kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Вериги за кемпер
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Любомир Любенов

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2017 10:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес и аз напазарувах да не треперя зимата, пък дано не се стига до тях. Спрях се на PEWAG SNOX SUV SXV 580 https://youtu.be/YIJ00dnunCU
Обхващат доста размери гуми 225/75 R15, 225/80 R15, 235/70 R15, 235/75 R15, 255/60 R15, 255/70 R15, 215/75 R16, 215/80 R16, 225/70 R16, 225/75 R16, 235/65 R16, 235/70 R16, 205/75 R17, 225/65 R17, 225/70 R17, 235/55 R17, 235/60 R17, 245/55 R17, 255/50 R17, 205/75 R17.5, 235/50 R18, 235/55 R18, 245/50 R18, 255/40 R19
Според видяното в нета много лесен монтаж/демонтаж, самонатягане и самоцентриране. А дали е така наистина ще видим зимата Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
ivaski

МнениеПуснато на: Нед Окт 22, 2017 7:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

[quote="Любомир

Последната промяна е направена от ivaski на Нед Окт 22, 2017 7:40 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivaski

МнениеПуснато на: Нед Окт 22, 2017 7:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Любомир Любенов написа:
Днес и аз напазарувах да не треперя зимата, пък дано не се стига до тях. Спрях се на PEWAG SNOX SUV SXV 580 https://youtu.be/YIJ00dnunCU

Би ли споделил от къде си ги купил?Звънях в Escadra,но от там ми казаха,че вече не предлагат PEWAG,имали само няколко останали бройки с малки размери.С пича който говорих,ми предложи KONIG,за моя размер гуми- 215/75/16
Някой има ли впечатления от тази марка KONIG и определен модел?
Върнете се в началото
ogromnii

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Нед Окт 22, 2017 7:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз от доста години имам и чат-пат ползвам "качествени китайски" бусови вериги, купени от магазиче "аутомания" или нещо от сорта на първия светофар след OMV горубляне посока изход. Цената им е 100-тина лева (беше?) и са ок. С малки изключения преди всеки сезон слагам нови предни зимни гуми, миналогодишните минават задни и така... а лятото работят като летни Wink

С нови зимни гуми вериги се ползват рядко, примерно миналия сезон 0 пъти, за около 40 дни ски. С предното си е малко на кантар работата ама с повече газ и малко шанс се получава. Последните зимни гуми които купих бяха NEXEN, пак ще си купя, читаво се държат, по читаво от SAVA. Лятото са шумнички ама... за толкова пари-толкова.

Пожелавам на всички скиорчета голямо слагане на вериги Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Любомир Любенов

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2017 5:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ivaski написа:

Би ли споделил от къде си ги купил?Звънях в Escadra,но от там ми казаха,че вече не предлагат PEWAG,имали само няколко останали бройки с малки размери.С пича който говорих,ми предложи KONIG,за моя размер гуми- 215/75/16
Някой има ли впечатления от тази марка KONIG и определен модел?

Купих ги на търг в ибей. Бяха на цена доста под продажната и не се стърпях Very Happy
Иначе в момента тази май е най-добрата оферта за конкретния модел ЛИНК
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
orlinsm

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2017 6:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ivaski написа:

И аз си купих моите бусови PEWAG от Порше Изток. Може да провериш там - мисля, че те ги внасят като аксесоарi за VW.
Върнете се в началото
ivaski

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2017 9:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ви момци за инфото.Ще пробвам и в E bay и в VW Smile
Върнете се в началото
jororib
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Нед Ное 25, 2018 8:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кой каква марка вериги предпочита, нашите са Певаг

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Нед Ное 25, 2018 9:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Обаче и с тях не успяваме съвсем да го докараме лилавото сияние. fly witch
mitko_ol

Местожителство: София/Стара Загора

МнениеПуснато на: Нед Ное 25, 2018 10:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз ползвам Pewag и на двете коли, за кемпера размера на гумите съвпада с тези на едната кола и се чудя дали ще има проблем да ползвам веригите от леката кола Pewag Sportmatic SMS http://www.pewag.com.au/Products/Snow-chains/PKW-Ketten/sportmatik.aspx
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Нед Ное 25, 2018 10:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Те и нашите са Sportmatic, но когато ги избирах бяха в раздела за лекотоварни автомобили, което ме кара да мисля че са по някакъв начин уягчени. На практика сме ги ползвали веднъж или два пъти, но се представиха чудесно. Измъкнаха кемпера нагоре при добър наклон и то от спряло положение. А сме имали ситуация преди това, в която хем на равно направихме на салата по-старите вериги дето уж бяха бусови. Та затова мисля че може да се провери по точния модел към кой точно тип се числят. Защото и напрактика може да се види ще издържат ли, но ще е много неприятно ако се разчита на тях пък те се скъсат.
xfact

МнениеПуснато на: Пон Ное 26, 2018 6:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

loveforever написа:
Те и нашите са Sportmatic, но когато ги избирах бяха в раздела за лекотоварни автомобили, което ме кара да мисля че са по някакъв начин уягчени. На практика сме ги ползвали веднъж или два пъти, но се представиха чудесно. Измъкнаха кемпера нагоре при добър наклон и то от спряло положение. А сме имали ситуация преди това, в която хем на равно направихме на салата по-старите вериги дето уж бяха бусови. Та затова мисля че може да се провери по точния модел към кой точно тип се числят. Защото и напрактика може да се види ще издържат ли, но ще е много неприятно ако се разчита на тях пък те се скъсат.

Те веригите, трябват рядко. Но като трябват, ТРЯБВАТ!! Експерименти в тези ситуации...
Върнете се в началото
Hrisi

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Нед Ное 27, 2022 10:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, бихте ли препоръчали вериги за Кемпер, шасито е Фиат Дукато гуми 16". Виждам, че препоръчвате тези на Koning или pewag, но ми става ясно кой модел е по-подходящ? Също така лесното поставяне също ще бъде от значение, тъй като нямаме никакъв опит с поставяне до сега.
https://www.mjautobox.com/product-category/snow-chains/?filter_vehicle-type=%d0%ba%d0%b5%d0%bc%d0%bf%d0%b5%d1%80
Гледам в този сайт, но цените са сериозни...
Върнете се в началото
Eli-Niki
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: Смолян

МнениеПуснато на: Пон Ное 28, 2022 10:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези са словенски и са доста добри като качество. Мога да ти ги предложа на цена 150 лв с ДДС.

https://www.mjautobox.com/product/%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%b3%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%bd%d1%8f%d0%b3-veriga-professional-nt-16-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bc%d0%b5%d1%80-240/
Върнете се в началото
Eli-Niki
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: Смолян

МнениеПуснато на: Пон Ное 28, 2022 10:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето и линк към производителя /дават, че са подходящи и за кемпери/:

https://eshop.veriga-lesce.com/en/commerce/products/professional-sd
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети