, 2022 9:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Предполагам че и те /Виваком/ би трябвало да изкарат нещо подобно , за да са в крак. Не съм запознат с техните ТВ услуги. Но идеята ми беше, че каквато и телевизия избереш, стига да е през нета в в пъти по-добре от разпъването на антени, приемници на 12V и кабели насам натам. Разбира се не ангажирам никого с мнението си, но съм имал случаи докато на колегата на Alden-a му се завива свят от търсене на сигнал, ние вече сме изгледали 3 епизода на Барбароните.
Върнете се в началото
backstage

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2022 12:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Питах техниците на Виваком. Казаха че не става. За техния EON трябва свиреп интернет, който от флашка модем, е невъзможен.
Върнете се в началото
backstage

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2022 12:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не мога да редактирам?
Малко се учудих обаче. Защо го имам на телефона, на таблета, на лаптопа, па да го нямам на флаш модем...ще ровя още по тая тема. Може в друг офис да кажат друго?
Very Happy
Върнете се в началото
miteo

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2022 5:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом можеш да им гледаш телевизията на всяко андроид устройство, включително и андроид телевизор, без значение дали е оригинално такъв или направен на такъв чрез TV Stick, трафика на нета през флашка и модем не е проблем. Явно техниците са се взели много насериозно и видиш ли едва ли не за тяхната телевизия ти трябва мрежата на Starlink. Иначе има и варианти на рутери, които имат слот за СИМ карта и елиминират флашката, но пак резултата е един и същ накрая - а именно wi-fi мрежа в кемпера.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2022 11:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Жоро е абонат на Виваком с доста ГБ интернет, може би 30ГБ. Та той много често да не кажа непрекъснато ползва за нещо нет. Когато с е някъде с кемпера ползва нета за гледане на клипчета и телевизия. Ползва нещо си на Виваком дето му е включено в пакета. До сега не е имало случей да не му стигне интернета. Извинете ме за лаишкото обяснение, но като страничен наблюдател толкоз ми е впечатлението. Мисля че тия от Виваком са говорили 5 за 4.
Gunner

МнениеПуснато на: Сря Фев 02, 2022 5:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

EON върви без проблем през Теленор дейта карта. Но зависи от покритието и буфера на устройството!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
backstage

МнениеПуснато на: Чет Фев 03, 2022 12:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Gunner написа:
EON върви без проблем през Теленор дейта карта. Но зависи от покритието и буфера на устройството!

С по-прости думи?
Върнете се в началото
Gunner

МнениеПуснато на: Чет Фев 03, 2022 2:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

С дейта карта с по-голям абонамент, добро покритие на оператора и по-мощно устройство9(таблет с повече памет или нормален лаптоп), ще си гледаш каквото искаш!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
backstage

МнениеПуснато на: Пон Фев 07, 2022 1:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Става въпрос за гледане на телевизор. На таблета и на лап топа гледам където и да се намирам в цяла европа за сега ез проблем. Но ми омръзна да се кьорава на 10 инчов таблет, или на 15ка лап топ. В караваната имамхубав 22" телевизор. За него става дума.
Върнете се в началото
Gunner

МнениеПуснато на: Пон Фев 07, 2022 2:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Можеш от тавлета да си пренесеш сигнала на TV-то. Преходник USB-C to HDMI или от компютъра s HDMI и си готов.
Върнете се в началото
nkalendzhiev

МнениеПуснато на: Пон Фев 07, 2022 2:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А най-лесния вариант е смарт телевизор и една бисквитка с повече нет.
Аз наскоро си взех 24" телевизор на 12В с Youtube, Netflix, HBO, EonTV и тн. за под 400лв.
Върнете се в началото
Gunner

МнениеПуснато на: Пон Фев 07, 2022 5:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nkalendzhiev написа:
А най-лесния вариант е смарт телевизор и една бисквитка с повече нет.
Аз наскоро си взех 24" телевизор на 12В с Youtube, Netflix, HBO, EonTV и тн. за под 400лв.

Може ли модел?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети