kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 10:30 am Заглавие: Зазимяване,каравана-кемпер
Моля всеки да сподели какви мерки взима през зимния период ,аз вече сложих кутия с гранули против влага на BISON,има такива и на CEREZIT.Мисля към ноември да опаковам цялата каравана с едно чергило.
Моля всеки да сподели какви мерки взима през зимния период ,аз вече сложих кутия с гранули против влага на BISON,има такива и на CEREZIT.Мисля към ноември да опаковам цялата каравана с едно чергило.
Ами ние източваме резервоарите с водата и евентуално слагаме вентилаторна печка на минимална температура(5градуса С) за да не мръзна прекалено кемпера. еди за караваната не сме прилагали такива неща, но и тя беше по-старичка та не я глезехме. _________________ Магия в лилаво
Ами ние източваме резервоарите с водата и евентуално слагаме вентилаторна печка на минимална температура(5градуса С) за да не мръзна прекалено кемпера. еди за караваната не сме прилагали такива неща, но и тя беше по-старичка та не я глезехме.
Ако има разлика в температурите (външна и вътрешна) е предпоставка за кондез и влага. Най-добре е да'' изстине'' целия кемпер и трябва много внимателно да се източат всички води. Според мен колкото и да се източва винаги остава вода в системата колкото да направи беля. Аз го зазимявам като източа резервоарите и после пускам помпата да засмуче силен концентрат за течност за чистачки или спирт. После се взима проба от мивката и душа в банята в една чашка и се слага в фризера за експертиза. Но това е само ако не се ползва кемпера целогодишно.
Пуснато на: Нед Окт 05, 2008 6:28 pm Заглавие:
Аз до сега съм зазимявал каравана,но нищо особено.Укрепвам я със стойките,завиване на теглича ,източване на резервоарите.Помпите ги пускам за момент без вода,да искарат това което е в тях.Ако остане малко вода в резервоара не е толкова страшно,има на къде да се разшири при замръзване.Но ,в по малки ,тясни места може да направи беля.Не я завивам,мисля ,че ще и е по вредно,но при голям сняг винаги го събарям на другия ден от покрива.
Това с течноста за чистачки е добра идея,химическата тоалетна беше заредена от Холандия с такава като я купих.
Пуснато на: Сря Окт 08, 2008 6:27 pm Заглавие:
Пролета като купихме нашия кемпер ми беше жал да стой на слънцето и дъжда, а и като си го представих заринат в 1м сняг.... Запретнахме ръкави и с бащата на Таня спретнахме навес- гараж. В момента съм на тема завеси от венил/брезент за "врати".
Гошо, какво зазимяване бре, ние мислехме не тоз другия уикенд да ни водиш за риба ;-) . Я какво временце е вънка. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Какво зазимяване бе хора. Няма да спираме. Напълваме резервоара с водка против замръзване. Утре 14.10.08 заминаваме за София и ще използваме циганското лято. Белким срещнем и някои от форума.
Сега засега добре го дават времето. Аз от хладно не се плаша, но вятър или дъжд вече ще е проблем. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
Открих нетоксичен антифриз за водопроводната система на кемпъри, каравани и яхти - Winter Ban -100. Има го при www.zampetas.gr
Предпазва система от замръзване, от развитие на микроорганизми и алги (зеленясване). Опаковката е 3.78 литра. При разреждане 1:3 предпазва до -17.8 С. Цената му е 19 евро.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3 ... 9, 10, 11Следваща
Страница 1 от 11
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети