kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Нов съм във форума, а също и в "занаята", но съвсем скоро ни предстои първото пътешествие с кемпер сами с жената и децата. Планът е за около седмица в Родопите, вероятно източните, не сме конкретизирали още, но сме подготвили приличен списък с точки, споделям го ако някой търси вдъхновение: https://goo.gl/maps/QVv8mS6FpD5xFtRm6
Ще съм благодарен за всякакъв споделен личен опит относно сигурността - както при пренощуване, така и през деня докато сме на разходки и кемперът е без надзор. Имали ли сте някога проблеми през нощта, какви, къде? Ако носим ски или колела, в багажното ли е по-безопасно да ги държим докато ни няма или в кабинната част, или "тарашат" навсякъде?
Идеята ни е да спим предимно или изцяло на диво - отбивки от главния път, черни пътища, поляни край малки селца, в краен случай на удобно място в населени места, а за разходки често ще залагаме на по-малко популярни места, т.е. ще оставяме кемпера без надзор на всевъзможни паркинги и отбивки, откъдето тръгват някакви пътеки. Та се чудя добра идея ли е или има над какво да помислим.
Благодаря предварително на всички отзовали се, а като се върнем обещавам да разкажа за преживяването
Пуснато на: Сря Апр 05, 2023 12:16 pm Заглавие:
Добре дошли!
Много хубав план и чудесен избор! Родопите са много красиво и магнетично място, където винаги ще се връщам с удоволствие. Обикаляли сме много пъти из района, като повечето пъти сме отсядали където сварим и никога не сме имали проблем. Района като цяло е спокоен, а хората много ведри и дружелюбни.
При нас на моменти се проявяват някакви параноични притеснения, които не са свързани с конкретно място. Независимо от това дали сме в БГ или в чужбина съпругът ми понякога казва за дадено място, че няма добро усещане "защото така", без реална причина и съобразно с това има много места на които отказва да спираме или да спим, но независимо от това из Родопите сме отсядали на десетки места и никога не е имало проблем. За тарашенето мисля, че гаранция няма никъде. Три пъти сме имали случки на места за които се носи славата, че нямат проблем, а пък се е случвало и да спим на места за които в последствие разбираме че били опасни, пък ние сме минавали между капките. Като цяло моят съвет е да не разчитате на това че някъде е спокойно, а най-добре вземете всички възможни предпазни мерки предварително и оставяйте най-малко неща, които да би могло да бъдат обект на нажелано действие. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Чет Апр 06, 2023 3:54 pm Заглавие:
Тези всички места за една седмица не може да се обиколят.
Ходили сме на повечето места,но за три пъти за по седмица.
Между другото есента септември на вила Армира имаше строеж и нямаше нищо от вилата.
Пуснато на: Пет Апр 07, 2023 9:18 am Заглавие:
vasil7011 написа:
Тези всички места за една седмица не може да се обиколят.
Ходили сме на повечето места,но за три пъти за по седмица.
Между другото есента септември на вила Армира имаше строеж и нямаше нищо от вилата.
Как така строеж?!?
То и ние като ходихме преди две години също беше затворено и само отвън надзъртахме през прозореца, но "строеж" ми звучи доста пагубно.
Ето какво се виждаше от вилата през 2021г.
Иначе за времето и аз мисля че седмица е малко, ако трябва да се обиколт всичките точки. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Пет Апр 07, 2023 9:56 am Заглавие:
Ще строят хотелски комплекс и беше затворено имаше охрана вътре всичко беше разкопано.На прибиране от Гърция идеята беше да се върнем през Ивайловград и преспим на Армира,но изненада.На входа правеха нещо високо което щяло да бъде някакъв асансьор,да се гледало от високо.Пълна тъпотия, много се ядосах но това е положението
Пуснато на: Пет Апр 07, 2023 10:16 am Заглавие:
Много жалко!
Още една забележителност и историческа ценност на която някой предприемчив ***** е хвърлил око и от която е решил че може да печели. _________________ Магия в лилаво
Благодаря на всички! Не съм се изразил добре - въобще и не мислим да обикаляме всички точки за седмица, просто както обикновено се поолях в проучването на забележителностите в района и резултатът е списък като за няколко години напред Затова и го споделих, в случай че свърши работа на някого, компилиран е от различи източници, но не претендирам да е пълен, не му е това целта.
Относно цапането - със сигурност не сме от този тип "туристи". Може да ни е сефте с кемпер, но имаме известен опит с диво палаткуване и солиден опит с ходене по планини, като се стремим да събираме чуждите боклуци, а не да оставяме наши.
Финално решихме да минем за малко през Пампорово в началото, така че единствено за ски епикировката леко ще се притесняваме през останалата част от пътуването, лаптопи или други ценни вещи нямаме, така че няма и да носим. Дано всичко е наред, живи и здрави ще разказваме после.
Пуснато на: Съб Апр 08, 2023 9:25 am Заглавие:
Моят съвет е да монтирате малка каса в кемпера.
След случка в Гърция с мой приятел си монтирах такава и сега документи и пари винаги са вътре по време на пътуване.
Такива каси продават във всички големи строителни магазини.
Макар и с известно забавяне, споделям малко информация след успешното ни пътуване
Първо да кажа относно сигурността, понеже това беше въпросът ми в началото на темата: не сме имали инциденти, кражби, разбиване на кемпера и т.н. Като цяло усещането ни в Родопите, особено източната част, беше за много добродушни хора, непопулярни дестинации, сравнително слабо посещавани. Предполагам това прави района по-малко привлекателен за "автоджамбазите", т.е. ако ходим някъде на много известни места вероятно бих имал малко повече притеснения.
А ето и накратко къде бяхме:
- 2 дни ски на Пампорово, спахме на паркинга на лифта над Стойките (https://park4night.com/en/place/231258), бяха последните дни на сезона и беше много спокойно, дори през деня паркингът беше почти празен. Но си личеше че в активния сезон се пълни доста, тогава май е платен (поне една от двете "тераси") и не знам как стои въпросът с кемперите. Не ни хареса че от близкото заведение кучетата се разхождат свободно в района и често лаят късно вечер и пречат на спокойния сън.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети