kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
За да го използвам, ще ми е необходим бензинов/газов/ инверторен генератор за ток.
Въпросът ми е имате ли мнения за такива охладители и генераторите за използването им?
За да го използвам, ще ми е необходим бензинов/газов/ инверторен генератор за ток.
Въпросът ми е имате ли мнения за такива охладители и генераторите за използването им?
Пуснато на: Вто Яну 28, 2025 9:13 pm Заглавие:
Аз нямам впечатления от модели и изобщо от подобен род уреди. Добро впечатление ми направи, че 600-ватовия модел има вариант да работи директно на 12V/24V . На мен това ми изглежда по-добрият избор, комбиниранн с достатъчно солари. Само дето по простата сметка тези 600W съответстват на 50А и трябва добре а се сметнат кабелите .
Слагам за онагледяване няколко снимки и инфо от линка:
BGN903.04 ( BGN1,290.06 30% off )
Product parameters:
Model: RKY26A2
Working voltage: 220V
Rated power: 420W
Cooling capacity: 1200W
Applicable area: 8-10 m²
Weight: 13 kg
Dimensions: 500x275x305 mm
Control mode: panel + voice
Model: RKY26A3
Working voltage: 220V
Rated power: 600W
Cooling capacity: 1400W
Applicable area: 10-15 m²
Weight: 14 kg
Control mode: panel + voice + Mijia APP
Model: RKY26A1
Working voltage: 12V/24V/220V
Rated power: 600W
Cooling capacity: 1400W
Applicable area: 10-15 m²
Weight: 15 kg
Control mode: panel + voice + Mijia APP _________________ Магия в лилаво
Да, трябва. Иначе няма да има ефект , въпреки ,че като гледам на снимката от рекламата как си релаксира човека с палатката .... май не му мислят много за отвеждането на тази топлина. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Пет Яну 31, 2025 9:12 am Заглавие:
Като човек, ползващ мобилен климатик мога да споделя, че задължително трявба да има тръба, която да отвежда въздуха извън кемпера! 5 минути след като съм пуснал климатика от тръбата духа горещ въздух. Ние ползваме някакъв индезит, 1200 вата, със сигурност на диво няма да сработи, иска си сериозен инвертор. А и ще смъква акк за 2-3 часа. Но в Гърция нямаме грижа. Слагаме го между предните седалки, тръбата я изкарвам през шофьорския прозорец(направил съм един плексиглас по размера на стъклото, облепен с огледално фолио) и след 2 часа температурата е около 25 градуса. Ако не ползваш други електроуреди, няма вероятност да падат бушоните на къмпинга.
А защо не си сложите един истински климатик за кемпер/каравана и да си решите проблема. И без това пространството е лимитирано.
Най-вероятно, защото струват 2500+ лв.
Като гледам китайщината струва 900лв. без доставката като ползите от нея са силно съмнителни, генератор още 1000лв. При тази калкулация истински кемперски климатик си е опция!
Пуснато на: Сря Фев 05, 2025 8:36 am Заглавие:
Въпросът е, че истинският кемперски климатик пак е на 220В. Дори и да имаш достатъчно мощен инвертор, пак ще изкараш на акк 2-3 часа. С други думи опираш до външно захранване. Или от мрежата, или от генератор.
Миналото лято се наложи да се прибирам от Румъния с репатрак(моторът счупи каре). Над кабината имаше монтиран китаец на 12В. В движение охлаждаше много добре, но момчето каза, че на изгасен двигател смъква акк за броени минути. Така че и това не е оферта. Не, че моят вариант с мобилния климатик е оферта, но аз го ползвам само, когато съм на къмпинг.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети