kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Съб Апр 30, 2011 6:28 pm Заглавие: Хайде малко и за Арапя
Пак съм аз,Иво!Благодаря за гостоприемството в раздела за запознанства!
И сега вече след този пост ще си навлека доста отрицателна енергия ,но ще се опитам да я приема някак.Накои ще кажат, че това е реклама - да, донякъде ще са прави,но добронамерена.И така както вече казах подготвям нещо за къмпиране.Дупката от аватара не е за вас за мене е.Отгоре вече има и плоча , а върху нея няколко тоалетни разположени между 50-60 дървета.А те отстояват на сто (реални) метра от плажа.Тази комбинация съм я кръстил "Зона Кракен".
Целта ми е да мога да предложа нещо по различно(в добра насока) от другите като мен.И се надявам, че фразата " с трици маймуни да ловиш" няма да може да се използва по мой адрес.
Ето и моят прект почти готов http://www.arapya.com/zona%20kraken.html
Пуснато на: Нед Май 01, 2011 7:02 am Заглавие:
Похвално, добро начинание! Дано ако дойдем на проверка строителството (ако всичко не е готово вече на 100%) да бъде замразено през почивния сезон.
Ще се радвам да има и на нашето море място, където без да се замисли с удоволствие да отседне човек!
Успех! _________________ Да се ядосваш, това означава да наказваш себе си, за грешките на другите! Цицерон
Регистриран на: 01 Юли 2010 Мнения: 415 Местожителство: София,Бели брези
Пуснато на: Нед Май 01, 2011 6:12 pm Заглавие:
Супер става,тва не се ли намира точно над бунгалата на Щереви,поне така се ориентирам аз,иначе ако е там,горичката е супер.Оффффф дано тази зима дето иде да смогнеме да спестиме някой лев,та да вземем една караванка,и да я закотвиме някъде :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Няма строителство, всичко отвън е готово и за сезона ще работи.Секцията която ще обслужва дамите е готова,а днес (от 9-20часа) слагах плочки в мъжката.По разчет до 25май всичко трябва да е готово.Да намира се точно над Щереви.За няколко парко места и има възможност включване и към мръсен канал,незнам дали обаче това е необходимо,очаквам вие да ми кажете.
Пуснато на: Нед Май 01, 2011 8:30 pm Заглавие:
Всичко това е хубаво!
За мръсния канал - няма лошо, че го има даже е екстра.
Ако не е проблем би било хубаво да пуснете и снимки. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Вто Май 03, 2011 10:09 am Заглавие:
Браво Кракен, само така. Ти направиш ли го приятно, твоето местенце, хора ще дойдат, а после ще кажат и на други. Изобщо приготви се за инспекция.
Най-важното е да има възможност всяко място де се включва в ток и вода, баните (с топла вода) и тоалетните да са чисти. Освен това изобщо трябва да е добре поддържано.
Пуснато на: Вто Май 03, 2011 11:20 am Заглавие:
Поздравления за начинанието
Ние, къмпингарите често казваме - "По тоалетните ще ги познаете".
Правилни са усилията в тази посока. И канал за мръсната вода си е необходим, и помещение за почистване на химическите тоалетни.
А безплатен интернет си е истински гъдел.
Радвам се, че и в БГ започват да се появяват местенца, приличащи на тези, заради които пренебрегваме почивката на нашето море.
Успех, приятелю _________________ Тази страна е доста мръсно място.
Аз поне малко се опитвам да живея на чисто!
(М. Карбовски)
Пуснато на: Вто Май 03, 2011 12:14 pm Заглавие:
Поздравления за начинанието .Надявам се да успееш да съхраниш прекрасната природа наоколо.Нашето семейство с удоволствие бихме почивали на такова място. _________________ Боряна,Сурен,Арман и Мануел
0888 12 27 36
Ха,с това помещение за почистване на химическите тоалетни леко съм в шах позиция.Ако може да поясните.Май нещо такова не съм предвидил!А относно природата ако имате в предвид дърветата,пазя ги като очите си,пробладават борове,но имам и 9-10броя 10-тина метрови липи от които цяля зима си пийваме чай.
Пуснато на: Вто Май 03, 2011 10:21 pm Заглавие:
зонакракен написа:
Ха,с това помещение за почистване на химическите тоалетни леко съм в шах позиция.Ако може да поясните.
За химическите тоалетни трябва да има нещо такова,
или такова
Или просто удобна възможност за изхвърляне в другите тоалетни. В някои къмпинзи това е просто удобна шахта или мивка, чийто канал е с голям диаметър и до тях чешма с вода за изплакване. _________________ Магия в лилаво
Има и тоалетни, с клекало, отделно от останалите тоалетни, с табелка на вратата, указваща, че е само за касети. Един маркуч за изплакване и готово. _________________ Кеф цена няма
Без да натрапвам, ще ти кажа аз какво съм виждал по къмпингите:
1. Помещения със хладилници и фризери. Безплатно.
2. Помещения с перални и сушилни. Платно.
3. Постоянно течаща топла вода, осигурена от слънчеви батерии и/или газов бойлер.
4. Осигурена вода, навсякъде в къмпинга, всеки има достъп до нея.
5. Магазин за стоки от първа необходимост, предимно хранителни. Може и вестници, надуваеми играчки и др. гъдели.
6. Ресторант
7. Няколко бюфета - кафенца, биричка, фрапе. Единият - задължително на плажа.
8. Платени и неплатени чадъри и шезлонги. Платените са като магнит за женките, много лъскави, мангизлиите веднага ги наемат, за да се различават от обикновените чергари.
9. Палатки и каравани, най-вече палатки, отдавани под наем от собственика. Хитро. На някои места имат и много екстри - матрак, хладилник, барбекю. Виждал съм и газови печки и барбекюта, с бутилките...
10. Колелета под наем - старички, ама по-2-3 евро на ден. Децата лудват по тях.
11. Детски кът - виждал съм дори батути.
12. Морски екстри за децата - акваленд в морето.
13. Басейн.
14. Осветление до всяко място.
Това, което описвам, е сумарно от всички места, където съм бил.
Никъде не съм ги видял всички заедно. Всеки сам си избира визията.
Има и други екстри, не се сещам за всички. Знам, че всичко е въпрос на финанси, едно по едно, но не е лошо да ги обмислиш във времето, в смисъл утре ако решиш да правиш перално, да не буташ кенефите например. Или да копаш до летуващите, за да им прокараш осветление. Концепция требе. Както и факта, че съм виждал къмпинги, прости и без екстри, ама с атмосфера. Мисля, че най-важното все пак го имаш - сянка и хубав плаж. И чисти тоалетни и бани. Чудесно начало.
И недей отвеждай лайнарника в морето. Много цъфтят водораслите и ще те усетят. _________________ Кеф цена няма
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Следваща
Страница 1 от 8
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети