kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Избор (с разум и сърце) на интегриран кемпер

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
VD__BG

Местожителство: Bulgaria

МнениеПуснато на: Нед Дек 08, 2024 12:43 pm    Заглавие: Избор (с разум и сърце) на интегриран кемпер Отговорете с цитат

Здравейте, радвам се, че има такъв форум и съм приятно изненадан колко доброжелателни са коментарите, като се има предвид в какво време живеем...
Но, на темата.
Ние сме поредните кандидат-кемперисти Very Happy
Семейство от 3ма, с с високо и тежичко за възрастта си момче на 11 г.
Насочили сме се към търсене на интегриран кемпер (без компромис по този критерий). След четене на много форуми, обсъждания в къщи и с опитни приятели, сме насясно че детето ще е на падащото легло.
Искаме да избегнем нощно-дневното подреждане/разваляне на легло и затова вариантите към които сме се насочили са 644, 634 (за Химер), 620 (Лайка). Летните ни почивки в Гърция , с кемпера, ще са свързани с ежедневно придвижване от едно място на друго (в рамките на един ден). Затова оглеждаме и модели Арка Европа. Между другото, ако някой форумец има впечатления от Арка 92 - 582, моля да пише.

Търсим вариант на интеграл произведен между 1990 и 2002 г. По прагматични и финансови съображения.

Имам такъв върпос - някой наскоро занимавал ли се е с внос на кемпер от Италия, с докарване на собствен ход? Знам, за общото мнение - че е рисковано, икономически се обезсмисля заради "загубено време". И все пак - някой правил ли го е през 2023 или 2024. Може да пише тук или на л.с. - впечатления, изводи, коментари. Търся и препоръка за човек, който може да внесе избран от нас кемпер от Италия - да направи ПРОФЕСИОНАЛЕН оглед/да защити интереса ни, да докара возилото до БГ.

Благодаря за всички конструктивни мнения и коментари. Надявам се да сте подробни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 09, 2024 1:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
Не мога да съм ви полезна с мнение за някой от посочените модели или да препоръчам човек, който ви докарва кемпера от Италия.

Аз само ще споделя някои неща, които ми минаха през главата докато четях написаното. Нямам идея да ви разубеждавам за това към което сте се насочили. Харесва ми когато някой първо проучва и се интересува от нещата, а не се хвърля юрболешката към нещо непознато.

Направи ми впечатление, че искате да избегнете трансформацията на кът за сядане в легло. Това е практичен и разумен избор. Тук само ще отбележа че и при падащото легло нещата не са съвсем независими, още повече щом всеки ден ще се пътува.

За възрастта на търсения от вас кемпер 25-35 годишен. И на тази възраст има кемпери, които са запазени в доста добро състояние, но не трябва да се забравя и това, че материалите стареят и колко и да е пазено нещо в един момент голяма част от детайлите ( пласмаси) започват да се разлепват или чупят, което след това много дразни, и трудно се реновират. Като цяло, ако не се касае за ретро-екземпляр, който се поддържа на идейно ниво заради самият модел то при останалите евтиното излиза в последствие по-скъпо.

Това да се доверите на човек който да огледа и действа във ваш интерес аз не я вярвам. Може би съм твърде мнителна и скептична, но досега бяла лястовица не съм виждала. Това което може да видите на обява от тук, ако е заслужаващо си, докато идете там няма да го има. Ако трябва да го ангажирате с капаро на сляпо са в по-голямата част от случеите пари които изгарят след като кемпера се види на място, защото заслужаващите си екземпляри са малко, а повечето не са това, което човек си мисли. За да се получат нещата трябва да имате много близък, човек който е там и това му е работата и който би загърбил възможността да изкара едни пари от читав екземпляр във ваша полза. Ако имахте такъв познат нямаше да търсите тук.

Спирам дотук че много песимистично стана.
Желая ви късмет и успех в намирането на вашият кемпер и дано това много скоро стане реалност!
VD__BG

Местожителство: Bulgaria

МнениеПуснато на: Пон Дек 09, 2024 8:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

loveforever написа:
Здравейте,
Не мога да съм ви полезна с мнение за някой от посочените модели или да препоръчам човек, който ви докарва кемпера от Италия.

Аз само ще споделя някои неща, които ми минаха през главата докато четях написаното. Нямам идея да ви разубеждавам за това към което сте се насочили. Харесва ми когато някой първо проучва и се интересува от нещата, а не се хвърля юрболешката към нещо непознато.

Направи ми впечатление, че искате да избегнете трансформацията на кът за сядане в легло. Това е практичен и разумен избор. Тук само ще отбележа че и при падащото легло нещата не са съвсем независими, още повече щом всеки ден ще се пътува.

За възрастта на търсения от вас кемпер 25-35 годишен. И на тази възраст има кемпери, които са запазени в доста добро състояние, но не трябва да се забравя и това, че материалите стареят и колко и да е пазено нещо в един момент голяма част от детайлите ( пласмаси) започват да се разлепват или чупят, което след това много дразни, и трудно се реновират. Като цяло, ако не се касае за ретро-екземпляр, който се поддържа на идейно ниво заради самият модел то при останалите евтиното излиза в последствие по-скъпо.

Това да се доверите на човек който да огледа и действа във ваш интерес аз не я вярвам. Може би съм твърде мнителна и скептична, но досега бяла лястовица не съм виждала. Това което може да видите на обява от тук, ако е заслужаващо си, докато идете там няма да го има. Ако трябва да го ангажирате с капаро на сляпо са в по-голямата част от случеите пари които изгарят след като кемпера се види на място, защото заслужаващите си екземпляри са малко, а повечето не са това, което човек си мисли. За да се получат нещата трябва да имате много близък, човек който е там и това му е работата и който би загърбил възможността да изкара едни пари от читав екземпляр във ваша полза. Ако имахте такъв познат нямаше да търсите тук.

Спирам дотук че много песимистично стана.
Желая ви късмет и успех в намирането на вашият кемпер и дано това много скоро стане реалност!

Благодаря за мнението. Всичко написано от вас е вярно, но проучване на варианти не е излишно. Човек научава много когато задава въпроси.
Благодаря още веднъж.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети