kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Здравейте,
То вече май е заразно всеки да си прави кемпер сам! И мен не ме подмина тази нова мания. Реших и аз да покажа какви ги свърших по тази тема с две ръце , прободен трион(зеге),лентов шлайф,винтоверт и ъглошлайф.
Всичко започна от последното Ковид затваряне на заведенията ,когато останахме без храна в един хотел.Тогава решихме със съпругата ми да си спретнем една къща на колела.При нас поне е по-лесно,че децата ни са големи (над 25г.)
Така си купихме един товарен ФордТранзит 2,2 155к.с.,задно пр.(2+1) ,най високата и дълга база,и го разхвърлих пред къщи направо на улицата.
Подът го изолирах със самозалепваща изолация с фолио 22мм и залепих плоскости за товарни ремаркета 18мм.
Същата изолация има и по стените и тавана, а в по-широките джобове имапълнеж и от стиропор.
Двете седалки са за печката(лявата)и резервоара за чиста вода90л.(дясната). Попадна ми един катастофирал кемпер, от който успях да взема комбинирана печка-болер ТРУМА 6kW на газ(разбира се не без пари)
С мебелите се поизмъчих,но мисля ,че добре се получиха.Всеки един детайл е правен на ръка само с горепосочените интсрументи.Не искам да си спомням какво слизане ,качване,напасване и мерене беше Използвал съм шпертплат от бреза без фурнир само лакиран.
Плотовете на масата и кухнята са от липа.Попаднаха ми в Практикер едни намалени и тук там дефектни на 30% от реалната цена. _________________ Луд умора няма...само се потѝ!
От едни бракувани линейки в една автоморга в Бургас, успях да намеря плъзгащи прозорци за страничната врата и два за заднните врати.Пасажерската седалка е сменена с шофьорска от бус с десен волан.Жена ми се оплака, че е неудобна оригиналната двойна .Много държах да е се набива на очи като кемпер ,а на пръв поглед да си е обикновен бус.И все пак малко лепенки за да не прилича съвсем на хладилник
Общовзето съм ползвал части втора употреба.
Оборудването вътре обаче държах да е ново.Нови са хладилника,който е съвсем обикновен хладиник с фризер „Ариели“ от Зора,на който смених компресора с 12волтов. Тоалетната Тетфорт , комбинираната мивка с котлони,газова фурна,помпа за водата, инвертор 220->12v 3500W ,два слънчеви панела по170w(340W),контролери (два), два акумулатора LiFePo (120Ah и100Ah) _________________ Луд умора няма...само се потѝ!
Пуснато на: Нед Мар 10, 2024 10:20 pm Заглавие:
Браво!
Голямо браво от мен за цялата свършена работа и за полученият резултат!
Много добре се е получило, а имайки предвид че проекта е по-бюджетен и как всичко сте правил сам с изброените инструменти резултата е впечатляващ! Евала!!!
Гледайки разпределението останах с впечатление, че за спане са мислени да се ползват задните диванчета. Знаейки, горе-долу колко е широк буса питането ми е не ви ли идва малко късичко леглото и предните седалки ще се въртят ли? _________________ Магия в лилаво
Бюджетен,бюджетен , но си трябва лев До тук около 15000 без цената на буса. Разбрах,че не е евтино удоволствие
Относно мястото за спане.Да там е,но върху масата и диванчетата "падат" двете страници над облегалките.Получава се спалня с размер 180х124 см.,така че се събираме
Когато пътуваме,а ние рядко се задържаме на едно място повече от 2дни,леглото е заключено към стените и се пуска вечер за спане. Затова масата е с по-масивни крака да издържа и крехкото ми 110кг.тяло.
Предните седалки не се въртят(засега),но имам такава идея. Шофьорската няма много опции за завъртане,защото зад гърба ѝ се намира тоалетната. Може би само на 90градуса . Е,има някой неща ,които не бих направил по този начин ако го правя сега. Вече имаме няколко трипа из България и един в Гърция виждам някой недостатъци. Някои от тях които могат-отсранявам. Други ,заложени още в проекта, е невъзможно.
Малко „пресни“ снимки от актуалното състояние до което съм „докарал“ кастенвагена.
Уж все го довършвам,и все недовършен...
Банята и тоалетната иска доработка.
Тоалетната си е с касета,но нямам още резервоар за мръсна вода и се изтича директно на земята. Затова сутрешния тоалет го правим някъде извън населено място
Поне водата от кухненската мивка се събира в 30л.туба под нея. Там е и газовата бутилка.
Това,което ми предстои да направя e:
-резервоар за мръсната вода поне 50-60л. ,
-стълбичка за страничната врата,
-въртяща се седалка поне на пасажерското място
-нещо като навес над плъзгащата врата ,че като вали дъжд пръска вътре
-да измисля стойката за велосипеди отзад която да позволява и отваряне на задните врати...
...все задачки с повишена трудност
П.П. Забравих да пиша,че минах ТЕХНОТЕСТ и вече сме напълно законен кастенваген
:Кат. M 1 (автомобил със специално предназначение) , 2+1 места,EURO 5, 3125кг.пълен товар(резервоар,вода,пътници)
Процедурата не е сложна ,но е тромава и струва около 650лв.Отне ми повече от месец и половина. (ДАИ , Технотест,КАТ) _________________ Луд умора няма...само се потѝ!
Пуснато на: Чет Мар 14, 2024 2:52 pm Заглавие:
Изглежда много уютно, а това че сте комбинирали леглото и масата ви е спестило доста място. За въртене на седалките при положение, че отзад няма маса не знам има ли смисъл. Евентуално може би за пасажерската, защото за шофорската ми се струва излишно при положение че отзад е банята.
Много одобрявам налиието на фурна. Голяма екстра е според мен. При нас беше едно от задължителните изисквания. _________________ Магия в лилаво
Фурната и при нас беше задължително условие! Всъщност беше първото нещо,което купих като оборудване. Поскоро бихме се лишили от котлоните, отколкото от нея.Даже два котлона са ни много,но не успях да намеря с един.
Друго си е нещо да цвърчи във фурната докато си пие човек ракийката със салатка,нали? А и не винаги навън става за барбекю.
Понеже сме все още кемперисти-аджамии ,да попитам тук хората с опит...
Имаме едно NISSAN PIXO (на снимката)
Есента срещнах един кастенваген с теглич и твърда връзка и едно Фиат500 вързано отзад.Бяха с чужда регистрация. Карах след него,но не успях да го разгледам по-подробно. Не беше колесар,а твърда връзка (около 120-150см.) която позволява завиването на теглената кола Стори ми се много удачно да си паркираш някъде "къщата" ида си джиткаш с малолитражката.
Въпросът ми е дали някой е виждал такова ,и ако знае моля да обясни! Опитах да потърся нещо в НЕТ-а ,но нищо подобно не ми излиза. _________________ Луд умора няма...само се потѝ!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети