kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Вто Фев 21, 2023 9:51 pm Заглавие:
И ние винаги спим на Томи. Хапваме на ресторанта и рано сутринта газ в посока Загреб или се връщаме малко и към Будапеща. Плащаш 3-5 евро, но нямаш проблеми.
Не с шумно. От магистралата не се чува шума. Спираме по-близо до ресторанта за по-силен Wi fi и по-далеч от камионите. Пазачите обикалят постоянно с една голф количка през нощта.
Пуснато на: Вто Фев 21, 2023 10:39 pm Заглавие:
Преди тръгвахме късно от БГ и спяхме на Кинг-а. Последните години ни се иска в началото да минем малко почече разстояние и спим или на някое ОМВ или на случайно избрано място, което не е много добре. Предложения стоп изглежда много приемлив. Ще го пробваме при първа възможност. Мерси! _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Сря Фев 22, 2023 9:46 am Заглавие:
Аз винаги предпочитам да направя нощувката след Сърбия.
Хем да отметна повече път, хем да не спим на място с роуминг извън EU, хем да ми е по-спокойно, че вече съм в по-нормална европейска държава.
На два пъти съм спирал само за малко (без нощуване) в Сърбия и все някакви странни случки:
- Единия път на бензиностанция, осветена, работеща. Дръпнал съм щорите и жените правеха някаква вечеря преди да продължим. Изведнъж някой почва да ми чука по предното стъкло. Както е закрито от щорите...Дърпам и някакъв съмнителен тип ми ръкомаха да ми чистел стъклото. Не ми се мисли ако бяхме решили да спим и сме си легнали, какво щеше да е това да ми се случи да ме събуди такъв идиот.
- Другия път пак нещо изчаквах за малко на отбивка. В някакъв момент поглеждам в едното ми огледало и виждам някакъв олигофрен ми препикава задната лява гума...въпреки, че съм на няма и 10 метра от бензиностанцията и там има тоалетни...
Регистриран на: 21 Юли 2015 Мнения: 1312 Местожителство: Хасково / с. Узунджово
Пуснато на: Съб Фев 25, 2023 10:47 pm Заглавие:
Сърбия се минава за едни 5 часа. Не знам защо си го причинявате това? Аз в повечето от пътуванията спя на Капица. Хубава и вкусна вечеря. Нощувка отпред. Гранична полиция постоянно обикаля и не сме имали проблем. Сутринта едно кафе и път широк и прав....5 часа...
Какво и къде е посоченото място за почивка " на Капица". Скоро пак ще трябва да търся място за тази межднинна нощувка, защото няма да мога да спя повече на Спачва. Последния път, за да го избегнем карахме от Загреб до Пловдив, но се убихме от път. Изморително беше.
Пуснато на: Съб Май 25, 2024 11:17 am Заглавие:
Hrisi написа:
Какво и къде е посоченото място за почивка " на Капица". Скоро пак ще трябва да търся място за тази межднинна нощувка, защото няма да мога да спя повече на Спачва. Последния път, за да го избегнем карахме от Загреб до Пловдив, но се убихме от път. Изморително беше.
Аз също бих искал да знам къде е тая "Капица". Честно да си призная нямах никаква идея, че се случват такива "филми" по сръбските бензиностанции. Сега като се замисля, си давам реална сметка, че човек наистина трябва много да внимава. Особено на път. Кемпера си дойде с допълнителни ключалки, продавача каза, че холандеца, предишния собственик, са го обирали здраво, та за това такива мерки. /Първоначално изтръпнах като видях едни въжета, едни чудесии, а то имало за какво да е така. Леле.
В тази връзка да питам, какво правите с лаптопи, таблети и т.н. дребна, но скъпа техника? Не можете да я влачите навсякъде с вас, къде я криете?
Пуснато на: Съб Май 25, 2024 9:46 pm Заглавие:
Ние за зор заман носим един стар компютър дето сигурно струва 100лв. Иначе каквото има нужда си правим на телефоните, а те се носят с нас. Някои хора слагат каси хванати към шасито, но на мен това ми исглежда да свърши работа само докато чоек е на плажа. За по-дълго време мисля че ако са мотивирани крадците касата няма да ги спре, а и колко голяма трябва да е тая каза ако трябва да влиза в нея и лаптоп. Това допълнително и доста ще тежи.
Навремето като говорехме на подобна тема с Жоро - за заключване и обезопасяване той вика едно зеге и няколко минути и си вътре.
Най-страшно според мен е упояването, защото нико не може да знае ко организъм как ги понася тия упойващите газове и някой може и да си отиде от подобно нещо. Затова най-добре е човек да не спира да спи на места които биха били обект на посегателство. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Нед Май 26, 2024 5:33 am Заглавие:
loveforever написа:
Най-страшно според мен е упояването, защото нико не може да знае ко организъм как ги понася тия упойващите газове и някой може и да си отиде от подобно нещо. Затова най-добре е човек да не спира да спи на места които биха били обект на посегателство.
За упояване изобщо пъки не ми беше минало през акъла Дори не мога да си представя що за човек трябва да си, че да си помислиш дори за подобно нещо. Темата малко ме разстърси. Сърбите от край време са си тарикати и са гледали как да прецакат пътуващите, че да им вземат пари - всеизвестен и исторически доказан факт, макар в моето съзнание като цяло да се държат много приятелски спрямо нас българите. Мнението ми се е формирало на базата, че за толкова години пътувания в чужбина с кола, винаги, когато сме имали нужда от помощ, под каквато и да било форма, такава са ни оказвали или сърби или руснаци. Но като се замисля назад в годините много народ пищеше от тях по граници и т.н. То е ясно - не можем да сложим всикчи под общ знаменател и все пак през ум не ми беше минало, че в Сърбия могат да се случват такива очевидни измами, поне не и спрямо другите от балканите. Доста наивно. И изобщо добре ми дойде тази тема, за да се позамисля за сигурността и съдържанието на багажа.
Пуснато на: Пон Май 27, 2024 12:47 am Заглавие:
Сърбите основно шментят като се опитват да накарат шофора да спре и после му играят сценка, че нещо му се е развалило и те уж да помогнат. Често показваки ако човек им се върже и ги допусне до колата откачат нещо без човек да разбере и после пътни помощи, сервизи, накрая искат солидна сума за всичко, а то дефакто нищо не са поправили, а само са закачили онова дето те са откачили. Затова на такива добронамерени дето святкат и мигат и се опитват да отбият и спрат не се спира.
Уояването го правят най-вече в Испания и южна Франция. Обикновно като е жега и има отворен люк или прозорец прискат с етер - авто-спрей за запалване от което на човек му се омотава главата и както спи не усеща че нещо край него се случва. Набързо претарашват каквото могат докато хората са унесени и после офейкват, а като се събудят потърпевшите се чудят как така нищо не са усетили.
В Испания са доста масови и джебчиите, особено в големите градове. Чивек като е улисан да зяпа и примерно както си гледа а на ръката ми виси фотоапарат или камера присто с ножица рязват сиджимката и човека само усеща олекването, а крадеца офеква с техниката. Много са ловки и прсто трябва повече наблюдателност и внимание. _________________ Магия в лилаво
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети