kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Пет Сеп 29, 2023 8:22 am Заглавие: Търся кемпер
Здравейте бъдещи колеги и благодаря за приема!
Ние сме младо семейство, авантюристи и търсещи нови приключение и решихме да се ориентираме към този тип туризъм.
Та в тая връзка си търсим нашият първи нов дом на колела.
Търсим кемпер Фиат Дукато до 15000 лв, ако има някой читав за продаване или, ако някой обмисля да си продава неговият за бъдеще ще бъдем благодарни. Предпочитаме да купим нещо от човек с история, отколкото напудрените от автокъщите.
Благоаря и поздрави
Пуснато на: Пет Сеп 29, 2023 8:53 am Заглавие:
Здравейте и добре дошли!
Поздравления за желаниято кемпер и избора на този тип почивка и пътуване. Не мога да ви предложа кемпер, но мисля че ако дадете още малко дании за това което бихте желали (защото надали само цената е определяща) ще ориентирате по-добре евентуалните продавачи.
Хубаво е да се знае от колко човека ще се полва кемпера, искатели да има баня, има ли значение колко голям да бъде, дали търсите повече удобства или и някое по-спартанско изпълнение би ви харесало.
За цената, която сте посочили както се казва често не може да очаквате чудеса. При всички положени, ще има компромиси и немалко забележки но все пак може да се намери нещо, което да ви върши работа.
Желая ви късмет и успех и дано скоро може да се похвалите в ваша къщичка на колела. _________________ Магия в лилаво
Благодаря да знаем, че не може да очакваме нещо кой знае какво. Ние сме 2ма възрастни с две малки деца, обичаме да обикаляме по планините и винаги сме се възхищавали, когато видим някой паркиран кемпре на височина на 1800 м.н.в Та просто една вечер седнахем и го решихме бяхме се насочили към каравана, но в нашият случй няма да е ок тъй като днес тук утре там ..
Отностно избора си на кемпер проучихме горе долу направихме вече 3-4 огледа дори в неделя отидохме да карарираме един, но го бяха купили преди нас въпреки уоворката ни, че отиваме да оставим капаро. Както и да е де не е бил нашият.
Търсим Фиат Дукато (за предпочитане) или Форд Транзит макра, че визуално не ми харесват около 90-те години, за съжаление не можем да си позволим следвашите модели, по нататък живи и здрави. Да има баня задължително и спалня над кабината и още един креват за децата
Харесахме едно дукато, но има много работа по него, което е с две спални една над кабината и една в задната част и отделно има маса с канапетата. Но то ще е в краен случай. Благодаря ви
Пуснато на: Съб Сеп 30, 2023 8:51 am Заглавие:
Щом ще пътувате по планините е много важна мощността на кемпер.По старите модели са около 80кс.,което е малко за това голямо купе! _________________ Спорта е вреден и опасен а работата-смъртоносна!
Благодаря за отговора. Днес харесах един с 2.5 мотор доста запазен и поддържан ексзепляр, само, че се води 1+1 и ще трябва да мине през технотест и това малко ме спира да го взема. Притеснявам се как се случват нещата там. Седалките са с колани много добре направени, но нямат лиценз от сервиз. Някой, ако е минавал по този път ще съм благодарен за съвети. Благодаря ви!
Пуснато на: Нед Окт 01, 2023 10:31 pm Заглавие:
Това с технотеста е ... неприятна работа и скъпа.
За да увеличат местата в Технотест искат да има сложена специална седалка със сертификат и монтажа да е от лицензирана фирма (при бус излизаше към 2000лв).
Седалките в кемпера, макар и много добре направени, ако нямат сертификат и документ, че са монтирани от лицензирана фирма в Техотеста няма да ги одобрят. При фабричните отдолу под диванчето има метална рамка със здраво захващане и на нея са коланите. Ако няма такава ...
За инфо попитайте направо в Технотест . Отивчиви са и би трябвало да дадат нужното инфо. _________________ Магия в лилаво
Това с технотеста е ... неприятна работа и скъпа.
За да увеличат местата в Технотест искат да има сложена специална седалка със сертификат и монтажа да е от лицензирана фирма (при бус излизаше към 2000лв).
Седалките в кемпера, макар и много добре направени, ако нямат сертификат и документ, че са монтирани от лицензирана фирма в Техотеста няма да ги одобрят. При фабричните отдолу под диванчето има метална рамка със здраво захващане и на нея са коланите. Ако няма такава ...
За инфо попитайте направо в Технотест . Отивчиви са и би трябвало да дадат нужното инфо.
Благодаря за което! Така като гледам май ще трябва да вдигнем малко бюджета и да потърсим нещо по-ново както каза колегата по-горе ще трябва да е нещо с по-мощен двигател за баирите оглеждам и по-новите мотори 2,5 и 2,8, които са с турбо вие какво мислите.
ПС това с този технотест май не ми се занимава.
Пуснато на: Нед Окт 01, 2023 11:18 pm Заглавие:
Мисля че е много по-практично да си харесате кемпер с нужните места вместо да влизате в една проблематична и скъпа процедура с неясен край.
За другия въпрос - изглежда ми по-разумно да се вдигне малко бюджета и да се избере кемпер който ще е малко по-нов и по-мощен. Заслужава си. Ние ползвахме 16 години кемпер с двигател 2,8JTD. Никакъв проблем не сме имали , само хубави неща мога да кажа за него. Задължително е да има турбо. При по-старите модели има и 1,9ТД, но е слабичък. Според мен минимума е 2,5ТД. _________________ Магия в лилаво
Мисля че е много по-практично да си харесате кемпер с нужните места вместо да влизате в една проблематична и скъпа процедура с неясен край.
За другия въпрос - изглежда ми по-разумно да се вдигне малко бюджета и да се избере кемпер който ще е малко по-нов и по-мощен. Заслужава си. Ние ползвахме 16 години кемпер с двигател 2,8JTD. Никакъв проблем не сме имали , само хубави неща мога да кажа за него. Задължително е да има турбо. При по-старите модели има и 1,9ТД, но е слабичък. Според мен минимума е 2,5ТД.
Благодаря за отговора!
Определено продължаме с търсенето Така като гледам ще е дълъг период дори се оглеждам за вкарване нещо от вън.
Благодаря ви колеги. Мисля, че намерих един, който е доста старичък от пирятел, но на добра цена и мисля да започна зимата проект по възстановяването му. Все още се оглеждам де, ако изпадне нещо читаво ама някак си да дам 18-20К за кемпер 88-91 г някакси ми се вижда прекалено множко без да обиждам никой разбира се. Всеки сам си определя цената
Надявам се скоро да се похваля и да бъда част от следващата сбирка, за да се запознаем на живо
Благодаря ви колеги. Мисля, че намерих един, който е доста старичък от пирятел, но на добра цена
един съвет, не се подлъгвай по цената, че при кемперите и караваните цените на части и материали са
да така е, но дори и така да е като цената е наполовина на другите пак излиза по-евтино. В крайна сметка нали е важно основните уреди да функционират вода,ток, бойлер и тн, дори има и солар
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети