kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Кражби

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Взаимопомощ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 18, 2008 6:03 pm    Заглавие: Кражби Отговорете с цитат

От онзи ден се двоумя да пускам ли подобна тема или да не го правя, но в крайна сметка май има какво да си кажем по въпроса.

Ето и писаното до сега по въпроса от другата тема:

MITKO70 написа:
gogo.ko написа:
jororib написа:
Някакви идеи за България.

В къщи с прятели излиза доста по евтино,след коледа и нова година ,хотели и заведения колкото щеш и то на разумни цени.
П.П. Понеже жена ми е се е занимавала с хотели и ресторанти ,това го знам от години. Laughing Laughing Laughing

И ние така ,за съжаление.След всичкия строеж дето правих тази година ,ме навестиха и крадци Evil or Very Mad и за капак тая криза съсипа работата последния месец-месец и половина,та като цяло годината не завършва добре.Но ,здраве да е ,Нова година -нов късмет Very Happy
На всички Весели празници,а на тези който ще пътуват ,безаварийни километри в БГ и Европа.

kaloyan написа:
Няма лошо. По празници в къщи също е добра идея. Само здраве да има !

А колкото до крадците: не се "коси". Така е у нас, за съжаление. Аз не познавам нито един човек, който да не е ограбван поне веднъж.

Манталитет ! Какво да се прави ?!?

MITKO70 написа:
kaloyan написа:
Няма лошо. По празници в къщи също е добра идея. Само здраве да има !

А колкото до крадците: не се "коси". Така е у нас, за съжаление. Аз не познавам нито един човек, който да не е ограбван поне веднъж.

Манталитет ! Какво да се прави ?!?

Точно така е за съжаление.Ние 38г ,се опазихме,но....Този път ни изработиха и то като сме си в къщи,хем знаех за този начин на кражби в квартали около нас.Едно недоглеждане ,невнимание и се възползваха,акробати ли са/така разправят и в нета/,какви са незнам ,но пипат много професионално.Извинявам се за спама,още веднъж ,Весели празници Exclamation

loveforever написа:
Митко, ако не е проблем сподели "техниката". Знам ли може ако се имат в предвид подобни неща и някой друг да се опази от изедниците.

MITKO70 написа:
Няма проблем Дани ,не е много по темата ,но си е болен въпрос.Работят основно в кварталите около Витоша ,до Банкя поне такова инфо има.При нас чичо ми е на 1ет.и го издебват като отива в кухнята,там са всички и през прозорец оставен на проветрение влизат.След малко внука го праща за цигарите ,но вратата затварена,а не е заключвана,явно са я държали и като отиват вече е късно.В същото време приятел ми беше на гости на втория етаж със семейството и баща ми при нас.През терасата и от там по стълбите на таванския етаж в спалнята на баща ми.Нова алуминиева врата на терасата не е била проблем ,полицая каза отварят я за 30сек.Крадат основно пари,злато,скъпи часовници ,и други дребни скъпи работи.Пипат много финно,баща ми разбра на сутринта като ни каза ,чичо ми.Всичко подредено ,няма разхвърляно, но проверено в спалнята.Влизат между 18-24ч.,когато хората са в къщи и са спокойни ,невнимателни.Нестандартни работи,посилвания на врати,прозорци вършат работа,алармите не са им проблем.Имитиране на присъствие с едни таймери за произволно вкл.на лампа,радио също помага до някъде.Лошото е ,че имат агенти ,дребни риби ,който подават сигнали,те ги разработват и дебнат удобен момент.Тези PVC прозорци са им рай,има някой по стабилно затворени,като ШОКО,сега ги разглеждам и изучавам.Алармата има охрана на врати ,но я бях разкачил при ремонта ,сега е ок,но след дъжд качулка.Скоро даваха пак по БТВ ,в Драгалевци,лошото е ,че са стана ли 3-4групи вече.А ,са намерили и чалъма на СОТ ,скоро писа в Монитор.Ето тук нещо по въпроса
http://guide.sofiadnes.com/modules.php?m=news&nid=42647&showmonth=09.2008
Всичко описано по горе отговаря на нашия случай,внука е видял само черна сянка като влизат в стаята,отпечатъци никакви ,само ръкавици.

Tania i Ivan написа:
Малко спам и от мен, но ...: Обкова на PVC прозорците- особено тези който са "удобни" - трябва да е "секюрити" имат го всички водещи пройзводители: Maco, G-U .... вкл. Shuco незначително по скъп 10лв/прозорец. Има 2 стандарта така че е хубаво ПЪРВИЯ да ви го подмени "майстор" Дръжка с ключе в нея - 14-16 лв. Закалено външно стъкл + 20лв/м2 Когато проветрявате - използвайте двуплскостно отваряне 15лв/бр.
Външни щори - алуминиеви с ел двигател - особено ако са вграени са непробиваеми (знам че са скъпи). Външно осветление с датчици за движение 5бр. по 15лв. За тея китайските "блиндирани" врати.... по добре талашитена, поне няма да бие на очи. Няма спасние, случало ми се е 12 апартамента в един вход за една нощ .... Боже в каква държава живеем!?

kaloyan написа:
Мдааааааааааа ... Абсурдистан !!!

За съжаление ... cry cry cry

ls1 написа:
Обърнахме си къщите на зандани :-(. Особено пък докато човек си е в къщата...просто нямам думи.

стефко пъргавелов написа:
Няма държава! Животинският свят на свобода, ние зад решетки.Идете до зоол. градина и вижте. Така е когато ни управляват хора, които хал-хабер си нямат от управление.За да си карам кемпера ми искат книжка с категория. А за управление на държавата, която е нещо повече от един А 380 -
нищо. Може и семейство да не си управлявал. Не е луд който изяжда баницата, а който му я дава.
Извинете за спама, но се вълнувам от дъното на душата си.

kaloyan написа:
Даааа, Няма държава !!!

Подготвяйте се за още по-лошо... Нали ще пускат няколко хиляди затворници, поради амнистия. За да не тежат на бюджета, видите ли ..., а на нас.

И аз се извинявам за спама.

loveforever написа:
Направо нямам думи!

В съседния вход посред бял ден е разбит апартамент със СОТ. СОТ-а е бил на място на 5-тата минута, а в рамките на 15 мин. докато дойде собственика е отворена сейф-касата, ограбена и бандитите вероятно са избягали през покрива, защото СОТ-а е пазел входната врата. Не е имало видими белези за разбиване на входната врата, а и сотаджиите нямат право да влизат в обекта при взлом. Апартамента е на 4 етаж и е бил със заключени вътрешни врати който са вандалски разбити.

MITKO70 написа:
Tania i Ivan написа:
Малко спам и от мен, но ...: Обкова на PVC прозорците- особено тези който са "удобни" - трябва да е "секюрити" имат го всички водещи пройзводители: Maco, G-U .... вкл. Shuco незначително по скъп 10лв/прозорец. Има 2 стандарта така че е хубаво ПЪРВИЯ да ви го подмени "майстор" Дръжка с ключе в нея - 14-16 лв. Закалено външно стъкл + 20лв/м2 Когато проветрявате - използвайте двуплскостно отваряне 15лв/бр.
Външни щори - алуминиеви с ел двигател - особено ако са вграени са непробиваеми (знам че са скъпи). Външно осветление с датчици за движение 5бр. по 15лв. За тея китайските "блиндирани" врати.... по добре талашитена, поне няма да бие на очи. Няма спасние, случало ми се е 12 апартамента в един вход за една нощ .... Боже в каква държава живеем!?

Едната дограма е Рехау с обков Мако ,но се заключва само от лявата страна на прозореца.Дори и с механизъм за проветрение ,оставен така се отваря цялият като го надигнат долу в ляво.Докато Шуко има и заключване от долу на прозореца ,което е с глава като на болт и влиза в канал.При двуплосткостно отваряне не става да го повдигнеш и да се отвори на цяло.Това поне са ми наблюденията,има и други екстри по дограмите ,но решат ли да я счупят няма спасение.

MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Чет Дек 18, 2008 10:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето един абсурд и от днес.Хвана ли двама от тези "специалисти " в Драгалевци,казаха по радио Веселина в новините 17,30ч.Откраднали това ,онова ,с подправени ключове,инструменти и задържани за 72ч.След това пуснати под гаранция -2000лв. Shocked Е,за какво говориме Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
jororib
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Чет Дек 18, 2008 10:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абсолютен абсурд!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
kaloyan
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Европейския съюз :-)))

МнениеПуснато на: Чет Дек 18, 2008 11:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Просто Абсурдистан !

И докато не се вдигнем и не направим онова, което правят Гърците в момента все така ще си бъде !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
infomar
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Плевенско....

МнениеПуснато на: Пет Дек 19, 2008 6:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Много колеги когато разберат че имам кемпер, първата им работа е да ме попитат - "пистолет купи ли си".

Не се бях замислил, за това, защото ако вадиш пистолет трябва да го използваш а не да плашиш, а използваш ли го - после я камилата, я камиларя. Законите в страната са такива, че току виж оправдали нападателя.
Някой знае ли как стои въпросът с въздушните пистолети? Знам, че са разрешени, но какъв е ефекта от тях практически, освен за самовнушение.
Как сте решили проблемът с охраната при престой в гористи местности и неохраняеми места., или проблемът е нерешим?
Имате ли информация къде крадат повече/по-често или навсякъде е еднакво - въпрос на късмет.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Боянка и Румен
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: 5030 Дебелец

МнениеПуснато на: Пет Дек 19, 2008 10:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е за препоръчване да се носи и вади въздушен или газов пистолет, защото този, който е насреща може да се почувствува застрашен.Ако не може да прецени какъв тип е вашият пистолет, в условия на самозощита може да използува своя....А той може да не е газов.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
gogo.ko
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пет Дек 19, 2008 6:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

infomar написа:
Много колеги когато разберат че имам кемпер, първата им работа е да ме попитат - "пистолет купи ли си".

Не се бях замислил, за това, защото ако вадиш пистолет трябва да го използваш а не да плашиш, а използваш ли го - после я камилата, я камиларя. Законите в страната са такива, че току виж оправдали нападателя.
Някой знае ли как стои въпросът с въздушните пистолети? Знам, че са разрешени, но какъв е ефекта от тях практически, освен за самовнушение.
Как сте решили проблемът с охраната при престой в гористи местности и неохраняеми места., или проблемът е нерешим?
Имате ли информация къде крадат повече/по-често или навсякъде е еднакво - въпрос на късмет.

То си е много просто,който го е страх от мечка ,не ходи в гората.
От тези неща спасение няма.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Пет Дек 19, 2008 6:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Боянка и Румен написа:
Не е за препоръчване да се носи и вади въздушен или газов пистолет, защото този, който е насреща може да се почувствува застрашен.Ако не може да прецени какъв тип е вашият пистолет, в условия на самозощита може да използува своя....А той може да не е газов.

За въздушен пистолет си е така,освен за спорт,за друго не става.Но ,за газовия не е точно така.Има пистолети 1:1 с боен /а и звука при стрелба е също толкова внушителен :wink: /така ,че и насрещния човек незнае ти с какво си.От гледна точка на респект,предупреждение особено нощно време върши работа срещу аматьори,пияни и т.н.А, има и много добри газови патрони при нападение/опит за кражба/ от невъоръжени с огнестрелно оръжие боклуци. Изпитано по язовирите,особено събота и неделя ,като се напълни с всякакви.Виж,ако вече си имаш работа с печени бандюхи/недай си боже/,работата е друга.Тогава трябва да се бърка в другото чекмедже,но става серозно и не се знае кой кого.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
mihvit

МнениеПуснато на: Пет Дек 19, 2008 7:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не си купи танк? Има си броня, дуло /голяма и малко/, ако протече вадиш елктрожена и като му дойде края отива за скрап и няма да си на загуба. Според мен това е идеалният "кемпер" за теб.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gogo.ko
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пет Дек 19, 2008 8:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mihvit написа:
Защо не си купи танк? Има си броня, дуло /голяма и малко/, ако протече вадиш елктрожена и като му дойде края отива за скрап и няма да си на загуба. Според мен това е идеалният "кемпер" за теб.

Със тиксо ,скоч е по здраво Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2008 4:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямах възможност по празниците да гледам новини, но дали сте чували да споменават нещо за активизиране на престъпността предвид това ,че много хора заминават от домовете си?
botar

МнениеПуснато на: Чет Фев 27, 2025 7:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте, реших да пусна линка от темата, която отворих, във връзка с кражбата на кемпера ми, и тук. Доста време мина вече и нямам резултат, но все пак... https://kemper-club.com/forum/viewtopic.php?t=10550
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Взаимопомощ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети