kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Моят кемпер

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
todesto

Местожителство: Бургас <=> Несебър

МнениеПуснато на: Нед Мар 10, 2024 4:21 pm    Заглавие: Моят кемпер Отговорете с цитат

Здравейте,
То вече май е заразно всеки да си прави кемпер сам! И мен не ме подмина тази нова мания. Реших и аз да покажа какви ги свърших по тази тема с две ръце , прободен трион(зеге),лентов шлайф,винтоверт и ъглошлайф.
Всичко започна от последното Ковид затваряне на заведенията ,когато останахме без храна в един хотел.Тогава решихме със съпругата ми да си спретнем една къща на колела.При нас поне е по-лесно,че децата ни са големи (над 25г.) Very Happy
Така си купихме един товарен ФордТранзит 2,2 155к.с.,задно пр.(2+1) ,най високата и дълга база,и го разхвърлих пред къщи направо на улицата.

Подът го изолирах със самозалепваща изолация с фолио 22мм и залепих плоскости за товарни ремаркета 18мм.

Същата изолация има и по стените и тавана, а в по-широките джобове имапълнеж и от стиропор.

Двете седалки са за печката(лявата)и резервоара за чиста вода90л.(дясната). Попадна ми един катастофирал кемпер, от който успях да взема комбинирана печка-болер ТРУМА 6kW на газ(разбира се не без пари)

С мебелите се поизмъчих,но мисля ,че добре се получиха.Всеки един детайл е правен на ръка само с горепосочените интсрументи.Не искам да си спомням какво слизане ,качване,напасване и мерене бешеhammer Използвал съм шпертплат от бреза без фурнир само лакиран.

Плотовете на масата и кухнята са от липа.Попаднаха ми в Практикер едни намалени и тук там дефектни на 30% от реалната цена.
todesto

МнениеПуснато на: Нед Мар 10, 2024 5:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

От едни бракувани линейки в една автоморга в Бургас, успях да намеря плъзгащи прозорци за страничната врата и два за заднните врати.Пасажерската седалка е сменена с шофьорска от бус с десен волан.Жена ми се оплака, че е неудобна оригиналната двойна .Много държах да е се набива на очи като кемпер ,а на пръв поглед да си е обикновен бус.И все пак малко лепенки за да не прилича съвсем на хладилникVery Happy
Общовзето съм ползвал части втора употреба.

Оборудването вътре обаче държах да е ново.Нови са хладилника,който е съвсем обикновен хладиник с фризер „Ариели“ от Зора,на който смених компресора с 12волтов. Тоалетната Тетфорт , комбинираната мивка с котлони,газова фурна,помпа за водата, инвертор 220->12v 3500W ,два слънчеви панела по170w(340W),контролери (два), два акумулатора LiFePo (120Ah и100Ah) Very Happy
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Мар 10, 2024 10:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво! bbravo
Голямо браво от мен за цялата свършена работа и за полученият резултат! :very-good:
Много добре се е получило, а имайки предвид че проекта е по-бюджетен и как всичко сте правил сам с изброените инструменти резултата е впечатляващ! Евала!!!

Гледайки разпределението останах с впечатление, че за спане са мислени да се ползват задните диванчета. Знаейки, горе-долу колко е широк буса питането ми е не ви ли идва малко късичко леглото и предните седалки ще се въртят ли?
todesto

МнениеПуснато на: Пон Мар 11, 2024 9:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

БЛАГОДАРЯ! Thanks

Бюджетен,бюджетен , но си трябва лев Shocked До тук около 15000 без цената на буса. Разбрах,че не е евтино удоволствие Very Happy

Относно мястото за спане.Да там е,но върху масата и диванчетата "падат" двете страници над облегалките.Получава се спалня с размер 180х124 см.,така че се събираме pillow
Когато пътуваме,а ние рядко се задържаме на едно място повече от 2дни,леглото е заключено към стените и се пуска вечер за спане. Затова масата е с по-масивни крака да издържа и крехкото ми 110кг.тяло. Very Happy

Предните седалки не се въртят(засега),но имам такава идея. Шофьорската няма много опции за завъртане,защото зад гърба ѝ се намира тоалетната. Може би само на 90градуса . Е,има някой неща ,които не бих направил по този начин ако го правя сега. Вече имаме няколко трипа из България и един в Гърция виждам някой недостатъци. Някои от тях които могат-отсранявам. Други ,заложени още в проекта, е невъзможно.

todesto

МнениеПуснато на: Вто Мар 12, 2024 4:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко „пресни“ снимки от актуалното състояние до което съм „докарал“ кастенвагена.
Уж все го довършвам,и все недовършен...hammer

Банята и тоалетната иска доработка.
Тоалетната си е с касета,но нямам още резервоар за мръсна вода и се изтича директно на земята. Затова сутрешния тоалет го правим някъде извън населено място big laugh

Поне водата от кухненската мивка се събира в 30л.туба под нея. Там е и газовата бутилка.

Това,което ми предстои да направя e:
-резервоар за мръсната вода поне 50-60л. ,
-стълбичка за страничната врата,
-въртяща се седалка поне на пасажерското място
-нещо като навес над плъзгащата врата ,че като вали дъжд пръска вътре
-да измисля стойката за велосипеди отзад която да позволява и отваряне на задните врати...

...все задачки с повишена трудност think thinking pulling hair

П.П. Забравих да пиша,че минах ТЕХНОТЕСТ и вече сме напълно законен кастенваген Cool
:Кат. M 1 (автомобил със специално предназначение) , 2+1 места,EURO 5, 3125кг.пълен товар(резервоар,вода,пътници) Happy

Процедурата не е сложна ,но е тромава и струва около 650лв.Отне ми повече от месец и половина. (ДАИ , Технотест,КАТ)
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Чет Мар 14, 2024 2:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Изглежда много уютно, а това че сте комбинирали леглото и масата ви е спестило доста място. За въртене на седалките при положение, че отзад няма маса не знам има ли смисъл. Евентуално може би за пасажерската, защото за шофорската ми се струва излишно при положение че отзад е банята.
Много одобрявам налиието на фурна. Голяма екстра е според мен. При нас беше едно от задължителните изисквания. cooking cookies
todesto

МнениеПуснато на: Пет Мар 15, 2024 9:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Фурната и при нас беше задължително условие! Всъщност беше първото нещо,което купих като оборудване. Поскоро бихме се лишили от котлоните, отколкото от нея.Даже два котлона са ни много,но не успях да намеря с един.
Друго си е нещо да цвърчи във фурната докато си пие човек ракийката със салатка,нали? Cheers-up А и не винаги навън става за барбекю. bbq

Понеже сме все още кемперисти-аджамии ,да попитам тук хората с опит...

Имаме едно NISSAN PIXO (на снимката)

IMG_20240315_074743

Есента срещнах един кастенваген с теглич и твърда връзка и едно Фиат500 вързано отзад.Бяха с чужда регистрация. Карах след него,но не успях да го разгледам по-подробно. Не беше колесар,а твърда връзка (около 120-150см.) която позволява завиването на теглената кола Стори ми се много удачно да си паркираш някъде "къщата" ида си джиткаш с малолитражката.
Въпросът ми е дали някой е виждал такова ,и ако знае моля да обясни! Опитах да потърся нещо в НЕТ-а ,но нищо подобно не ми излиза.
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пет Мар 15, 2024 12:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Виждала съм и аз подобно нещо, но със Смарт.
Другаря (Лека му пръст!) така си возеше смарта, докато обикаля с кемпера.

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети