kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Налягане на въздушни възглавници на окачването.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
conev_d

МнениеПуснато на: Сря Фев 09, 2022 10:59 am    Заглавие: Налягане на въздушни възглавници на окачването. Отговорете с цитат

Здравейте,

Бих искал да попитам под какво налягане карате въздушните възглавници на окачването. При мен кемпера е на базата на Renault Master 2007 година. Аз лично ги помпя до 2.0 - 2.5, но това е само по мое усмотрение, без да разполагам с никакви технически данни или инструкции за употреба.

Поздрави.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pol

Местожителство: с. Световрачене

МнениеПуснато на: Сря Фев 09, 2022 3:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

При мен си пише от 1 до 4.5 - към 3 е най добре според мен за каране. 4.5 стигам като минавам пресечена местност или искам да изравня кемпера само така.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
miteo

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Фев 10, 2022 11:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Манометрите би трябвало да имат зелена зона, щом налягането е в нея - всичко е наред. И все пак - по-ниско налягане - по-мека возия . По- високо налягане = каруца, но пък не се люлее толкова в завои.
Върнете се в началото
turbo1

Местожителство: Сливен BG

МнениеПуснато на: Съб Фев 12, 2022 6:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега miteo и си прав и не си ! Зависи и от вида и обема на възглавниците ! По малки възглавници по обем- важи това което казваш ,по големи възглавници-това което ти казваш важи в по малки граници !
Дано съм се изразил разбираемо !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 13, 2022 12:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Нашите го караме на 2-2,50. Не мога да кажа защо точно на толкова . По лично усмитрение на водача - така ги усещал най-добре.
turbo1

МнениеПуснато на: Нед Фев 13, 2022 9:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да точно така ,,По лично усмитрение на водача и за комфорта на пътниците,, !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
miteo

МнениеПуснато на: Пон Фев 14, 2022 10:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Комфорта винаги е от значение, но при меки възглавници дори изпреварването на тир те залюлява. Иначе по хубави пътища няма значение какво ти е окачването - стоково на ресьор и амортисьори или ресьор и въздушни възглавници. И - не - обема на възглавниците няма значение, а налягането в тях. За всички бусове и направените на тяхна база кемпери, автовози , самосвали и др - се монтират почти еднакви по вид възглавници. Налягането се променя когато автомобила се натовари, та в повечето случаи се налага да се спаднат леко, за да влезнат в зелената зона на манометрите. Въздушните възглавници на въпросните мпс-та нямат нищо общо с въздушното окачване. Дори в някои случаи окачване листов ресьор + амортисьор вози по-комфортно от такова с въздушни възглавници. При възглавниците го има момента , че не личи колко товариш, защото като са напомпани, буса не кляка, но пък много по-лесно се претоварва, а това хич не е на добре. Тогава язък, че отзад сме с възглавници защото в същото време предното окачване вече е извън работните си характеристики. Мога и доста примери да дам, но ще превърнем темата в "плюсовете и минусите на въздушните възглавници, оказващи влияние върху пътното поведение на мпс-то и комфорта на пътниците в него".
Върнете се в началото
turbo1

МнениеПуснато на: Вто Фев 15, 2022 7:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно колегата miteo ги разбира повече отговорите за въздушните възглавници от мен ! За това няма да споря !!! И точно заради такива колеги бях спрял да пиша в форума !
Върнете се в началото
conev_d

МнениеПуснато на: Сря Фев 16, 2022 11:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мисля, че тук става въпрос кой разбира повече и кой по-малко. Всеки може да изкаже мнението си, а нека четящите сами преценят кое е по-точно. Виж, ако някой приложи документация от производителя, за да обоснове своето мнение, там вече няма какво повече да говорим.
Върнете се в началото
turbo1

МнениеПуснато на: Сря Фев 16, 2022 7:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Възглавниците които аз монтирам, по спецификация от производителя могат да се помпят 10 атмосфери / е точно на толкова никой не би ги карал / !
Относно на колко да ги карате има значение и тежеста на кемпера /празен, натоварен /,междуосието му ,самото окачване /ресори, пружини, торсион , АЛ-Ко окачване. И още куп фактори ! На моите клиенти съм обяснил каквото е нужно и мисля че са наясно на колко да си ги помпят /без зелени сектори в манометрите/ !!!
Но, аз не разбирам нищо, какво ви разправям !

П.П. Някой беше писал за писанията във различните форуми / руски,американски и български / , е за в българските с пълна сила важи писаното !
Върнете се в началото
miteo

МнениеПуснато на: Сря Фев 16, 2022 11:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега turbo1, не се засягайте, нищо лично, просто изразявам мнение на база личен опит, впечатления и познания. Всеки може да си слага каквото иска на кемпера, да го помпи ако иска не на 10 а на 100 атмосфери, въпрос на личен избор, лични познания или съвет от някой друг. Не ангажирам никой с мнението ми, а споделям. Нали за това е форума?
Върнете се в началото
turbo1

МнениеПуснато на: Чет Фев 17, 2022 7:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега точно това още в началото и с последващия пост се опитах да обясня че за всеки модел възглавници и кемпер е строго индивидуално на колко ще се използват.Мога нагледно да го покажа и за това че различния обем/големина/ има значение ! А твоята ,,база личен опит,, се свежда до това колко кемпера с въздушни възглавници си имал.
След като във форумите всеки е специалист и не искате точно по български да се вслушвате в знаещите хора -това е личен избор .
Аз спирам да пиша всеки си ......... магарето като иска -точно пак по български !
Успехи на всички и щастлив предстоящ сезон!
Върнете се в началото
miteo

МнениеПуснато на: Пет Фев 18, 2022 9:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Такааа, айде малко спам по темата -
Колега,turbo1, още в първия си пост - ами не си се изразил разбираемо
Във втория си пост - ?!?!?! - констатациите нищо не казват
Третия ти пост - айде почваме да наливаме, незнайно защо
Четвърти пост - basic stuff
Пети пост - стана ми интересно да обясните вие знаещите на нас незнаещите съотношението между големината на възглавницата и налягането в нея,
Опитвам се да ви кажа че " аз еди колко си съм сложил" и "казал съм на клиентите ми как да ги ползват" - ами нищо не ми говори, разяснете моля - дайте един два примера. Това не дава изобщо отговор на колегата започнал темата, който изглежда би се доверил предимно на техническите данни и инструкцията за употреба./Което подкрепям с две ръце/.
И за справка кемпера ми няма въздушни възглавници и не възнамерявам да слагам, но не това е темата.
колега conev_d, сори за спама. Потърси в нета, със сигурност има информацията , която търсиш.
Върнете се в началото
Gunner

МнениеПуснато на: Пон Фев 21, 2022 4:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Зелените сектори в манометрите за украса ли са сложени? Или ги е поставил някой, който разбира за какво става въпрос?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
conev_d

МнениеПуснато на: Пон Фев 21, 2022 4:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

При мен няма отбелязани сектори в зелено, та и затова реших да попитам тук. Не знам как се стигна до това кой повече или по-малко разбира нещата.

Нямам представа пишещите тук с какво се занимават и какви са по професия, но доколкото разбрах turbo1 монтира въздушни възглавници, така че съм склонен да вярвам, че знае какво говори.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети