kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
С кемпер до Керамоти, Гърция и в близост..

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътувания в чужбина
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Hrisi

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Пон Мар 21, 2022 6:54 pm    Заглавие: С кемпер до Керамоти, Гърция и в близост.. Отговорете с цитат

Здравейте, понеже времето започва бавно да задържа слънчевите лъчи и да мирише на пролет вече се вълнувам от хубави гръцки диви местенца.
Иска ни се да се разходим от Пловдив до близкото гръцко моренце, ей така за 2-3 дни с кемпер. Знаете ли хубави местенца, с гледка към морето, където не е проблем да се спира?
Огледах няколко местенца в приложението park4 night, но предпочитам да питам и вас. Били сме в района с кола за плажуване и ферибот към Тасос и не знам как стои въпроса за кемпери, извън силния сезон.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 22, 2022 8:25 pm    Заглавие: Re: С кемпер до Керамоти, Гърция и в близост.. Отговорете с цитат

Hrisi написа:
Здравейте, понеже времето започва бавно да задържа слънчевите лъчи и да мирише на пролет вече се вълнувам от хубави гръцки диви местенца.
Иска ни се да се разходим от Пловдив до близкото гръцко моренце, ей така за 2-3 дни с кемпер. Знаете ли хубави местенца, с гледка към морето, където не е проблем да се спира?
Огледах няколко местенца в приложението park4 night, но предпочитам да питам и вас. Били сме в района с кола за плажуване и ферибот към Тасос и не знам как стои въпроса за кемпери, извън силния сезон.

Аз съм на мнение, че такива места вече няма. От една страна в гърция кемперуването на свободно не е официално позволено, а от друга вече мераклиите с кемери са толкова много, че когато сме ходили напоследък или няма свободни места или направо има забранителни табели. Последния път като обикаляхме из Халкидики кемперите и караваните на места баха на по няколко реда. Такова препълване преди не бях виждала.
Не че няма пак да ходим, но вече мисля да не е на места на които сме били, а да търсим нови някъде по на юг, където се надявам все още да не е така препълнено. Освен това на доста от местата на които сме ходили преди вече има забранителни знаци и греди за да не може да влизат кемпери.
Hrisi

МнениеПуснато на: Нед Мар 27, 2022 1:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ние тъкмо се върнахме. Намерихме две разкошни места - едното съвсем диво, другото си имахме компания още един кемпер. Обиколихме района на Керамоти и Кавала, беше малко ветровито и не сме стояли по много време навън.
Мястото на Керамоти беше в една гориста местност, доста преди нея имаше тебела, че е забранено къмпингуването.
Може би предвид това, че е извън сезона не ни създаде проблем.
След това мръднахме към Кавала, малко преди него намерихме страхотен плаж с паркинг буквално преди пясъка. Предполагам, че няма да може да се отиде в силния сезон за нощувка там. За престоя ни от два дни никой не ни е правил проблеми.
Върнете се в началото
kvp155

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2022 12:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, може ли точни координати на местата? Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Hrisi

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2022 1:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбира се Smile
Споделям ги:
40.8542, 24.6956
Това е първото място, къмпинг Керамоти е наблизо, ние влязохме навътре в горичката, има доста места там, където да се спре. Ивицата обаче е тясна и не много чиста, но пък мястото е хубаво, сега като не става за къпане.

Второто място е по пътя към Кавала:
N 40° 56' 13" E 24° 33' 52"
Тук си е хубав плаж, с хубав пясък и вода...има малко параклисче в страни и идват хора с коли до там. Няма да сте сами вероятно. Има и едни три много дружелюбни кученца, предупреждавам, ако това ви притеснява. Явно си ги хранят там и си имат къщички и вода.
Пак казвам, че преди сезона предполагам няма да е проблем да стоите там, но в сезона не знам как ще е.
вода заредихме на бензиностанцията на летището на Кавала. Имаше и на доста други места, включително и на втория плаж, но не сме я ползвали.
Върнете се в началото
Пижов

Местожителство: Айтос

МнениеПуснато на: Чет Май 19, 2022 4:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

5 години подред ходихме няколко кемпера на Тасос. В южната част плаж Ливади. Намира се в западния залив до манастира. От главния път се слиза стръмно до долу. Има място за 10 кемпера. Мястото е диво, без ток, вода. В съседство има по-малък плаж, на който има заведение и питейно изворче . Преди години имаше заведение, шезлонги, но след една проливна буря, мястото се промени доста, заведението изчезна. Полиция не ходи там, защото са частни земи, но изоставени преди години. По-нагоре има вили, които се обитават. Сутрин идват коли, правят си плажа, вечер си заминават. От време на време идва някой кемпер /западняци/, плажуват, преспиват и заминават. Само ние българите си правим "катун", седим 7-8 дена. Бяхме се запознали с едно семейство, което лятото живееха в последната вила до плажа, даваха ни вода, но последната година ги нямаше. Бяха доста възрастни. После дойде пандемията, нямам прясна информация. 2 години ходим по нашето черноморие. Това лято сме се наканили да направим разходка по брега на Адриатическо море без "катуни". Омръзна ни на Тасос, но заради Ковида не можахме да направим това пътуване. Дъщерята с кемпер тръгват от Хамбург, ние тръгваме от Айтос, среща на Плитвичките езера, после тръгваме на юг по брега. После Охридското езеро и BG. Мисля, че около 10-тина дена ще ни се получи.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пет Май 20, 2022 12:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Представих си мястото на което сте ходили и направо се размечтах. Като се замислих колко много години са минали откакто за последно бяхме на Тасос ... може би е време отново да го пообиколим....

Адриатика е страхотна! Много красиво море и уникални гледки и кътчета за почивка. Само за дните малко не съм съгласна. Една пролетна ваканция (десетина дни) обикаляхме там и времето ми се стори малко спрямо всички неща които исках да разгледаме, а и за да има време и за някой и друг ден релакс.
nkalendzhiev

МнениеПуснато на: Пет Май 20, 2022 8:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз бях по Тасос преди две седмици.
Както много пъти съм споменавал по други теми, проблем може да имат само тези, които очакват цигании и катуни за дни наред като че ли са на Рупите да се търпят и извън България.
Всеки друг, който културно си преспива една-две нощи някъде извън най-летния сезон, много рядко има проблем.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Пътувания в чужбина Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети