kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
И аз си търся кемпер

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Кемпери
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Don-123

МнениеПуснато на: Вто Яну 28, 2025 5:11 pm    Заглавие: И аз си търся кемпер Отговорете с цитат

Здравейте хора. Историята накратко е следната: На майтап взех под наем един кемпер. Много ми хареса и повторих. Още повече ми хареса и сега се оглеждам за собствен. Досега не съм имал такова бусоподобно животно, но в крайна сметка се реших, ще се купува. Не знам докъде ще стигнат 40 000 лв., но няма повече мангизи. Бих иска кемпера да е не повече от 4 /може би и 3 вършат работа/ местен, около 6 метра, да е до 3500кг. и да се кара с категория В.
Доста попрочетох из форума разни неща, кой какво търси, какво намира, но лошото е че обявите са изтекли и не се вижда нещото, което се коментира. Но все пак бегла представа мисля, че добих.

Аз си го представям така - https://www.cars.bg/view.php?id=65873560ea7867f113032a44

Или така - https://www.mobile.bg/obiava-91723632461943566-kemper-moncayo-ducato

Кемпербусовете ми харесват повече, защото са по-повратливи /например по тесни пътища в Словения/, но пък вътре е по-тесничко. Четох иза тях и коментари тука, че преди да станат кемпери са сцепени от каране и са на 5-6-700 000 км. Ако не са заводски де, ама май не съм видял такива да се продават/.
Полуинтегрираните обратното - има повече място, но са по тромави за маневри и каране. И харчат повече гориво.
Алковените и интегрираните ги изключвам - хич не ми харесват.

Въпросът е някой от вас знае ли за нещо подобно, което да става за сериозно пътуване, да се продава и го няма по сайтовете. Предварително благодаря. Поздрави
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 28, 2025 9:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо да поздравя за начинанието! Винаги много ме радва когато някой се е запалил по кемперизма. thumb up T1

Мисля, че щом не ви трябват повече места за спане добре сте се ориентирали. Аз не мога да ви предложа конкретен екземпляр. Мога само да споделя някои неща, които ми идват наум. Много дискусии има за това дали е по-добре кемпера да е фабричен или правен. Аз бих казала само че ако е добре и качествено направен трансформираният бус е по-добрият избор.

Нещата които основно куцат при фабричните кастенвагени са слабата или липсваща изолация, разпределението на вътрешното пространство, което е планирано за масимум спящи места, конфигурацията на оборудването мислена в посока кемпера да се ползва основно на къмпинг.

При самонаправените бусове нещата, които бих отбелязала като минус, са това че често визията в интериора може да не толкова добра, не е сигурно изпълнението на инсталациите и на отделните елементи, доколко добре е направено всичко и понякога заради използваните материали тежеста е по-голяма. По документи може да е до 3500, но реално да е по-тежък, което при мерене на пътя би било проблем. То и фабричните най-често са претоварени така, че това е голям препъникамък.
TheBoss

МнениеПуснато на: Пет Яну 31, 2025 9:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Дали да е кемпербус или пълноразмерен кемпер? Представи си, че три дни вали дъжд и няма излизане от кемпера. А сега си представи, че трбява цялата менажерия да седите тези три дена почти постоянно в него. И си прецени сам дали пълноразмерен или бус. Wink

Конкретно за полуинтегралката, която си показал. Хубавото е, че е с голямо легло отзад. Но френските легла ограничават багажното отделение. При този конкретно е само под леглото. А, повярвай ми, с времето ще търсиш място за все повече неща. За това аз предпочитам кемпер с т.нар. гараж. Дори и 6 метровите са с достатъчно голям такъв. Единственото неудобство е, че над леглото имаш по-малко височина до тавана. Но, ако не си 2.20, спокойно можеш да седиш в леглото и няма да опираш в тавана. А самото легло е с размер 2.20х1.40, че и по-широко(за по-дългите кемпери). Има полуинтергалки с падащо легло над предните седалки, но това ти отнема няколко шкафа. Така че, ако сте трима души и единият може да спи на разпънатото сепаре, забравете за този вариант с падащо легло.

За 40К можеш да намериш приличен кемпер след 2000-на година. Но, когато ходите на оглед, води с теб човек, който разбира от кемпери. Ако си от София или околносите, мога са препоръчам майстор, който срещу заплащане ще направи такъв детаилен оглед, че ще бъдеш изненадан каво може да се открие по един кемпер. Smile Ако харесате Дукато, добрият двигател е 2.8jtd, за мерцедесите знам, че 316-ката е добро решение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Don-123

МнениеПуснато на: Пет Яну 31, 2025 11:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговора! Контакта на човека с огледите ще ми е нужен със сигурност. Въпрос на време е да стигна до София за огледи. Ако е удобно на ЛС да ми го пратите. Иначе за машините аз все си клона към кастените. Не ми се е случвало да пътувам и да стоя три дни на едно и също място. И полуинтеграл бих взел, но само ако е предложение, на което не може да се откаже.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пет Яну 31, 2025 12:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с лошото време е съвсем така.
Нашият опит е от 16 години ползване на 6-местен алковен, след което го сменихме с 2 местен кастенваген( бус направен на кемпер по мо проект). Ползвали сме ги както за пътувания така и за почивки и зиме и лете. На база на това мога да обобщя, че според мен най-важното е да не се трансформира къта за сядане в легло т.е. всеки от ползувателите да си има отделно място за спане. Алковена ползвахме откакто децата бяха на 4 и 7 години докато станаха на 19г и 22г, като в последните години те почти не се включваха заради техни си интереси. Затова и минахме на двуместен. С него това лято изкарахме 44 дни наведнъж до Норвегия и нямаше проблем и в хубаво и в лошо време, НО сме двама. Навремето с 6-местният алковен отидохме един уикенд на хубаво време до Гърция със сестра ми и зет ми и зачеркнахме две от шестте места на кемпера като възможни. При това по цял ден бяхме навън и на плаж.
Много голямо значение за избора има към какъв тип ползване се ориентира човек - дали ще е предимно за пътуване или повече за почивка. Ако мислите да обикаляте туристически из Европа да влизате в градовете да ходите по високопланински и други по-тесновати места кастена би бил по-удобен. Ако основно ще се ползва за отскачане на близо или за почивка на море с ползване и на къмпинг по-големия(полуинтеграл) би бил по-практичен избор.
Don-123

МнениеПуснато на: Пет Яну 31, 2025 1:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Вярвам ви за лошото време и за местата в кемпера, но ако съм наясно с нещо по темата, то е, че ще се пътува здраво. Повече от два дни на едно място няма какво да се прави /по моите стандарти де/.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Кемпери Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети