kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Аз пък мислех, че мога да пиша свободно по темата, особено след като неин автор е админа, а не някой друг.
Виж сега, Борисе. Аз съм нямал предвид това което се опитваш да ми вмениш. Обаче понеже така и така го направи - айде да ти кажа няколко думи и аз.
Тая тема я има от години и от известно време информацията в нея не е актуално, понеже сайтовете си сменят дизайна и нещата не изглеждат по същия начин. Месеци наред хора питат 'как се качва', 'ама къде', 'ама как'. Месеци наред тези дето знаят как се качват снимки мълчаха, с извинение, като дупета. Никой не седна да обясни, да разкаже, да смъкне някой скрииншот, да го измисли така че да е просто като едно-две-три. Седнах аз, забележи, за втори път и го направих с картинки с всичко, да е максимално ясно. И сега ми се разбуждате от летаргията и минавайки посочвате с пръст 'Аааааааа, тука е така...ааааа, там е онака'. Нямам НИЩО ПРОТИВ да седнете и да направите едно туториалче - как се качват снимки във форума. Обаче да идвате на готовото и да ми сочите с пръст нещо дето ужким съм изтървал и да трябва да ви се обяснявам, че това което за вас е очевадно и елементарно - за други хора е непонятно, да не кажа затормозяващо, ами не го смятам за коректно. Мен професията ми е нещо като графичен дизайнер, нали се сещаш в каква дълбочина мога да навляза по темата 'обработка на снимки'? А също и колко безсмислено ще е това?
Борисе, тази тема е абсолютно свободна да пишеш в нея и аз по никакъв начин не претендирам за права отгоре и. Другия път като стане неактуална информацията 'как се качва снимка' тоя път ще те изчакам не 6 месеца, а една година, да дойдеш и да обясниш на хората как. Ако искаш дори тези които ми пишат на лични как се качват снимки - ще ги пращам при теб, да им обясниш как. А аз после само минавайки ще посочвам и ще казвам 'Ааааааа, можеше и така, даже можеше и иначе, че даже и трети начин има'.
Нямам никакво намерение да променям това което съм пуснал така че на теб да ти харесва, защото за мен е най-важно хората да могат да си качват снимките тук просто и лесно, а не да пиша енциклопедични менюъли. И за това че съм прав свидетели са многото хора, на които съм (и сме, с другите пуснали ръководства в тази тема) помогнал да си качват снимките тук през годините.
Е, сега вече може да реагираш остро заради тона ми, защото в предишния ми пост не виждам с какво съм те предизвикал, че да мяташ къчове. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Тук май се оформя проблемче... а както е всеизвестно - всички проблеми идват от нередовно пиене. Така,че предлагам: "Повече клубни срещи, за да решим проблемите!" _________________ Твърде стари, за да работим; твърде млади, за да умираме - време ни е да пътуваме!
Пуснато на: Съб Юни 05, 2010 9:46 pm Заглавие:
Борис Методиев написа:
Аман от графомани, въобще не съм писал до Ls1 или както там се казваш.
По темата може да се пише свободно, като се следва добрия тон във форума.На мен когато някой по-разбиращ ми покаже нещо му благодаря вместо да му се сопвам.
Мартин (ls1) е написъл много полезни и важни неща, които вършат работа на потребителите.
Надявам се спора вече да е приключил. _________________ Живот на колела
www.kemper-club.com
Да, спор няма, просто съм казал как според мен е по-лесно да се качват снимки. Съжалявам, че си изпуснах нервите и се извинявам на останалите членове на форума.
Пуснато на: Пон Юни 14, 2010 6:35 pm Заглавие:
Моля за помощ. Помогнете на неукия човек.
Става въпрос за следното. Искам, да кача във форума един материал, който получих в пощата си под формата на файл-серия от снимки, който се именува: .....Microsoft Power Poin Slide Show. Опитвах се с Copy Paste и с ImageShack но не става, а това което искам, да пусна е актуално за момента. Може би не обяснявам правилно, но затова моля за помощ.
Предварително се извинявам, ако тази тема е обяснавана преди и аз не съм обърнал внимание. _________________ Пазете и обичайте нашата България
Трябва ви инсталиран Microsoft Office Powerpoint. Ако имате инсталирани Microsoft Word, Excel, изобщо офис пакета на Майкрософт - много е вероятно и да имате пауърпойнт. Отваряте слайда в Powerpoint и после давате от горе вдясно File->Save As... Отваря ви се кутийка къде да запишете файла. Най-отдолу търсите 'Save as type' и избирате jpg. После избирате къде да се запишат картинките и натискате Save. После вече си качвате картинките по нормалния начин в интернет.
Малко набързо обяснено, но ако не се ориентирате кажете, или пък ми пратете файла да ви го обърна в картинки. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Пуснато на: Вто Юни 15, 2010 8:16 am Заглавие:
Браво Марти,
Все си мислех, че знам как се качват сниммки тук и там, но след подробните разяснения тук обещавам, че вече никога няма да питам за качването на снимки.
Все по-често освен на снимки се радваме и на видео във форума. Реших да дам няколко съвета за подготовка на видео файлове за качване в интернет.
Всеки си знае как да смъкне видеото от камерата в компютъра. Камери много, няма как да напише тук упътване. Но смятам че мога да помогна за последващата обработка на видео файловете.
Малко теория. Когато се смъква видеофайл от камера в компютър това става обикновено като се пусне видеото от камерата, а компютъра обработва и записва видеото докато тече. Понеже кодирането на видеопотока си е тежка задача се използват начини които запазват максимално качеството, но пък файловете стават големи. Примерно 10-15 минути - 600-700 мегабайта. Всички сме гледали филми по два часа с такъв размер и добро качество. Но преработката на едно видео така че да запази качеството и в същото време да е малък размера отнема време и ресурс на компютъра и е невъзможно да се прави в реално време, докато тече видеото от видеокамерата.
Така че след като смъкнете видеото от камерата, можете да преработите големия файл така, че да е удобно за качване в интернет, реално преработеното впоследствие видео може да е 4-5 пъти по-малко като размер от оригиналното смъкнато. Едно е да е 100 мегабайта, друго е да е 500, нали така. А качеството е сходно.
Сега ще ви покажа каква програмка ползвам аз за бърза преработка на видео.
Казва се Pocket Divx Encoder. Преработва видеофайлове според това на какво ще се гледа, без да ви занимава с настройки. Щрак - готово.
Програмата НЕ СЕ инсталира. Просто я стартирате, това е.
Първото което се отваря и виждате
Различните иконки показват каква е крайната цел, на какво ще се гледа. Ако е на телефон - размера може да е по-малък, защото екрана е по-малък. Ако е на телевизор - трябва максимален размер и добро качество.
Ако ще го пускате в интернет и ще се гледа на компютър, аз бих избрал четвъртата икона, компютърния монитор. Щракате на него и тази лента с икони изчезва, програмата вече знае какви ще са настройките на изходния файл. Сега остава да и кажете кой е входния файл.
Обърнете внимание как горе вляво имате три стъпки. Щракате на малката папка до File to encode и избирате видео файла (стъпка 1). Автоматично програмата ще се настрои да запише преработения файл в същата папка и със същото име с добавено допълнение накрая, да се различава (стъпка 2). Ако не сте доволни може да смените името и мястото където да се запише файла. В стъпка 3 се наместват характеристиките на изходния видеофайл, но аз не ви препоръчвам да ги пипате, нали това е идеята, всичко да е автоматично.
Накрая натискате големия бутон по-надолу Encode Now , излиза ви прозорец на който да видите колко процента са прекодирани.
Това е. Програмата има и стъпка 4, конвертиране на списък от файлове, а също и доста опции, но засега реших да ги спестя, искам максимално просто и автоматично да е, отваряш програмката, щракаш на иконка, зареждаш си видеофайла, щрак да се прекодира - готово. После си качвате в интернет файла, има разни начини, но вече ще е един много по-малък и спретнат файл, ще се дърпа по-леко, ще се гледа и на по-стари машини. Все пак винаги си пазете оригиналните големи видеофайлове. Там качеството е най-голямо, всяко едно прекодиране макар и с малко смъква качеството.
Още един съвет. ВИНАГИ кръщавайте картинки, видео и изобщо файлове с латински букви.
П.П. Май за втори път я обяснявам тая програма но не можах да изровя къде е било...все пак май в тая тема и е мястото.
П.П.П. Сега погледнах че има обновена версия, дал съм ви линк към нея. Аз обаче съм направил картинките с по-старата версия. Всичко е абсолютно същото, просто фона на програмката вече е бял и бутоните по-обли :-). _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Регистриран на: 19 Дек 2007 Мнения: 373 Местожителство: Нова Загора
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 10:38 pm Заглавие:
Марти ,още веднъж благодарим за страхотната програма ,която ни изпрати- преди доста време .Оттогава само с нея работим при конвертиране на видео файловете от камерата.Много полезна ,лесна и удобна!Поздрави!
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 10:44 am Заглавие:
Ето и една друга програмка!
http://format-factory.en.softonic.com/download#pathbar
От тука може да си я дръпнете и я има на български.Може на някой да му хареса.
Дърпате свободната версия. _________________ Сава Димов - Hehn Mobil 540H
Боже опази ни!
Пуснато на: Нед Юни 27, 2010 2:01 pm Заглавие:
Браво Марти, знаей си аз, че ням ада се сдържиш и ще хвърлиш малко указания тук. Ще действаме по тези схеми. Аз просто не конвертирам когато качвам, щото имам до 2 ГБ възможност за качване в нета. Но пък за сваляне е по-удобно файлът да е по-малък.
Пуснато на: Чет Юли 01, 2010 12:38 pm Заглавие: Как се качват снимки от Snimka.bg
1. Включете компютъра
2. Отивате в www.snimka.bg, където трябва да се регистрирате за да имате право да качвате албуми със снимки. Като се регистрирате влизате с името и паролата и виждате това:
3. Отивате на "Профил" и виждате това - в случай, че имате направени албуми (ако не - виж.4, ако да - гледайте тук). Под албума, в който ще качвате снимки, цъкате на бутона "Качи снимки в албума", след това отивате на т. 5.
4. Ако за първи път влизате тук, то вие трябва да си направите албуми в които да слагате снимките, които качвате. Ако нямате никакви албуми, то когато отидете на Профил, ще видите това - демек създай албум! Давате му име, избирате му категория, която няма значение за качването, но уж по лесно да се ориентирате и така...
5. Продълж. от т.3
6. Избирате снимки
7. Когато приключите с качването отивате в албума, от който ще качвате снимки във форума - по принцип във всички форуми е горе долу едно и също. Цъкате върху снимката дето искате да представите на затаилата дъх аудитория и трябва да се види нещо такова:
8. Цъкате на "Линкове за споделяне" и изпадат разни работи, а именно
9. Копирате един от линковете (тия дето така красиво съм заградил с червено). Изборът се определя от това колко голяма снимка искате да се показва във форума. Внимавайте да маркирате с мишока целия линк от поленцето.
10. След това отивате във форума, пускате нова тема или нов отговор и там някъде копирате онзи линк, от т.9
11. Маркирате линка, дет го копирахте преди миг и...
12. ... Цъкате бутончето "Img", с което указвате, че това е снимка и да може да се показва като такава.
13. Виждате ли появиха се едни неща преди и след линка
14. Щом това се е случило, преглеждате, пращате и чакате отзиви.
15. Ако нещо не става, започвате да ме споменавате с добро, четете пак, повтаряте и накрая леко изнервени питате.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Следваща
Страница 3 от 7
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети