kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Регистриран на: 28 Яну 2015 Мнения: 340 Местожителство: с. Световрачене
Пуснато на: Пон Авг 15, 2022 1:26 pm Заглавие:
За щастие не ми се е налаголо, но си нося комплект.
На една задна тия дни ми сложи фитил гумаджията - просто ще я изхвърлям наесен и не си заслужаваше лепенето - тий го предложи. А иначе той спомена, че слага фитили и на претоварени бусове - няма поблем тежината на буса.
Пуснато на: Вто Авг 16, 2022 9:05 am Заглавие:
xfact написа:
Аз ползвам от години. Работи супер. Имам гуми на бая километри. Винаги нося фитили, шило, шило с грапава част за чистене, лепило и компресор за надуване на гумата. Все пак не забравяй, че не всички спуквания можеш да залепиш с фитил…
Краткотрайното решение се оказва, че без проблеми изкарва още 4-5 години.
Това при лабаво каране. При мен с 20 000 на година... няма как да изкарат гумите. _________________ "Където се мерят --- не си подавай...."
Браво . То един приятел си залепил с тиксо фара и 5 години така кара - няма проблеми . Занимавам се с гуми от 25 години и за толкова време все ще съм чувал за какво се използва фитила . Аз с фитил не бих карал , а не бих и позволил на мои приятели /познати/ да карат с фитил . Бих си сложил фитил ако се наложи на път , но при първа възможност бих ремонтирал гумата както трябва .Ама всеки си преценя де ...
Не се излагайте колеги за 15-20 лв. ,хора с възможности сте. Гумите са пряко свързани с безопасността на пътя и най малкото с трошене на излишни нерви.
Най малкото пък , че във века на Гуглето може да се информираш за секунди...
Айде да не цитирам и Мечо Пух...
Пуснато на: Вто Авг 23, 2022 6:31 am Заглавие:
mr_petroff написа:
Браво . То един приятел си залепил с тиксо фара и 5 години така кара - няма проблеми . Занимавам се с гуми от 25 години и за толкова време все ще съм чувал за какво се използва фитила . Аз с фитил не бих карал , а не бих и позволил на мои приятели /познати/ да карат с фитил . Бих си сложил фитил ако се наложи на път , но при първа възможност бих ремонтирал гумата както трябва .Ама всеки си преценя де ...
Не се излагайте колеги за 15-20 лв. ,хора с възможности сте. Гумите са пряко свързани с безопасността на пътя и най малкото с трошене на излишни нерви.
Най малкото пък , че във века на Гуглето може да се информираш за секунди...
Айде да не цитирам и Мечо Пух...
Аре па стига от умници !!! Извинявай ама високопарните думи след десет човека не по малко умни от теб изказали се са ми малко в повече ! Хубав ден
Ти явно си от хората, дето и на доктора дават акъл. Карай си както искаш, ако щеш с фас си запушвай дупките. Сигурно си професор по всичко, аман от философи...
Попитай и прочети, лесно е...
Пуснато на: Вто Авг 23, 2022 12:05 pm Заглавие:
Имаме комплект с фитили от почти 15 години в кемпера. До сега не сме стигали до него. Предполагам, че щото на половинката не му се занимава. Миналата есен в Мадрид вижда, че едната гума е спаднала, докато ние с щерката обикаляме из центъра. Оттам помпи с компресора и на сервиз, после втори, трети ... докато намери такъв дето да могат да оправят положението. Следва нова гума щото с лепене не могло да се оправи.
При нас компресора се оказва по-полезния уред. И друг път ни е помагал за закърпване на положението за да може да се доберем до вулканизатор. Основната причина за такъв подход при нас е че вдигането на крик и свалянето на гума е доста тегаво. За смяната зимни/летни е по-лесно, защото у дома имаме крик "крокодил", но без него на пътя е доста по-сложно и неприятно. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Вто Авг 23, 2022 6:46 pm Заглавие:
Помпата е много важна.
Спадаща гума ми се случи в Златоград - донапомпвах гумата с една преносима купена от лидъл докато чаках гумаджията да се изкъпе - таман беше приключил, ама се смили. Същия се оказ караванаджия. ПРоблема и обаче е, че вече не и държи батерията. Смених я с една с дълъг кабел и преди седмица си напомпах гумата за да стигна до гумаджията, който за щастие е на няма и сто метра от мен.
Крика добре, ама развиването си е мамата си трака.
След приключението ми на Метеора, когато 2018 по Коледа първи ден от пет почивни поредни ми блокира ръчната на задна дясна гума, в кемпера имам хидравлично крикче и един доста солиден ключ, щото с оригиналните си е подигравка и робски труд да развиеш каквото и да било, еле па болт на гума. С крик за лека кола съм го вдигал - това не е истина какво струва на ръцете и пръстите ти. За развиването на болтовете съм скачал трупешката - 130 кила потенциална енелгия превръщах в кинетична, държейки се за отворения прозорец на кухнята - аз си знам как съм свалил дееа и гумата. Добре, че един полицай дойде и кат ме виде в кво състояние съм ми я сложи обратно, щото вече бех в прединфарктно състояние. Преди един два месеца пък си допилних арсенала с едни дебелостенни тръби, за да развивам още по лесно гумите .
Та сдве думи освен помпа и фитили, трабва и хидравлично крикче до пет тона - 30 кинта беше. Ключ, но не кръстачка а сериозен и сериозно рамо към него.
Пуснато на: Чет Авг 25, 2022 1:03 am Заглавие:
Хидравличния крик е хубаво нещо, но неудобното е че ми е малък хода та е добре да има човек и втори крик, че и трупчета за подлагане. _________________ Магия в лилаво
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети